Modig chauffør prøvede at stoppe indvandrerdrenge, der hærgede bus – myndighederne svigter ham

Wikimedia
Indvandrerdrenge der løber rundt i bussen, mens de råber og skriger, spytter på sæderne og ruderne. De chikanerer chauffører og passagerer og sviner, larmer og ryger hash.
Hverdag på en ganske almindelig busrute.
Den kører fra Aarhus Vest, hvor Gellerup og andre indvandrerghettoer ligger.
Lørdag aften skete det igen: En gruppe på omkring 10 indvandrerdrenge i alderen mellem 10 og 18 år løb rundt i bussen, mens de svinede, larmede og røg hash.
Så fik chaufføren nok Han stoppede bussen og meddelte drengene, at den ikke kørte videre, før de var gået ud af bussen, og at han ville ringe til politiet, hvis de ikke adlød. Beretningen kan læses hos TV2Østjylland
Godt brølt løve.
Men problemet er så stort og massivt at en modig og håndfast chauffør ikke kan stille noget op alene. Og denne modige chauffør bliver totalt svigtet af myndighederne.
Problemerne med de asociale og uforskammede indvandrerdrenge er der stort set hele tiden på rute 4A .
I januar blev der spyttet på en chauffør

I januar fortalte chaufføren Hans Horsten, at han flere gange har oplevet, at han er blevet spyttet på, råbt af og slået. (TV2 Østjylland)

 

“Spytklat i ansigtet af to passagerer, hvor den ene tager kvælergreb, mens den anden tæsker løs på mig, stenkast, verbale overfald. Jeg har prøvet det hele.”

 

I april tog en far med to børn bladet fra munden

I april var det en far til to børn, der havde fået nok og tog bladet fra munden og fortalte om sine oplevelser med asociale indvandrere i busserne på rute 4A. Børn og unge ned til 12 – 14 år.

 

De spiller høj musik, de råber og skriger, larmer og slås, fortalte manden dengang til TV2 Østjylland.

 

“De begynder at spytte på stole og vinduer, og de ryger cigaretter i bussen, smider skrald over det hele, og i går blev en gammel dame nødt til at flytte sig til et andet sæde”, sagde han.

 

“Jeg stod med mine to børn på otte og tolv år, som begyndte at græde, og jeg blev selv bange, så jeg ville hellere gå væk”, sagde han.

 

Også dengang stoppede chaufføren bussen for at få drengene til at holde op.

 

“Chaufføren stoppede bussen midt på vejen og bad dem om at stoppe, men de var ligeglade og truede ham bare og begyndte at grine ad ham”, fortalte manden til TV2.

 

Arbejdsmiljørepræsentanten Anita Nørgaard fortalte dengang, at den slags sker overalt. I de fleste tilfælde spytter de bare på os, hvis vi beder dem opfører sig ordentligt, sgade hun i april.
Myndighederne gør ingenting
Og sådan har det fået lov at fortsætte.

 

Anne Pedersen, som var med bussen lørdag aften siger til TV2:

 

“Jeg kan ikke lide at skære over en kam, men det er desværre indvandrerdrenge, jeg oplever lave ballade. Jeg synes, det er træls, at det skal fortsætte, og at det skal være utrygt at tage bussen hjem,” fortæller Anne Pedersen. Hun siger at problemerne har stået på i lang tid”.

 

Hun er bange for hvad der kan ske med en modig chauffør, som siger fra og stopper bussen, og hun mener, det er nødvendigt med overfaldsalarmer og vagter for at beskytte chaufførerne.

 

Men det er på månen, må man forstå på Bjarne Larsen fra Aarhus Sporveje:

 

“Vi har 140 busser ude at køre i 20 timer hver dag, og hvis nogen vil betale for vagter skal de være velkomne”.

 

Aarhus Sporveje har tidligere slået til lyd for at man skal ud og tale med eleverne på skolerne.

 

Politikerne i Aarhus byråd er stort set tavse og gør ingenting.

 

Dansk Folkeparti: Send familierne hjem

Jakob Søgaard Clausen, der er folketingskandidat for Dansk Folkeparti kalder Aarhus Sporvejes reaktion på problemerne for virkelighedsfjernt og vattet.

 

“Der skal hårdere metoder til. Der skal indføres nultolerance. Buschaufføren må konsekvent stoppe bussen og tilkalde politiet, som må tage over. Herefter må de tage de unge ballademagere med på stationen og tilkalde deres forældre. Forældrene skal stå til ansvar for deres manglede opdragelse af børnene og deres ligegyldighed over for det danske samfund.”

 

“Kommunen skal naturligvis også ind over. Gentager episoderne sig, må de få karantæne fra at benytte sig af offentlig transport. Derudover vil det også være oplagt at trække forældrene i deres offentlige ydelser og i sidste ende smide familierne ud af deres boliger, hvis de bor alment.”

 

“Er der derudover tale om udenlandske statsborgere, skal de få lov til at stå først i køen for hjemsendelser. Jeg mener, at vi bliver nødt til at sætte hårdt ind. Vi må og skal ikke acceptere, at uintegrerede unge med indvandrerbaggrund hærger bybusser og andre dele af samfundet.”

 

“I min verden er det her også en direkte konsekvens af årtiers fejlslagen udlændingepolitik med en alt for stor ikkevestlig indvandring fra primært Mellemøsten og Afrika. En udlændingepolitik, hvor man fra politisk hold bare har ladet stå til, mens massive parallelsamfund har fået lov til at vokse sig store. Der bruges enorme ressourcer på at holde problemerne nede. Men problemerne er så store, at de indimellem trænger ingennem, når ganske almindelige danskere får nok, og sagerne rammer medierne som tilfældet er her”, siger Jakob Søgaard Clausen.

 

De egentlige skurke i en sag som denne er dem, der har tillad en alt for stor og ukontrolleret indvandring fra kulturer, der er helt forskellig fra den danske.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…