Nu bliver svenske arbejdsgivere bange – top-chef advarer om borgerkrig og siger, “vi har taget imod alt for mange mennesker udefra”

Leif Östling

Svenske arbejdsgivere har aldrig kunnet få indvandring nok.

 

Nu er nogle af dem ved at vende på en tallerken – som så mange andre. Seneste har vi skrevet om den tidligere finansminister Anders Borg.

 

Nu er det Leif Östling, der vækker opsigt i Sverige.

 

Han er en af spidserne i svensk industri. Han har været chef for Scania og stået i spidsen for arbejdsgiverorganisationen, Svenskt Näringsliv.

 

Nu advarer han mod borgerkrig. Og han siger om indvandringen, at “vi har taget imod alt for mange mennesker udefra”.

 

Han er kommet med sine udtalelser til en time langt interview med webb tv-kanalen Swebbtv (se video i bunden af artiklen). Og hah har forsvaret udtalelserne i et interview med Dagens industri. 

 

Her siger han, at udtalelserne “ikke er racistiske men rent konstaterende”. (expressen.se)

 

Borgerkrig

Swebbtv spurgte Leif Östling om han tror, at det vil lykkes Sverige at få styr på sine problemer. Og han svarede (ifølge expressen.se):

 

“Det tror jeg. Det får vi. Det må vi få. For hvis det her fortsætter, så havner vi i et ukontrolleret situation, hvor det kan ende med, at vi må sætte militæret ind og der bliver borgerkrig i landet, i de her udsatte områder som de kaldes.”

 

Östling udtalte sig også om den store tilstrømning af migranter, som ændrer demografien i Sverige:

 

“Vi har taget imod alt for mange mennesker udefra. Når man tager imod mennesker fra Mellemøsten og Afrika, så skal man huske, at de lever i et samfund, som vi forlod for hundrede år siden. Det har indflydelse på deres opfattelse af og følelser for hvordan et samfund fungerer.”

 

“De kommer jo fra helt andre livsbetingelser og normer, og desuden har de svært ved at forsøge sig selv. Så det er en del af deres forsørgelse, at de hver dag går ind i en butik og stjæler”.

 

Han bruger sit eget forsøg på at ansætte somaliere som eksempel på, at integration er svær:

 

“I dag har vi jo utrolig sofistikerede processer. Og det er svært for disse mennesker at forstå. Vi havde en stor gruppe somaliere i Oskarshamn. Det var omkring hundrede. Der var meget de ikke forstod. De forstod ikke, at de skulle komme til tiden, de var de ikke vandt til. De havde også svært ved at samarbejde i et team. Ud af de hundrede var det vel bare 10 som orkede at blive i jobbet. De øvrige gik tilbage til arbejdsløshed”, sagde han. (samnytt.se)

 

Det er ikke racistisk

Östling uddybede i interviewet i Dagens Industri:

 

“Det er ikke racistisk, det er rent konstaterende. Vi er gået ud fra, at de er helt ligesom os og med samme forudsætninger, som vi har, men det har de ikke. Det er derfor integrationen er så svær, fordi vi tager udgangspunkt i vores eget verdensbillede. Men vi gå fejl, fordi vi ikke forstår, hvor stor en forandring disse mennesker har oplevet, de er en utrolig rejse”, siger han.

 

Senere har han tilføjet, at de mange skyderier og bombesprængninger i Sverige er udtryk for, at der allerede er en slags krig igang.

 

Hvad så?

Men når det kommer til løsningerne er der ikke den store realisme.

 

Österling maner til tålmodighed, fordi integration tager flere generationer. Og vi skal begynde med børnene, siger han, ifølge expressen.dk.

 

Ideen med at sætte militæret ind i de “udsatte boligområder”, er heller ikke nyt.

 

Læs også: Lungebetændelse uden feber

 

Der er lang vej til svenskerne for alvor begynder en realistisk debat om antallet af indvandrere.

 

Et stop for asyl og familiesammenføringer. For slet ikke at tale om hjemsendelse af nogle af de mange migranter, der opholder sig i Sverige.

 

Sverigedemokraterne og andre indvandringskritiske kræfter forsøger. Og hvem ved – historien foregår som bekendt ofte i spring.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…