Dansk terrorsag: Tre mænd kendt skyldige i terrorsag om droner til Islamisk Stat

Islamisk Stat på en høj i udkanten af Kobani (Al Arabiya)

Tre mænd er kendt skyldige i terrorsag om droner

Tre mænd kendes torsdag af Københavns Byret delvist skyldige i en terrorsag om droner til Islamisk Stat, skriver Ritzau.

 

De tre kendes skyldige i fremme af en terrororganisations virksomhed – med en strafferamme på op til seks år. Det er baseret på, at de gennem en fireårig periode at have sendt droneudstyr til terrororganisationen Islamisk Stat.

 

To af mændene var også tiltalt for at have medvirket til konkrete terrorangreb på en syrisk militærbase i 2014. Men på dette punkt blev de frikendt.

 

Rent juridisk er de tre altså ikke dømt for egentlig medvirken til terrorisme. Men de er dømt til fremme af terrorisme.

 

Ifølge anklageskriftet har de tre tiltalte mænd indkøbt blandt andet hobbyfly, droner, termiske kameraer, komponenter, værktøj og tilbehør i Danmark. Dette udstyr er så blevet sendt ned til Islamisk Stat.

 

To yderligere mænd er indblandet i sagen. Den meget omtalte Basil Hassan, der er sigtet for drabsforsøget på islamkitikeren Lars Hedegaard, mistænkes for at være bagmand i det netværk, der har forsynet Islamisk Stat.

 

Basil Hassan var manden, der modtog det udstyr, som de tre mænd indkøbte og sendte til Islamisk Stat. Men han har ikke vist sig i Danmark siden 2013.

 

Der ventes dom senere i dag, torsdag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…