To ægtepar gik en hyggelig aftentur, de bad unge indvandrere om at dæmpe sig – så skete det, der har bragt en hel by i sorg og raseri

Skærmprint fra video på focus.de

Det skulle have været en hyggelig aften. Men det udviklede sig til en forfærdelig tragedie.

 

Fredag aften havde to ægtepar været på et julemarked i den sydtyske by Augsburg. De spadserede gennem byen, men pludselig udviklede den fredelige situation sig til vold og tragedie.

 

På Königsplatz i byens centrum mødte de en gruppe på syv unge mænd, der brølende kom løbende ind på pladsen.

 

De to mænd, der kom spadserende med deres kone, bad dem ifølge et vidne om at dæmpe sig. Så begyndte de unge at sparke rundt med nogle dåser på pladsens brosten, hvorefter de igen blev bedt om at opføre sig ordentligt.

 

Det fik de unge til at gå amok. En af dem slog den ene af mændene, en 49-årig brandmand, i hovedet.

 

Brandmanden kunne ikke nå at værge for sig. Han faldt død om. Man forsøgte at genoplive ham i den ambulance, der kom til stedet, men det var forgæves.

 

Også den anden mand blev slået i hovedet, men det havde ikke de samme fatale konsekvenser.

 

Efter det forfærdende angreb flygtede gerningsmændene i retning af banegården.

 

Gerningsmændene

Politiet reagerede hurtigt. Samme fredag aften nedsatte man en 20 mand stor efterforskningsgruppe, der nøje gennemgik overvågningsvideoer fra stedet. En understregning af, hvor vigtig videoovervågning er blevet med den øgede gadevold.

 

Politiets efterforskere fandt snart frem til hovedgerningsmandens identitet. Det drejer sig om en 17-årig med tysk, tyrkisk og libanesisk statsborgerskab. Eller sagt på en anden måde: Han er indvandrer. Det siger man bare ikke i Tyskland.

 

En medskyldig person på samme alder har ifølge politiet italiensk statsborgerskab. Hvilket land han stammer fra, er ikke oplyst.

 

De to personer blev anholdt søndag, og mandag skal de fremstilles for en dommer. De er begge født i Augsburg. Begge er kendt af politiet.

 

Brandmandens kone gik fuldstændig i chok over drabet på hendes mand – søndag aften var det endnu ikke muligt at afhøre hende om begivenhederne.

 

Brandfolk mindedes deres afholdte kollega

Søndag forsamledes 150 af den dræbtes kolleger i Augsburgs brandkorps på gerningsstedet iført deres uniformer. Der blev tændt lys og lagt blomster. Derefter stod brandmændene i en stor rundkreds med armene om hinanden og mindedes deres gode kollega (se foto/link til video).

 

En trompetsolo blev spillet til ære for den dræbte.

 

En af brandmændene sagde til BILD: ”Vi har mistet en fantastisk kollega.” En anden føjede til: ”Vi er alle dybt rystede.”

 

Politiske reaktioner

Sorg og raseri præger Augsburg over det meningsløse og modbydelige drab. Mange har lagt blomster og tændt lys. Også en række politikere har reageret.

 

Augsburg ligger i Bayern. Delstatens ministerpræsident Markus Söder kom med denne kommentar:

 

”Vi er alle rystede over den forfærdelige voldshandling i Augsburg. Lad os vise vores medfølelse med familien til en brandmand, der fredag aften blev offer for et brutalt angreb.”

 

Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer, der også kommer fra Bayern, gav luft for sin harme med disse ord:

 

”Det har virkelig bragt mit sind i kog, at en fredelig borger i Augsburg blev slået ihjel, simpelt hen slået ihjel.”

 

Indvandrerbaggrund forties

Både myndigheder og medier i Tyskland er ekstremt politisk korrekte. Derfor bliver det stort set fortiet, at den sigtede i forbindelse med drabet på brandmanden har indvandrerbaggrund.

 

Fra Danmark kender vi også tendensen til at skjule, at gerningsmænd har indvandrerbaggrund. Men i Tyskland er det mere massivt.

 

Nogle tyske medier begynder dog at komme med antydninger. Og en del tyskere kan ud fra de foreliggende oplysninger godt regne sig frem til, at der er indvandrere involveret i en forbrydelse som denne.

 

”Hele tiden kommer det til spontane voldshandlinger”

Volden i gaderne begynder trods alt at blive et tema i Tyskland. I forbindelse med drabet på brandmanden fra Augsburg kan man finde denne enslydende formulering i aviserne Die Welt og BILD: ”Hele tiden kommer det til spontane voldshandlinger.”

 

Nogle tyskere erkender, at der er en sammenhæng i tingene. En sammenhæng mellem Angela Merkels katastrofale asylpolitik og voldshandlinger som den i Augsburg.

 

Det holder dog hårdt for mange at drage konsekvenserne. Befolkningen er siden Anden Verdenskrig blevet opdraget til, at tyskerne må anstrenge sig til det yderste for at vise, at de vil alle mennesker det godt.

 

Derfor har man svært ved at kalde en spade for en spade og indvandrergrupper for særligt voldelige.

 

Men det bestialske drab på en afholdt brandmand i Augsburg kan måske bringe nogle tyskere et nøk tættere på at se virkeligheden i øjnene.

Se video med brandmændenes mindehøjtidelighed her:

https://www.focus.de/panorama/welt/fahndungserfolg-feuerwehrmann-in-augsburg-totgeschlagen-verdaechtiger-festgenommen_id_11436464.html

 

https://www.bild.de/news/inland/news-inland/augsburg-feuerwehrmann-totgepruegelt-kam-als-retter-ging-als-engel-66563932,la=de.bild.html

 

https://www.bild.de/regional/muenchen/muenchen-aktuell/schlaeger-17-gefasst-festnahme-nach-toedlicher-pruegel-attacke-66558246,la=de.bild.html

 

https://www.welt.de/vermischtes/article204138284/Augsburg-Sechs-Festnahmen-im-Fall-des-getoeteten-Feuerwehrmanns.html

 

https://www.bild.de/regional/muenchen/muenchen-aktuell/nach-pruegel-attacke-hier-trauern-feuerwehrleute-um-ihren-toten-kameraden-66551616,la=de.bild.html#remId=1586700261724370348

 

https://www.bild.de/regional/muenchen/muenchen-aktuell/schlaeger-17-gefasst-festnahme-nach-toedlicher-pruegel-attacke-66558246,la=de.bild.html

 

https://www.welt.de/vermischtes/article204123520/ach-Streit-mit-Gruppe-Mann-stirbt-vor-Augen-seiner-Frau.html

 

https://www.bild.de/regional/muenchen/muenchen-aktuell/nach-pruegel-attacke-hier-trauern-feuerwehrleute-um-ihren-toten-kameraden-66551616,la=de.bild.html

 

https://www.focus.de/panorama/welt/fahndungserfolg-feuerwehrmann-in-augsburg-totgeschlagen-verdaechtiger-festgenommen_id_11436464.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…