Tre blodige kvindemord på kort tid bliver alle forbundet med unge muslimske mænd, der ville dominere offeret

Søndag formiddag fandt man liget af en 16-årig pige i Wiener Neustadt i Østrig. Det var pigens egen mor, der fandt hende liggende under en bunke blade i en park.

 

Politiet eftersøger en 19-årig syrisk mand, som pigen i perioder har været kæreste med.

 

Natten til søndag var pigen, Manuela K., gået i byen, men hun vendte ikke hjem. Familien alarmerede politiet og gik ud for at lede efter Manuela.

 

Midt på formiddagen fandt de hendes lig i en park. Nogle blade og grene var nødtørftigt skubbet hen over hendes livløse krop i et forsøg på at skjule den.

 

Politiets eksperter kunne konstatere, at hun var blevet kvalt med voldsom kraft.

 

Ekstremt jaloux syrisk kæreste

Hurtigt koncentrerede politiet sin efterforskning på pigens kæreste, en 19-årig syrer, der benævnes Yazan A.. Noget tydede på, at han kunne være den sidste, der havde set hende i live.

 

Yazan A. kom til Østrig i 2014 og blev siden anerkendt som flygtning.

 

Han havde sågar skrevet en sms til moderen om, at han ville bringe Manuela hjem mellem klokken 3 og 4 om morgenen.

 

Men det skete altså ikke. Politiet efterlyste søndag den unge syrer, der blev mistænkt for mord på hende. Natten til mandag blev han anholdt.

 

Kronen Zeitung kan fortælle, at Manuela og Yazan dannede par i et års tid.  I en kort periode gik de hver til sit, men for nylig genoptog de kontakten.

 

Ifølge avisens oplysninger var der hele tiden skænderier mellem de to. De hang tilsyneladende sammen med, at syreren var ekstremt jaloux og dermed meget kontrollerende over for hende.

 

“Han behandlede Michlle som sin ejendom”

I december sidste år omtalte Den Korte Avis et andet mord i Østrig, der har slående ligheder med den aktuelle sag.

 

Her drejede det sig om den 16-årige østrigske pige Michelle F., der var kæreste med en 17-årig afghansk flygtning ved navn Saber A.

 

Også her var skænderierne forbundet med, at Saber havde stærke ejerfornemmelser over for Michelle – med dertil hørende konstant jalousi.

 

”Han behandlede Michelle som sin ejendom og levede for vores penge,” lød det fra familien.

 

Konflikterne og Sabers jalousi endte med, at han slog Michelle ihjel med en kniv. Han meldte sig selv til politiet, men det var nu kun, fordi han fik at vide, at andre ellers ville melde ham.

 

Begge disse mord hang sammen med kraftige kultursammenstød:

 

På den ene side en ung europæisk kvinde, der var vant til frihed.

 

På den anden side en muslimsk migrant, der var vant til, at mænd skal dominere kvinder. Så snart han mistede lidt af kontrollen over den unge kvinde, meldte en voldsom jalousi sig.

 

Konen begyndte at gøre oprør – det kostede hende livet

Tirsdag i sidste uge fandt endnu et kvindemord sted i Østrig – nærmere bestemt i byen Amstetten. Den mistænkte er også her en muslimsk mand, der ville straffe sin kone, fordi hun ikke adlød ham. Manden er 37 år.

 

Offeret var hans 40-årige østrigske kone, der er konverteret til islam. Hun blev stukket ihjel med kniv.

 

Ifølge netmediet oe24 er den mistænkte mand en stærkt troende muslim fra Tyrol med tyrkisk baggrund.

 

Ægteparret var kendte i lokalsamfundet, fordi de jævnligt delte Koranen ud og missionerede for islam. De opfordrede også lokale, der for eksempel fik sig et glas vin, til at lade være med den slags og følge Allah i stedet.

 

Mange af de lokale klagede over deres missionsvirksomhed, og politiet modtog en stribe anmeldelser. Parret var overvåget af efterretningstjenesten.

 

Men det var manden, der drev værket. Han tyranniserede fuldstændig sin skræmte kone. Hun måtte ikke hilse på nogen eller tale med nogen. I offentligheden var hun fuldstændig tilhyllet.

 

Men tilsyneladende begyndte hun at gøre oprør, beretter netmediet oe24.

 

Manden tvang hende til at gå i en mørkeblå niqab, når hun var i offentligheden. Men stadig oftere gik hun ud uden at være tilsløret. Hun betroede en nabo, at hun ville lade sig skille.

 

Blot få dage før mordet blev hun set bærende på papkasser – tilsyneladende i færd med at flytte.

 

Hun betroede en bekendt, at hun rejste til Salzburg, men det kom formentlig til at koste hende livet, fordi manden fik det at vide.

 

Det endte med, at han stak konen ned for øjnene af tre ud af deres fire børn. I første omgang blev hun bragt på hospitalet, men her døde hun.

 

Vil ikke have frie kvinder

Østrig har oplevet en meget stor ikke-vestlig, specielt muslimsk indvandring. Derfor mærker landet i høj grad de kultursammenstød, der følger med.

 

En række af disse sammenstød drejer sig om muslimske mænd, der ikke kan leve med, at østrigske kvinder vil have frihed. I de værste tilfælde har det kostet kvinden livet.

 

På kort tid har landet oplevet dette tre gange.

 

Desværre tyder alt på, at det ikke standser her.

 

https://www.krone.at/1842896

 

https://denkorteavis.dk/2018/et-blodigt-kultursammenstoed-17-aarig-afghansk-flygtning-behandlede-16-aarig-kaereste-som-sin-ejendom-og-endte-med-at-draebe-hende/

 

https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/niederoesterreich/Amstetten-Jahr-beginnt-wieder-mit-Mord-an-einer-Frau/362948653

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…