Tusindvis af radikale islamister lever i Europa og flere er på vej ud af fængslerne

Arkiv fra terroraktion

De franske myndigheder har en database med borgere, der anses for at udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed. Den rummede i 2018 19.745 navne, hvoraf 12.000 er radikaliserede. Det fremgår af en fransk rapport, skriver Jyllands-Posten 1.10.

 

Det høje antal radikaliserede skyldes blandt andet hjemvendende fremmedkrigere fra især Syrien og Irak, der udgør en alvorlig trussel.

 

»Samtidig vil det høje antal fanger, der har været anklaget for terrorforbrydelser eller er radikaliserede, og som står foran løsladelse snart, føje sig til det høje antal, der allerede holdes øje med uden for fangenskab,« står der i rapporten.

 

En ny rapport fra European Policy Center (EPC) fremhæver, at flere end 500 personer er fængslet for terror i Frankrig. Samtidig er der mere end 1000 fanger som vurderes til at være nemme at radikalisere.

 

Fængslerne fungerer som rekrutteringsbaser for terrornetværk, skriver avisen på baggrund af flere samtaler med folk i europæiske lande, der bekæmper terror.

 

Mange dømte løslades netop nu. I Frankrig har omkring 450 radikaliserede fanger sidste år og i løbet af de kommende måneder. De skal altså ud i det omgivende samfund.

 

Samme billeder ser man især i Belgien, Storbritannien, men også lande som Danmark har samme problem, skriver avisen.

 

Vi kan ikke slappe af bare fordi der i nogle måneder ikke har været et terrorangreb.

 

Det er ikke situationen, for truslen er der og den trives i fængslerne, siger Amanda Paul fra European Policy Center til JP.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…