Islamister lod gidsler overleve, hvis de kunne koranvers – nu er de syv terrorister selv dømt til døden

Skærmprint Youtube

Syv islamister er onsdag ved en domstol i Bangladesh blevet dømt til døden for at stå bag et blodigt angreb mod en café i hovedstaden Dhaka.

 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Gerningsmændene tog caféens gæster som gidsler. Over de næste 12 timer blev 20 gidsler dræbt, hvoraf de fleste var udlændinge.

 

Ni italienere, syv japanere, en amerikaner og en inder var blandt ofrene.

 

Dengang fortalte vidner, at de gidsler, der var i stand til at citere koranvers, slap med livet i behold.

 

Kendte man ikke Koranen blev man dræbt. TV2

 

De fem gerningsmænd, der udførte angrebet, blev dræbt, da hæren forsøgte at befri gidslerne.

 

De syv islamister, der nu er blevet dømt, stod anklaget for at være involveret i planlægningen af angrebet.

 

– Beviserne mod dem efterlod ingen tvivl. Retten gav dem den strengeste straf, udtaler anklager Golam Sarwar Khan efter dommen.

 

Ved angrebet 1. juli 2016 stormede fem bevæbnede mænd caféen Holey Artisan, der var et populært samlingspunkt for diplomater, udlændinge og middelklassefamilier.

 

De dømte er en del af den islamistiske gruppe Jamaat-ul-Mujahideen, der ønsker at indføre sharialov i det overvejende muslimske land, skriver Reuters.

 

En af de overlevende, Hasnat Karim, fortalte efter angrebet til avisen The Daily Star, at gidseltagerne tvang gæsterne til at fremsige et vers fra Koranen. De, som kunne, reddede livet.

 

En måned efter angrebet gennemførte sikkerhedsstyrker i Bangladesh en aktion mod Jamaat-ul-Mujahideens skjulested i byen Narayanganj.

 

Flere formodede islamister blev dræbt under en skudduel med sikkerhedsstyrkerne, heriblandt en mand, der var mistænkt for at være hjernen bag angrebet mod caféen. TV2

Terrorbevægelsen Islamisk Stat tog oprindeligt skylden for angrebet, men det blev afvist af premierminister Sheikh Hasina, der konkluderede, at den lokale islamistiske gruppe stod bag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…