Tysk minister har fået nok af pivåbne grænser – det bør sætte gang i debatten i Danmark

Vores demokrati er først og fremmest et nationalt demokrati.

 

Befolkningen forholder sig langt mere til, hvad danske politikere foretager sig, end til, hvad politikere i Tyskland, Frankrig eller Portugal foretager sig. De fleste følger langt bedre med i dansk politik end i andre landes politik og i EU-politik.

 

Nationen er kernen i vores demokrati. Hvis man skal sikre dette demokrati, er det afgørende at beskytte nationens grænser.

 

Det er da også ved at være slut med den højtflyvende EU-retorik om de åbne grænser. Denne retorik er blevet testet af virkeligheden – og faldet til jorden.

 

Langt de fleste danskere siger ja til at være med i EU. Men de siger nej til åbne grænser.

 

Skærpet kontrol i Tyskland

Vores store nabo Tyskland har haft det svært med at nå til den samme erkendelse. Landets mørke fortid har betyde, at man har været meget bange for tale om national grænsekontrol og selvbeskyttelse. Men det er ved at ændre sig.

 

En aktuel sag har sat skred i tingene. Indenrigsminister Horst Seehofer har fået nok af de pivåbne grænser. Kontrollen ved Tysklands grænser skal skærpes.

 

Den udvikling bør statsminister Mette Frederiksen følge opmærksomt.

 

Grotesk sag med boss for kriminel indvandrerklan

Anledningen til Seehofers planer har været en helt grotesk sag, som også har været omtalt i Den Korte Avis.

 

Sagen drejer sig om Ibrahim Miri, der er overhoved for en af de store kriminelle indvandrerklaner i Tyskland – han stammer fra Libanon.

 

I 2014 fik han 6 års fængsel for narkohandel. I juli 2019 blev han udvist til Libanon. Det fejrede de tyske myndigheder som en stor sejr.

 

Men sejren varede ikke længe. For nylig spadserede Miri ind over grænsen til Tyskland, uden at nogen opdagede det! Han havde ovenikøbet den frækhed at søge asyl i landet.

 

Den slags er ikke forbeholdt Tyskland. Tværtimod: Det er stadig nemt for folk, der er lidt smarte at komme ind i EU-landene. Og det kniber stadig ekstremt meget med at få dem sendt ud igen, når de først er kommet ind.

 

I Frankrig skønnes det, at mere end tre fjerdedele af de illegale indvandrere ikke bliver sendt ud af landet igen (Le Figaro)!

 

Tysk kontrol ved alle grænser

Horst Seehofer kræver altså nu, at der skal ske noget. Han vil således udvide den tyske grænsekontrol betragteligt.

 

I dag er det sådan, at Tyskland kun har en permanent grænsekontrol ved grænsen til Østrig. Siden asylkatastrofen i 2015 har det primært været her, at asylansøgere kom over grænsen til Tyskland.

 

Men nu vil Seehofer have permanent grænsekontrol ved alle Tysklands grænser til nabolandene.

 

Han er dog ikke særlig præcis med, hvordan det skal ske. Indenrigsministeren har en tilbøjelighed til bombastiske, men uklare meldinger.

 

Der er dog ingen tvivl om, at der skal ske noget. Storforbryderen Miris tilbagevenden til Tyskland er for stor en provokation.

 

Seehofer taler om, at der skal være permanente kontrolposter ved grænserne til andre nabolande og en intensiveret stikprøvekontrol. Formålet er ikke mindst at forhindre udviste personer som Miri i at vende tilbage.

 

Schengen fungerer ikke

Ifølge de såkaldte Schengen-regler skal en asylansøgning behandles i det land, hvor ansøgeren oprindelig kom ind i EU – for eksempel Italien. Ansøgeren kan derfor straks sendes tilbage til dette land for at få ansøgningen behandlet dér.

 

Dette system er dog reelt holdt op med at fungere. Nu prøver Seehofer så på en lidt anden vis:

 

Tyskland skal tage kontakt til det naboland, som de er indrejst fra. Hvis dette land ikke vil tage imod dem, skal de kunne varetægtsfængsles, mens man finder ud af, hvor de kan sendes hen.

 

Seehofers overvejelser står og falder med en markant skærpet grænsekontrol.

 

Han kalder Miri-sagen for ”en lakmusprøve for det forsvarsberedte demokrati”. Efter devisen: et stærkt demokrati kræver en stærk grænsekontrol.

 

Denne indsats skal kombineres med nye initiativer ved EU’s ydre grænser.

 

Skred i Tyskland – mulighed for Danmark

Tiden får vise, hvor meget det bliver til. Men Seehofers reaktion afspejler i hvert fald, at der er ved at ske et skred i tankegangen i det ellers så politisk korrekte Tyskland.

 

Seehofer vil også på et andet punkt forhindre en gentagelse af den pinlige Miri-sag:

 

Da Miri kom ind over grænsen, skyndte han sig at søge asyl. Dermed kunne han rende frit omkring. Slut med det, siger Seehofer. Sådan en mand skal kunne fængsles.

 

Lige i øjeblikket er asylpresset på Europa ikke så kraftigt som i årene efter 2015. Men det stiger igen. Og det kan blive betydeligt værre.

 

Sker det, vil Europa endnu engang møde strømmen uden at have rigtigt styr på sine ydre og indre grænser. Seehofer forsøger nu at få styrket den nationale grænsekontrol og indsatsen mod illegale indvandrere.

 

Mette Frederiksen taler for, at asylansøgere ikke skal ind i landet, mens deres asylansøgning behandles. Seehofers meldinger kan bruges som en anledning til at sætte fornyet skub i debatten om, hvordan det kan sikres.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article203072466/Nach-Miri-Rueckkehr-So-faedelt-Seehofer-ein-strengeres-Grenzregime-ein.html

 

https://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-inland/seehofers-knallhart-plan-ab-sofort-kontrollen-an-allen-grenzen-65842210,jsRedirectFrom=conversionToLogin,view=conversionToLogin.bild.html#remId=1586700261724370348

 

https://denkorteavis.dk/2019/berygtet-boss-for-indvandrerklan-blev-udvist-men-han-spadserede-bare-tilbage-over-graensen-uden-at-myndighederne-opdagede-det/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…