Svensk politibetjent til politikerne: Hvad hedder det barn, der ligger med slanger i halsen, blod i ansigtet og kugler i kroppen?

Skærmprint/Arkiv fra bandekrig i Sverige

Nyheder fremstår generelt i steril form. Også selvom de måske påvirker følelsesmæssigt eller på anden måde gør indtryk.

 

Kriminalstatistikker taler deres eget tydelige sprog, men de er og bliver abstrakte tal på den virkelighed, der ligger under tallene.

 

Den virkelighed, som kun politiet kender i al dens gru.

 

Em politibetjent i Malmø har beskrevet den virkelighed

En politibetjent i Malmø, der har ønsket at være anonym i forhold til offentligheden, har sendt en mail til en række medlemmer af den svenske Rigsdag i et forsøg på at råbe politikerne op, om den hverdag, de har skabt ude i samfundet.

 

”Når jeg skriver dette, ligger jeg i sengen. Selvom jeg har været vågen i en dag og har arbejdet i 16 timer, er det umuligt at slappe af,” skriver han blandt andet indledningsvis og fortsætter:

 

”I det sidste døgn har jeg og mine nærmeste kolleger forsøgt at redde livet for et dødt barn. Da håbet slukkede, begyndte arbejdet med at nå frem til, hvem vi har foran os.”

 

”Hvad hedder det barn, der ligger med slanger i halsen, blod i ansigtet og kuglehuller i kroppen. Efter timers arbejde ved vi, hvem han er. Eller måske snarere hvem han var,” hedder det blandt andet i mailen til rigsdagsmedlemmerne, og han fortsætter:

 

”I det sidste døgn har vi også behandlet det henrettede barns alvorligt sårede kammerat. Han skød også med mange skud. (gerningsmanden, red.) Vi har taget os af hans familie, hans venner og hans blodige ejendele.”

 

Men dermed er det ikke slut

Man skulle tro, at ovenstående var rigeligt, men sådan hænger virkeligheden ikke sammen for en politibetjent i Malmøs beredskabsstyrke på blot en enkelt vagt:

 

”I det sidste døgn er vi også gået direkte til en for nylig detoneret sprængladning og i fare for vores liv gået alt for tæt på for at slippe af med mennesker, der skælder os ud for ikke at kunne hente deres parkerede bil.”

 

”Vi har taget sig af et yngre par, der var sekunder fra at blive alvorligt såret eller dræbt af eksplosionen. Vi har forsøgt at forklare, at de stadig kan være sikre og lige uden for deres hjem,” skriver politibetjenten om de 16 timer, han var på arbejde, og fortsætter:

 

”Vi har også formået at redde livet for en kvinde, der er blevet brutalt overfaldet og tæt på døden. Inden kvindens blod er tørret på vores tøj, har vi også lokaliseret en sandsynlig gerningsmand og arresteret ham.”

 

”Vi har også formået at hjælpe berusede mennesker, reddet en kvinde, der med sit barn i sine arme blev jaget af en mand med en kniv, og vi har håndteret trafikulykker.”

 

Menneskehedens mørkeste rum er vores kontorer

Beskrivelsen af jobbet i beredskabsstyrken hos Malmø Politi fortsætter således:

 

”I løbet af det sidste år har jeg og mine nærmeste kolleger håndteret størstedelen af mord, eksplosioner og ulykker. Vi har kørt mod mistænkte terrorister, væbnede mordere og psykopater. Vi har oplevet, hvordan en nær ven og kollega døde i vores arme efter en trafikulykke. Vi har grædt og set folk græde. Vi har ofret alt for samfundet.”

 

Og han slutter:

 

”Om et par timer går jeg på arbejde igen. Forhåbentlig med et par timers søvn i kroppen. Jeg tager mit delvist gennemvædede arbejdstøj på og går ud igen.”

 

”Ude i det erhverv, hvor tragedie er hverdag. I det erhverv, hvor menneskehedens mørkeste rum er vores kontorer.”

 

”I det erhverv, hvor man kan håndtere resterne af et henrettet barn. I det erhverv, hvor du udsættes for trusler og vold for at beskytte samfundet, men ikke modtager erstatninger, fordi samfundet mener, at vi skal udholde det. I det erhverv, hvor samfundet giver os 26.000 SEK i månedsløn før skat.”

 

Nu må politikerne åbne øjnene

I et interview med Aftonbladet lægger politibetjenten ikke skjul på, hvad formålet med hans henvendelse har været:

 

”På trods af al denne håbløse elendighed fortsætter vi med at kæmpe hver dag. Havde jeg ikke troet, at fremtiden kunne ændre sig, ville jeg sandsynligvis ikke have været i stand til at fortsætte. Politikerne skal åbne øjnene lige nu,” siger politibetjenten til Aftonbladet og understreger:

 

”I politiet har vi et korrekt billede af forholdene, og jeg mener, at politikerne skal tale mere med os. Nogle gange diskuteres tingene over vores hoveder. Men når politikerne har ikke det samme billede som vi har, så er det vanskeligt at løse problemerne.”

 

Politibetjenten fra beredskabsstyrken i Malmø understreger, at de ekstra politibetjente, der nu midlertidigt tilføres Malmø gennem Operation rimfrost, ikke blot skal være midlertidige, men en permanent del af Malmøs politistyrke.

 

Du kan læse hele mailen til de svenske rigsdagspolitikere her:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPkqjP/malmopolis-skriver-sjalv-om-sin-blodiga-vardag

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…