Sidste år blev over tusinde asylansøgere slæbt i retten – og nu kommer nye kriminelle migranter ind i EU på de såkaldte spøgelsesskibe

Skærmprint YouTube

Sidste år blev i alt 1.300 asylansøgere har i Danmark slæbt i retten for overtrædelser af straffeloven. Det svarer til en lille tredjedel af de i alt 3.559 personer, der søgte asyl i Danmark i 2018.

 

De fleste af dem er kommet til Danmark via Middelhavet, og nu er en helt ny type migranter begyndt at bevæge sig nordpå fra Italien.

 

Det er de såkaldt illegale kriminelle migranter, der ikke indgår i FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR’, officielle opgørelser over illegal migration via Middelhavet.

 

Langt mere farlig end NGO-redningsskibe

I kampen mod den illegale migration har den italienske regering hidtil rettet skytset mod NGO’ernes regningsskibe.

 

Men samtidig fortsætter forsættet en diskret, men dog mindre omfangsrig trafik, som ifølge en ekspert er langt mere farlig, skriver Berlingske.

 

Italienerne kalder dem sbarchi fantasma  – spøgelsesskibe. Der er tale om mindre fartøjer, især sejlskibe, der kan snige sig under radaren, og som ofte når helt frem til Siciliens og Calabriens kyster.

 

Her bliver fartøjerne ganske enkelt efterladt, medens migranterne ombord forsvinder ind i landet. Alene i forrige weekend lykkedes det for kystvagten at opsnappe tre sejlskibe med 200 personer ombord.

 

Der er her tale om en kriminel bagindgang til Europa, skriver Berlingske.

 

”Problemet handler ikke om mængden af migranter, men om, hvem de er,” siger Matteo Villa, der er tilknyttet ”Istituto per gli Studi di Politica Internazionale”, til Berlingske og fortsætter:

 

”Italien vil på grund af sin beliggenhed altid være mål for en vis migration, og når spøgelsesankomsterne nu får opmærksomhed, er det fordi de udgør en relativt større andel af et meget mindre samlet antal af ankomster.”

 

I forvejen rigeligt med problemer i Danmark

Medens italiensk politi således advarer om, at kriminelle migranter nu er ved at komme ind i Europa ad bagvejen, har Danmark i forvejen rigelige problemer med dem, der er her legalt som asylansøgere.

 

Som nævnt blev alene sidste år 1.300 asylansøgere slæbt i retten for overtrædelser af straffeloven, og af dem fik i alt 199 en ubetinget fængselsstraf, og af dem blev langt over halvdelen eller i alt 125 dømt for personfarlig kriminalitet.

 

Det drejer sig blandt otte voldtægtsdomme plus 10 domme for andre former for seksualforbrydelser.

 

Dertil kommer en dom for drab, en dom for drabsforsøg plus 95 ubetingede fængselsdomme for andre former for vold, plus otte med røveridomme og to med domme for brandstiftelse.

 

Ligeledes blev seks asylansøgere dømt for narkohandel og én for narkosmugling.

 

Ud af de 199 asylansøgere, som sidste år blev idømt ubetingede fængselsstraffe, var de ti kvinder, hvor af de tre fik domme for vold. De resterende syv blev dømt for indbrud med videre.

 

Fordobling af asylkriminalitet på blot ti år

Asylansøgernes kriminalitet sidste år udgør en stigning på hundrede procent i forhold til for blot ti år siden.

 

I 2009, hvor Danmark modtog tre hundrede flere asylansøgere end i 2018, var antallet af asylansøgere, der havnede på anklagebænken for straffelovsovertrædelser, til gengæld det halve i forhold til sidste år.

 

Dengang i 2009 blev i alt 522 asylansøgere slæbt for retten i forbindelse med straffeloven, og af dem fik de 99 en ubetinget fængselsstraf fordelt på 94 mænd og fem kvinder.

 

Asylansøgernes kriminalitet var dengang også helt anderledes. Meget mindre voldelig.

 

Ud af de 99 fængselsdomme var der blot én for voldtægt mod otte sidste år samt i alt 29 voldsdomme mod som nævnt 95 sidste år.

 

Det handler ikke om antallet, men om hvem, der kommer

Som nævnt modtog Danmark i 2009 flere asylansøgere end i 2018, men alligevel var asylansøgernes kriminalitet og især den rå det dobbelte i 2018.

 

Det er således i stort omfang forbrydere, der nu bliver lukket ind som asylansøgere.

 

Og det underbygger endnu engang seriøsiteten Dansk Folkepartis politik på området. Det vil sige asylstop ved grænsen og forstærket grænsebevogtning.

 

Den italienske politimands advarsel om spøgelsesskibene med migranter, der kommer for at begå kriminalitet, er et yderligere argument for en styrkelse af grænsekontrollen.

 

Nu forhandles der om grænsekontrol med De Radikale, som vil have den afskaffet samt den stramme asylpolitik lempet.

 

Får de held med det, varsler det ilde.

 

Se videoer her:

a

Læs også:

https://www.berlingske.dk/europa/trods-salvinis-blokade-kriminelle-migranter-sniger-sig-ind-i-europa-pa

 

Artiklen er baseret på følgende kilder:

https://www.statistikbanken.dk/10061 (Tabelkode: STRAF42)

 

https://www.statistikbanken.dk/10026 (Tabelkode VAN5)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…