Trækunstner forvandler et gammelt bøgetræ til ædel kunst

Den 30 årige træskulptør Laura Guzman Mendes fra Costa Rico, rejser verden rundt, med et hold motorsave. Senest i Ringkjøbing og Holland, og nu på Øster Skovgård i Snejbjerg ved Herning. Her sælges normalt alt udstyr til julen og fikse ting til resten af året. Men nu har man fældet et 80 årigt bøgetræ på mange tons. Tanken om noget brugbar trækunst opstod så, da man kiggede, på en træskulpturfestival i Ringkjøbing for nogen tid siden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En flybillet til Sydamerika blev ændret i lyn tempo

Fordi Laura Guzman Mendes var med på tanken om, at hun i 10 dage, skulle forvandle et tons tungt bøgetræ, til en skulptur på mange meter, hvor julen indgik som tema. Således kom kunstneren ikke med fly hjem, i denne omgang. Hun bor nu og hygger sig, sammen med ejerne af den flotte træplantagegård.

 

De fortæller med smil på læben, at de lærer meget af Laura, om et fremmed land. Laura er til gengæld begejstret for det flade Midtjylland, når hun ikke lige har gang, i tre forskellige modeller af en motorsav. Mange mennesker har nu været forbi, for et syn på, hvad et energi bundt, af en lille kunstner, kan udrette med en snurrende motorsavs kæde. Skulpturen rejses på soklen af de fældede bøgetræ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…