Terrordømte Said Mansour er omsider sendt til Marokko – men er det en enlig svale, eller vil andre udviste følge efter?

Said Mansour (You Tube)

Nu er det omsider slut med at gå og hygge sig i Danmark

 

I går aftes klokken 17:40 blev den udviste og terrordømte 58-årige Said Mansour sat på et passagerfly fra Royal Air Maroc med kurs mod den marokkanske by Casablanca, oplyser Radio24syv.

 

Her vil han af det ledsagende danske politi blive overdraget til de marokkanske myndigheder.

 

Udover en række domme er Said Mansour, ligeledes kendt under navnet ”boghandleren fra Brønshøj”, også to gange dømt for at opildne til terror og er udvist af Danmark for bestandig.

 

I 2016 fik han i Højesteret frataget sit danske statsborgerskab.

 

Said Mansour er født i Marokko og havde beholdt sit marokkanske statsborgerskab samtidig med, at han blev dansk statsborger.

 

I forbindelse med Højesterets afgørelse krævede Dansk Folkeparti dengang uden held, at Said Mansour skulle fængsles, indtil han kunne blive sendt ud af landet.

 

”Det skåler vi på!”

Det er således især Dansk Folkeparti, som har presset hårdt på for at få Mansour udvist, og her lægger man bestemt ikke skjul på sin begejstring over, at det nu omsider er sket.

 

”Vi finder en god øl frem, og så skåler vi på det,” lyder det Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

”At hjemsendelsen nu endelig er lykkedes skyldtes dels et årelangt politisk pres fra Dansk Folkeparti og dels et solidt stykke benarbejde fra Udlændinge- og Integrationsministeriets folk,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Og så skyldtes det naturligvis også, at vi her i Danmark har nogle enormt dygtige politibetjente, som sætter en ære i at få afviste og uønskede udlændinge ud til tiden. Og nu var tiden så inde for Said Mansour. Vi er meget tilfredse.”

 

Martin Henriksen påpeger, at Danmark løbende sender alle mulige udlændinge ud af Danmark.

 

”Men nogle gange er det bare lidt bedre end alle de andre gange. Og det er rigtig godt at Said Mansour endelig er sendt ud af Danmark. Det har vi godt nok kæmpet for i lang tid,” lyder det fra en tilfreds Martin Henriksen.

 

Og nu kan Lars Løkke Rasmussen tørre sveden af panden

For statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har der stået meget på spil i sagen om at få den udviste Said Mansour sendt til Marokko, og han kan nu tørre sveden af panden.

 

”Jeg er meget tilfreds med, at vi med udsendelsen af Said Mansour sender et klart signal til omverdenen,” udtaler Lars Løkke Rasmussen ikke uventet og tilføjer:

 

”Dybt kriminelle udlændinge, der undergraver vores værdier, og endda fremmer terror, har ikke nogen plads i det danske samfund.”

 

Under debatten om FN’s migrationspagt understregede Lars Løkke Rasmussen gang på gang, at aftalen forpligter landene til at tage deres udviste statsborgere retur.

 

Under festlighederne i Marrakesh i forbindelse med aftalens ratificering kæmpede statsministeren en brav kamp for at få de marokkanske myndigheder til at tage mod Said Mansour. Eller Sam Mansour, som han har kaldt sig siden 2014.

 

”Jeg har haft et konstruktivt møde med Marokkos udenrigsminister Nasser Bourita om den her sag, vi har med Said Mansour, som jo skal udvises til Marokko, og det skal vi se at få et gennembrud i,” sagde Lars Løkke Rasmussen dengang til DR den 10. december og fortsatte:

 

”Det har vi ikke fået i dag, men vi har haft et godt møde, og der er fremdrift i det, og vi har aftalt, at vi følger op over for hinanden om ret kort tid.”

 

Said Mansour kom i 1983 til Danmark som familiesammenført med sin søster, og har under sit ophold her i landet begået en række grove forbrydelser.

 

Befamlede 12-årig pige på brysterne og kyssede hende

Sin første dom fik Said Mansour i 2002, hvor han blev idømt tre måneders fængsel for at trænge ind på en legeplads, hvor han befamlede en 12-årig pige på brysterne og kyssede hende.

 

Siden da er han to gange blevet dømt for støtte til terrorvirksomhed og for ulovlig våbenbesiddelse af blandt andet en skarpladt ni millimeter pistol og et større lager skarp ammunition.

 

Ligeledes er han blevet dømt for hæleri.

 

Første terrordom faldt i 2007, hvor han ved Københavns Byret blev idømt tre år og seks måneders fængsel.

 

Syv år senere blev han i 2014 ved Retten på Frederiksberg idømt fire års fængsel for opfordring til terrorisme og hellig krig. Han beholdt sit danske statsborgerskab. Anklagemyndigheden havde krævet fratagelse.

 

Den dom blev anket, og i 2015 stadfæster Østre Landsret fængselsdommen, men fratager Mansour sit danske statsborgerskab.

 

Sagen endte i Højesteret, som stadfæstede landsrettens dom.

 

I et passagerfly til Marokko – men bliver der flere?

Og nu er sagen altså slutteligt endt i et passagerfly fra Royal Air Maroc med kurs mod Casablanca, og hvor Said Mansour nu er i hænderne på de marokkanske myndigheder.

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen nævner ikke i sin udtalelse, hvorvidt der er indgået en fast aftale om, at eksempelvis Marokko fremover også skal tage imod andre udviste marokkanere.

 

Desværre kan det tyde på, at der ikke er indgået nogen generel aftale.

 

Måske har Marokko efter mordet på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland været særligt opsat på at være imødekommende.

 

Foreløbig må vi vente på en nærmere redegørelse for det grundlag, Said Mansour er sendt hjem på.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…