Små børn skal ikke have ret til at skifte køn 

Friz syberg: Børnene på Fyns Hoved, 1904-05 (Pressefoto: Ordrupgaard)

Af Fhv. MF Martin Henriksen. Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

 

Den kønsdebat vi fører i Danmark er blevet ekstrem. Det er absurd at tænke på, at Sundhedsstyrelsen har godkendt hormonbehandling til små “kønsforvirrede” børn. Børn leder efter et ståsted, og hvis ikke ansvarlige voksne viser vejen, så bliver børn forvirrede. Nogen gange kan børn så også blive kønsforvirrede. Men lad os lige slå koldt vand i blodet.

 

Det er ganske enkelt langt ude at små piger i Danmark modtager hormonbehandling for at blive lavet om til små drenge. Og det er tilsvarende uhørt, at små drenge modtager behandling for at blive lavet om til små piger. Debatten om hvorvidt børn skal have lov til at skifte køn har taget overhånd.

 

Der er tale om dybt etiske og moralske spørgsmål, som vi ikke bør tage let på

 

Der er nogle beslutninger, som udelukkende er forbeholdt voksne mennesker med en pæn portion livserfaring, og at træffe en beslutning om at skifte køn er langt fra, hvad et barn kan træffe beslutning om. Barnet skal være fyldt 18 år, før det overhovedet kan overvejes. For min skyld kan man også sagtens diskutere om 18 års livserfaring er nok, men 18 år må være det absolutte minimum.

Jeg mener, at vi som samfund skal stå vagt om nogle grundlæggende værdier, samt opstille nogle grænser og klare rammer. Jeg har stor respekt for at forældre naturligvis træffer afgørelser på vegne af deres børn. Men her bør forældrene og samfundet sige fra overfor børnene. Børn er ikke små voksne. De er børn, og det skal vi allesammen have respekt for. Indtil videre har vi haft en debat, hvor det primært har været dem, som ønsker at gøre det unormale normalt, der har fået mest taletid. Det bør der laves om på.

 

Vi skal som samfund turde stå ved og åbent sige at der er noget, som er normalt. Og det er normalt, at drenge er drenge, og piger er piger og at de hver især vokser op og bliver til henholdsvis mænd og kvinder. Det er sundt, og det er godt. Og hvis der er nogen, som i deres unge år er kønsforvirrede, så sig dog til dem, at der er en mulighed for at det går over istedet for at kaste dem ud i et begyndende kønsskifte. Vi skal ikke eksperimentere med små børn, og vi mennesker skal lære at holde igen med at opføre os som små guder. Vi behøver ikke lave alting om, bare fordi vi kan, eller fordi vi tror at vi kan.

 

Det er et skråplan at “behandle” børn, så de langsomt skifter køn. Jeg ønsker ikke at nedgøre nogen, ej heller nedgøre nogens følelser. Det vil jeg gerne understrege, men sådan noget kan børn ikke tage stilling til. Den slags må som minimum vente til den kønsforvirrede person bliver voksen. Jeg mener ikke, at der skal tilbydes hormonbehandling til børn og unge. Det er et overgreb på barnet.

 

Fortsat god aften

Med venlig hilsen

Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…