Skal man tro Østjyllands Politi og en rabiat islamistisk imam, kan vi være trygge ved de hjemvendte IS-krigere …

Der har været heftig debat om, hvad Danmark skal stille op med de IS-krigere i Syrien, der er danske statsborgere.

 

Mange er imod, at de får lov at vende tilbage til Danmark. Regeringen, med statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen, mener dog, at vi er nødt til at tage dem tilbage. Netop fordi de er danske statsborgere, skal de have deres straf i Danmark, lyder det.

 

Men dele af dansk politi mener tilsyneladende slet ikke, at straf er den rigtige vej over for disse muslimer, der direkte eller indirekte har deltaget i nedslagtning af andre mennesker.

 

Vi skal tage imod dem og tilbyde dem job og uddannelse. De skal med andre ord ’belønnes’ for deres rolle i Syrien med en særlig indsats fra det danske samfund.

 

Sådan har det lydt i flere år fra Østjyllands Politi. Her har man skabt den såkaldte ”Aarhus-model”, som er blevet vældig populær bland politisk korrekte journalister i Danmark og udlandet.

 

Det får man intet at vide om

Ifølge Østjyllands Politi er langt de fleste IS-krigere, der er vendt hjem, blevet placeret i job eller uddannelse.

 

Desværre er oplysningerne om ”Aarhus-modellen” altid ret vage og ukonkrete.

 

Hvad vil det konkret sige, at de islamistiske fanatikere er kommet i arbejde eller uddannelse? Og hvilke konsekvenser har det haft for deres holdninger? Har de afsvoret den rabiate islam?

 

Det får man intet at vide om fra Østjyllands Politi. Den kendsgerning bestyrker mistanken om, at de ansvarlige politifolk præges af en betydelig naivitet.

 

Samarbejde med rabiate islamister

Bedre bliver det ikke af, at ”Aarhus-modellen” involverer et samarbejde mellem dansk politi og den ekstreme islamistiske Grimhøj-moské.

 

Formanden for moskeen, Oussama El-Saadi, mener således, at Aarhus-modellen er ”den helt rigtige måde at hjælpe hjemvendte jihadister på”.

 

Det er den selvsamme Oussame El-Saadi, der aldrig har villet tage afstand fra Islamisk Stat, herunder deres bestialske behandling af kvinder.

 

Og det er den selvsamme Grimhøj-moské, hvis talsmand, Fahdi Abdallah, i et interview med Den Korte Avis gav sin støtte til Islamisk Stat (DKA 2.9.14).

 

Dengang prøvede Journalistisk Venstreparti at insinuere, at Den Korte Avis’ historie var falsk. Det angreb måtte de sidenhen opgive.

 

Berlingske holder mikrofon

Men de bliver ved og ved med at forsøge at uskyldiggøre ekstreme islamister.

 

Således bringer Berlingske en større reportage, der er ren mikrofonholderi for ”Aarhus-modellens” repræsentanter og den rabiate imam Oussama El-Saadi.

 

Mens resten af Danmark intenst diskuterer, hvordan man bedst kontrollerer og straffer de danske IS-krigere, leverer Berlingske følgende reklamesvada fra Oussama El-Saadi:

 

”Aarhus-modellen er meget, meget god. Den giver gulerod frem for pisk. Den bygger bro mellem de unge og samfundet. Og den hjælper vores unge på den rigtige måde. Når ting er bygget på gensidig respekt, giver det mening. Et exitprogram uden respekt for de unge vil ikke give succes. Det nytter ikke bare at sætte folk i fængsel.” (Berlingske 4.3.19)

 

Her har vi løsningen: Det danske samfund skal simpelt hen vise større respekt for de fanatikere, som på den eller anden måde har taget del i Islamisk Stats slagterier i Syrien.

 

Berlingske yder sit bidrag til at skabe den fornødne respekt for typer som Oussama El-Saadi. I forbindelse med interviewet fremhæver man således en detalje, som stiller ham i et positivt lys:

 

”Han sidder omgivet af smukke bøger i alskens farver med arabisk guldskrift.”

 

Hvad skal man med den detalje? Det kan vel kun være et forsøg på at kaste et forsonende skær over en mand, der har givet sin støtte til IS?

 

Ikke gjort indtryk på ministeren

Der er en meget ejendommelig situation omkring ”Aarhus-modellen”.

 

Østjyllands Politi giver kun meget sparsomme oplysninger om modellens konkrete resultater. En stor del af det virker meget luftigt.

 

Modellen synes da heller ikke at have gjort det store indtryk på politiets øverste politiske chef, justitsminister Søren Pape Poulsen.

 

Han refererer stort set aldrig til dens ’storslåede’ resultater, og hans holdning til de hjemvendte IS-krigere står i kras modsætning til den varme og luftige retorik, der strømmer fra Østjyllands Politi.

 

Befolkningens sunde fornuft

Man kunne derfor mene, at snakken om Aarhus-modellen er ligegyldig, fordi den ikke har de store praktiske konsekvenser.

 

Men der er alligevel et problem. Én gruppe synes vældig indtaget af denne model – nemlig de venstreorienterede og politisk korrekte journalister.

 

Resultatet kan blive misinformation – som for eksempel det positive billede, man giver af den rabiate islamist Oussama El-Saadi.

 

Men heldigvis reagerer den danske befolkning med en stor portion sund fornuft, også når det gælder de danske IS-krigere.

 

Den kraft er betydeligt stærkere end de politisk korrekte journalister på Berlinske og andre medier.

 

Den nødvendige debat om, hvad man skal stille op med IS-krigerne, kan og bør ignorere de luftige teorier om ”Aarhus-modellen”.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…