Skal ideologi trumfe fornuft?

Iftar på rådhuspladsen 2018: Muslimer spiser efter solnedgang under Ramadan

 

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

 

Indtil de kan udsendes af Danmark får kriminelle muslimer og afviste asylsøgere kulturligvis mad på de centre hvor de bor. For tiden ønsker flere af muslimerne at spise maden på deres soveværelser. Om natten. Hvorfor det?

 

Jo, de ønsker ikke at indtage mad eller væske, mens solen er oppe. Det er en muslimsk tradition, der hedder Ramadan, som varer en måned og slutter omkring 4. juni. “Man deler sig efter anskuelser” og shia-muslimer slutter ikke  fasten samtidig med sunni- muslimer, og i det hele taget vil diverse sekter orientere sig efter deres ledere, så man ikke kommer til at afholde det sidste store fest-måltid på samme tid som “fjenden”.

 

Ved at se på  start- og sluttidspunkterne kan man således  observere, hvorledes den enkelt herboende (eller palæstinensiske) menighed orienterer sig ideologisk.

 

På de fleste centre bor afviste asylsøgere en hel familie på ét værelse. Mindre børn deltager ikke i fasten, men har naturligvis brug for en lang nats søvn i rolige omgivelser. Forældrene anses som psykisk skrøbelige i deres udvisningsposition. Derfor er det absurd at afbryde børn og voksnes nattesøvn to gange hver nat med spiseri.

 

Det er heller ikke hensynsfuldt overfor de ikke-fastende på centret, at der er liv på gangene, wc og baderum i nattetimerne. Iøvrigt er det selvsagt vældig usundt  ikke at indtage væske en hel dag. Ofte vil maven også reagere med problemer overfor  uregelmæssige måtider. Sulten går påviseligt ud over koncentrationsevnen.

 

Faste er ét i rækken af  usunde islamiske dogmer. Jeg ser ingen grund til at en dansk institution skal støtte op om den tradition. Måske vil muslimer hævde religionsfrihed, men i dronningeriget har vi kun trosfrihed. Og i islam er alt sakralt jfr. forsker Nils Bredsdorff  (se www.respublica.dk), der er ikke noget sekulært. Så udfra en tankegang om religions- eller trosfrihed  burde alt i ideologien islam  tillades : drengeomskæring, børneægteskaber, flerkoneri, jihad, osv.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…