Somalier begik over 100 kriminelle handlinger – det har kostet danskerne enorme summer

Modelfoto

Handlerne foregik fra april til november sidste år, hvor den 21-årige løbende solgte kokain til over 100 forskellige personer i Aarhus.

 

Den 21-årige sendte hyppigt tilbud om kokain ud via sms’er til en kontaktliste med mange potentielle købere. Hvis der blev svaret tilbage, aftalte køber og sælger et sted i Aarhus, hvor de kunne mødes, så kokainen kunne skifte hænder.

 

På et tidspunkt fik Østjyllands Politis specialpatrulje kendskab til handlerne og mobiltelefonen og via aflytninger og overvågning, fik de skaffet beviser mod den 21-årige, som blev anholdt i starten af november sidste år. I forbindelse med sagen har betjente fra Østjyllands Politi været på besøg hos over 100 forskellige personer, som alle er blevet sigtet for at købe kokain af den 21-årige. En stor del af dem er unge mænd og kvinder, som ikke var kendt politiet i forvejen.

 

Omfattende efterforskning

Specialanklager Dorte Lysgaard er tilfreds med dommen til den 21-årige mand.

 

”Det er et meget omfattende efterforskningsarbejde, der har banet vejen for dommen. Der er foretaget en stor mængde handler, som politiet har dokumenteret systematisk, og det førte til, at den tiltalte tilstod og blev dømt for at have solgt omkring et kilo kokain i portioner af 0,5 gram. Jeg er tilfreds med, at han blev idømt en længere fængselsstraf og udvist, ” siger anklageren.

 

Den 21-årige erkendte forholdene og modtog dommen.

 

De mange købere af kokainen har typisk fået bøder på mellem 3.000-8.000 kroner.

 

Men ingen taler højt om hvad det har kostet danske skatteydere. Anklageren taler selv om et omfattende efterforskningsarbejde. Dertil kommer udgifter til domstolen og fængsel.

 

Desuden er der de udgifter, som den 21-årige sandsynlihgvis har påført det danske samfund i de år han har levet i Danmark. Og hvem ved om det lykkes at få udvisningsdommen ført ud i livet. Eller om han fortsat i mange år frem vil belaste det danske samfund.

Politiet

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…