Spændende nyheder og underholdning for unge

Der er ingen tvivl om, at unge stiller højere krav til underholdning i dag end tidligere. Det skal være fange dem fra start til slut, og det skal helst kunne streames og tages med på farten. Samtidigt er der også fordomme om, at unge ikke interesserer sig for nyheder. Det er dog ikke helt sandt. De seneste år er det lavet undersøgelser, der viser, at unge gerne vil følge med i nyheder. Forskellen er blot, at unge i dag opsøger nyheder andre steder end de tidligere generationer gjorde. Både når det gælder underholdning og nyheder, er det derfor væsentligt, at indholdet er tilpasset målgruppen.

 

Følg med i ungdomsmagasiner

En løsning på ovenstående er opblomstringen af medier, der henvender sig til unge. Et godt eksempel er ungdomsmagasin som Tjeck, der skriver nyheder på en måde, unge synes er spændende. Blandt andet har Tjeck en redaktion bestående af jævnaldrende med målgruppen. Ungdomsmagasiner har ofte et andet ’take’ på vinklingen af historier og har en evne til hurtigt at opfange, hvad der interessere de unge.

 

Nyhedshistorierne og andre fortællinger er skrevet øjenhøjde med læseren, hvilket gør indholdet let at forstå. Yderligere adskiller ungdomsmagasiner sig fra andre medier ved, at de tager fat i nogle emner, unge og studerende spekulerer over. Det er eksempelvis nyheder om og guides til studielivet generelt eller økonomi som studerende. Derudover er ungdomsmagasiner spækket med tips til underholdning i form af biograffilm, musik, koncerter og spisesteder – bare for at nævne nogle eksempler.

Læs andre unges fortællinger

Foruden at skrive nyheder i øjenhøjde med læseren, finder du i ungdomsmagasiner ofte beretninger fra og om jævnaldrende. Det virker interessant at læse om en ung, der har været ude at opleve verden, eller om en studerende, der giver sine egne tips til at få økonomien til at køre rundt. Du har således rig mulighed for at fordybe dig i emner, du kan nikke genkendende til.

 

Ungdomsmagasiners målgruppe er forholdsvis smal aldersmæssigt, og aldersgruppen er typisk 15 til 25 år. Derfor inviterer magasinerne til, at læserne kan interagere og debattere med hinanden og herigennem drage nytte af hinanden erfaringer. Ved at læse og skrive indlæg og kommentarer opstår der er fællesskab, hvor unge kan inspirere og hjælpe hinanden, uanset om det gælder sport, sex eller inspiration til madlavning.

Følg ungdomsmagasiner online

Dét at kunne følge med i alskens emner inden for nyheder og blive underholdt på farten er noget, nutidens unge vægter højt. Det er måske endda en nødvendighed, at spændende nyheder og underholdning ligger klar online. Derfor er det oplagt at følge ungdomsmedier online. Her får du en god blanding af de nyhedshistorier fra Danmark og udlandet. I bussen på vej hjem kan du desuden læse anmeldelser af film og musik, og du kan måske blive inspireret til at besøge et nyt spisested. Skulle magasinet egen hjemmeside ikke være nok, bruger ungdomsmagasiner de sociale medier til at dele deres artikler og andre guides, du ikke må gå glip af.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…