Spar penge med disse gør det selv bilreparationer

En af de ting man som bilejer godt kan glemme at medregne i budgettet, er reparation og vedligeholdelse af ens bil. Det kan være alt fra en rids eller bule til slidte bremser eller en ødelagt aircondition. Uanset hvilken form for defekt man finder på sin bil, så er det sjældent noget, man slipper billigt fra, hvis man vælger at få den repareret på et værksted. Men der er heldigvis hjælp at hente, for der er faktisk en del reparationer, man kan lave selv, helt uden at det behøver at koste det hvide ud af øjnene.

 

Sikkerheden skal være i orden

Der findes mange forskellige gør-det-selv reparationer, som kun kræver det mest almindelige værktøj og ikke spor meget erfaring. Det er dog vigtigt at tage højde for sikkerheden, når man begiver sig ud i sådan et gør-det-selv projekt.

 

Er det eksempelvis motoren, der trænger til en kærlig hånd, så er det meget vigtigt, at man ikke begynder at rode med den, hvis bilen lige har været ude at køre. Motoren er i et sådant tilfælde stadig varm, hvilket kan medføre slemme forbrændinger.

 

Hvis man skal fikse noget inde under bilen, så er det meget vigtigt, at man sikrer, at bilen er hævet på en holdbar måde.

Vedligehold din bil med disse gør-det-selv reparationer

Udskiftning af bilens luftfilter

Tilstoppede luftfiltre vil minimere bilens overordnede ydeevne på mange punkter. Skifter man bilens tilstoppede luftfilter vil det øge bilens kilometer pr liter. Dette kræver ikke meget erfaring og er en af de nemmeste gør-det-selv reparationer man kan lave.

Skift olie på din bil

Olieskift er også forholdsvis nemt at lave selv med visse forholdsregler. Man skal undgå at skifte olie, hvis man lige har kørt i bilen. Man skal som hovedregel vente i mindst et par timer efter at have kørt i bilen, før man kan skifte olie på den. Man skal bruge følgende værktøjer til et olieskift: en skraldenøgle, et oliefilter, en skruenøgle, en tragt, nyt olie og en oliebeholder.

Udskiftning af tændrør

Ved at skifte slidte tændrør på ens bil, giver man bilen et bedre brændstofforbrug og får bilen til at køre mere gnidningsfrit. Man kan finde tændrør til de fleste biler til billige penge hos mange autoudstyrs-forhandlere.

Skift vinduesviskere på din bil

Mange kender den irriterende lyd af slidte vinduesviskere, der hopper hen af ruden og skriger efter at blive skiftet. Dette kan man heldigvis selv fikse, ved at skifte de slidte gummistrimler på viskerne ud med nogle nye. Det eneste man skal bruge, for at optimere sin kørsel i regnvejr er grundlæggende værktøjer som en skruetrækker og nye gummistrimler til vinduesviskerne.

Skift pæren på bilens forlygte

Tjek fronten af bilen, for at se om et af bilens forlygter er brændt ud. En gør-det-selv reparation som dette er mulig på biler uden forseglede forlygter. Sørg for at anskaffe den korrekte pære til bilen, og spar penge ved at udskifte den selv.

Reparér et udstødningsrør der hænger

Hvis du bemærker øget bilstøj fra bagsiden af bilen, kan det skyldes en ødelagt rørholder eller at strukturen på udstødningsrøret er beskadiget. Størstedelen af biler benytter gummistropper til at fastholde udstødningsrøret, hvilket kan beskadiges over tid. Undersøg under dit køretøj for eventuelle defekter i udstødningsrøret og udskift derefter.

Tjek bilens bremseklodser

Det er vigtigt at vedligeholde bremseklodsernes tilstand, for at undgå mulige skader eller ulykker. Bremseklodserne er et centralt element i bremsesystemet, der skal vedligeholdes korrekt. Man skal bruge følgende værktøjer: en c-tvinge, en skruenøgle, unbrakonøgler, en hammer og en donkraft.

Udskiftning af bremseskiver

For at spare tid kan du også udskifte bremseskiver selv i samme omgang, som du udskifter bremseklodserne, hvilket er ganske enkelt. Bremseskiver findes i forskellige størrelser. Du skal blot finde den model, der passer til netop din bremse.

Vedligehold bilens ABS-sensorer

Hvis du har oplevet at ABS lampen lyser op på din bils instrumentbræt, så kan det muligvis skyldes, at ABS-sensorerne er beskidte. Rengør bilens ABS-sensorer, når du udskifter bremseklodserne, så spare du nemlig tid.

Regelmæssig vedligeholdelse af ens bil og simple reparationer skal prioriteres, for at holde bilen væk fra dyre værkstedsregninger. Disse gør-det-selv bilreparationer vil hjælpe dig med at opretholde dit køretøj i optimal ydeevne uden at give dig lommesmerter. Det anbefales dog, at søge professionel hjælp, hvis der er nogle dele, du ikke kan reparere selv. Det er vigtigt, at du altid tager højde for sikkerheden, hvis du begiver dig ud i en gør-det-selv reparation.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…