Smør – masser af opskrifter

Smør er et mælkeprodukt, som har eksisteret så længe, nogen kan huske tilbage. Smagen af smør kan variere meget, men de fleste foretrækker smagen af den type smør, som de kender bedst.

Smør bruges blandt andet på brød, i mad eller i kager eller anden form for madlavning. Det er således et allround mælkeprodukt.

 

 

Smør gennem historien i Danmark og i udlandet

 

De fleste lande har en variant af smør. Hvis ikke, så har de en anden form for smørelse, som kan bruges til at stege i og til bagning. Det vil typisk være en form for olie.

Man har undersøgt, at smørret nok har sin oprindelse i Mellemøsten engang for omkring 6.000 år siden. Her blev smørret opdaget ved et tilfælde, sådan som det sker med mange andre opdagelser.

Man blev så glad for produktet, at man videreudviklede teknikken og smagen. Smørret blev ret populært, og det bredte sig til andre dele af verden.

 

 

Hvordan laves smør?

 

Også herhjemme har vi lavet smør i mange hundrede år. Man har brugt de ingredienser, som man har haft adgang til lokalt, og så har man over tid udviklet sin egen udgave af smør.

Det er den fede del af mælken, der bruges til at lave smør af. Derfor har smør en ret høj fedtprocent. Den fede mælk kærnes hårdt, og så har man smør.

 

Hvorfor spiser vi smør?

 

Vi spiser smør, fordi det smager godt. Det bruges på brød, til stegning eller til bagning, og smørsmagen er stærk nok til, at den altid kan smages i maden.

De fleste holder meget af smagen af smør.

 

Findes der forskellige slags smør?

 

Der findes en del forskellige slags smør på markedet. Der findes forskellige mærker, og der findes nogle blandingsprodukter, der består af både smør og olie eller af animalsk smør og vegetabilsk smør.

Desuden findes smør i forskellige varianter som for eksempel: saltet smør, usaltet smør, økologisk smør, kryddersmør og så videre. Smør er ikke bare smør.

De fleste vil nok alligevel synes, at den slags smør, som de er vant til, er den rigtige smør.

 

 

Opskrifter med smør

 

Hjemmelavet smør

Hjemmelavet smør

Se opskriften her.


Hjemmelavet luksussmør

Luksus smør

Se opskriften her.


Pisket smør

Pisket smør

Se opskriften her.


Pisket smør

Pisket smør

Se opskriften her.


Ghee af hjemmelavet smør

Ghee

Se opskriften her.


Ghee (klaret smør)

Ghee

Se opskriften her.


Ghee

Ghee

Se opskriften her.


Trøffelsmør

Trøffelsmør

Se opskriften her.


Brioche burgerboller

Brioche

Se opskriften her.


Crossaint

Crossaint

Se opskriften her.


Smørcreme

Se opskriften her.


Vafler

Vafler

Læs artiklen med masser af opskrifter her.


Sauce Bearnaise

Bearnaise sauce

Læs artiklen med masser af opskrifter her.


Alt om saucer

Sauce

Læs artiklen med masser af opskrifter her.


Scones

Scones

Se opskriften her.


Pasta med trøffel og brunet smør

Pasta med trøffel

Se opskriften her.


Butter steak

Læs artiklen her.


Smørmodning

Læs artiklen her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…