Knivmand i Sydney dræbte kvinde og sårede en anden – han var konverteret til islam og råbte ”Allahu Akbar!”

YouTube/TheGuardian

En kvinde er fundet død med halsen skåret over i den australske storby Sydney. Ikke langt fra det sted, hvor politiet fandt liget, løb en mand rundt med en lang kniv. Han sårede en anden kvinde, der dog meldes uden for livsfare.

 

På gaden i Sydneys forretningsdistrikt forsøgte knivmanden på må og få at stikke andre mennesker ned. Det oplyser australsk politi.

 

Ifølge avisen Daily Mail råbte han ”Allahu Akbar!”, ”Allah er størst!” – et kampråb, som bliver anvendt af muslimske terrorister.

 

Daily Mail citerer kilder for, at manden for nylig er konverteret til islam.

 

Men han var næppe forbundet med organiseret islamisk terroraktivitet. Snarere var han drevet af sine egne hadefulde forestillinger – hvad det angår kan han minde om manden bag det nylige moské-angreb i Norge.

 

Australsk politi vil derfor ikke kalde hans knivangreb i Allahs navn for terror. Dette står i kontrast til norsk politi, der var hurtigt til at kalde knivangrebet mod muslimer for terror. Sådan er der forskel på folk.

 

I Allahs navn

Men selv om knivmanden i Sydney ikke var del af en organiseret terroraktivitet, så gennemførte han altså sine angreb i Allahs navn.

 

En politileder siger: ”Der blev fundet informationer på ham, som kunne tyde på, at han havde ideologier, der var forbundet med terrorisme.”

 

Han interesserede sig generelt meget for terrorhandlinger.

 

Pacificeret ved hjælp af en mælkekasse

Efter knivangrebet mod en kvinde i Sydneys forretningskvarter tog han flugten, mens han svingede sin lange kniv.

 

Nogle behjertede og modige mænd optog forfølgelsen af ham. På Twitter har flere delt optagelser af disse begivenheder.

 

Nogle af mændene fik indhentet den islamiske knivmand, og de fik ham pacificeret ved at bruge caféstole og en mælkekasse som våben.

 

Hylder handlekraftige mænd

Australiens premierminister, Scott Morrison, hylder de handlekraftige mænd, der stoppede knivmanden:

 

”Gerningsmanden er nu i politiets varetægt takket være de modige handlinger fra de tilstedeværende, der var i stand til at tilbageholde ham.”

 

På den video, som vi bringer her, kan man se gerningsmanden på gaden med sin lange kniv i hånden, mens en café-ejer forsøger at holde ham i skak med en café-stol.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7351585/At-one-woman-dead-knifeman-shouting-Allahu-Akbar-goes-stabbing-spree-Sydney.html

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…