Tips og tricks til at undgå madspild

Det øgede fokus på miljø og bæredygtighed har gjort, at der inden for de seneste år er kommet stort fokus på madspild. Ønsker vi at leve bæredygtigt, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget mad, der går til spilde. Det er faktisk slet ikke så svært at mindske sit madspild – det eneste det kræver er, at man skænker det en tanke i sin hverdag.

 

Genbrug og frys ned

De fleste oplever fra tid til anden, at der er rester til overs, når de har tilberedt et måltid. Der er aldrig nogen grund til, at disse rester skal gå til spilde, da de altid kan bruges på den ene eller den anden måde.

 

Genbrug eksempelvis dine rester i andre retter. Lav lækker biksemad eller wokretter med kød- eller grøntsagsrester eller kog fond eller supper på kyllingeknogler, skaldyrsrester eller grøntsagsskræller. Mad lavet på rester kan være enormt lækkert, og så kan du spise det med god samvittighed.

 

Kan resterne ikke anvendes til andre retter, eller har du mange rester, kan du fryse dem ned. Langt det meste mad tager ingen skade af at blive frosset ned og vil stadig være velsmagende, når det optøs og varmes op. Frys eventuelt portionsstørrelser ned, så du altid har en portion mad klar til at blive optøet og varmet op. Dette vil være enormt praktisk på dage, hvor du ikke har tid til at handle eller at lave mad.

 

Tænk en ekstra gang, når du handler

Et god sted at starte, når man søger at mindske sit madspild er allerede, når man handler ind. Med lidt ekstra planlægning, kan du faktisk mindske dit madspild ganske betydeligt. Gør det til vane at planlægge dine indkøbsture på forhånd. Lav en liste over de retter, du kunne tænke dig at lave og de ingredienser, du skal bruge til dem. Lav herefter en liste over de ingredienser, du mangler, og hvilke mængder af dem, du skal købe. Har du denne liste med, når du handler, undgår du fejlkøb og at købe for store mængder. Dette er både en god måde at leve mere bæredygtigt på, men også en effektiv måde at spare penge på.

 

Opskrifter med rester

 

Syltning:

Snacks:

 

Tilbehør til det salte køkken:

 

Hovedretter til det salte køkken:

 

Asiatisk mad:

 

Søde køkken:

 

Bagværk:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…