Charlotte fortæller: Jeg så seks indvandrere tyre flasker direkte i hovedet på studenterne – det var mig, der meldte dem til politiet

Colourbox

Fredag aften fik politiet en melding om, at en gruppe på 6-7 unge i 14-16 års-alderen kastede flasker og andre genstande mod studentervognene.

 

Først blev enkelt patrulje sendt ud til stedet, men ifølge vagtchef Dyre Sønnicksen, Nordsjællands Politi, så var stemningen dårlig, og den lille gruppe unge var pludselig blevet til mere end 30. Det skrev Den korte Avis om.

 

Der var intet signalement af de unge.

 

Nu viser det sig, at kvinden, der anmeldte bøllerne til politiet, rent faktisk havde et signalement. Hun beskrev dem som en gruppe på 6 stykker af anden etnisk herkomst.

 

Det fremgår af et indlæg på Facebook, som man kunne læse på Uriasposten.dk., som også fulgte sagen op. Se også indlægget i bunden af artiklen her.

 

Charlotte Karlsson skrev lørdag 29.6:

Jeg meldte dem, og kom gående med hunden, da de stod og ventede på studenterbilen. De tyrede rent ud sagt ølflasker og en sprutflaske direkte ind mod hovederne på dem, den ene røg ind. Jeg råbte til dem om de var fuldstændig sindsyge og de råbte bare tilbage. Gruppen var en på en 6 stykker og var af andet etnisk herkomst, som jeg ikke har set før i 16 års alderen meget aggressive. Senere omringede de politiet og som jeg så det smed de sten eller lign. på betjentene. Politiet var der 5 min efter jeg havde ringet…” (Charlotte Karlsson, Facebook, 29. juni 2019)

 

Pia Kjærsgaard

Angrebet på studentervognen fik Pia Kjærsgaard til på Twitter, at spørge, om det mon var børn og unge af anden etnisk oprindelse end dansk, der kastede med flasker mod studentervogne i Ålsgårde?

 

Det fik B.T. til at henvende sig til politiet, der udtalte sig, så det blev opfattet som en afvisning af Pia Kjærsgaard.

 

“Politiet afviser Pia K.’s teori om studenter-angreb: ‘Det har slet ikke noget på sig'”, lød overskriften i B.T. 30.6.

 

I artiklen stod blandt andet:

“Det har simpelthen ikke været muligt for politiet at finde vidner, der har set, hvem i grupperingen der kastede med sten og flasker.

 

»Derfor kommer vi ikke nærmere, hvem det er. Forældrene har heller ikke kunnet se det,« siger Dan Houtved.

 

Der har været spekuleret i, om det var unge med anden etnisk baggrund end dansk. Hvad kan du sige om det?

»Det har ikke noget på sig, at det skulle være unge med anden etnisk baggrund. Slet ikke. De unge, der har fået bøder, har alle danske efternavne,« siger Dan Houtved.”

 

Charlotte Karlsson vender tilbage på Facebook samme dag (søndag 30.6):

“Det var mig der meldte dem, stod ved siden af! Og det var en gruppe på 6 stykker af anden etnisk herkomst, som jeg aldrig har set i byen før. Det var også dem der omringede politiet og skød sten ( tror jeg det var ) på dem! De var også lidt ældre end de andre. De andre på broen var IKKE med til det!!!!! (Charlotte Karlsson, Facebook, 30. juni 2019)

 

Ny kommentar fra politiet

Og nu bliver hun kontaktet af B.T. og avisen skriver mandag 1.7 en artikel med denne overskrift:

 

Charlotte så indvandrere kaste flasker efter studentervogn: ‘Det virkede, som om de var jaloux’.

 

I artiklen bliver Charlotte Karlssons fremstilling gengivet. Og avisen kontakter igen politiet. De skriver:

 

“Nordsjællands Politi bekræfter anmeldelsen, der indløb kl. 21.34. Politiet bekræfter også, at der er tale om to forskellige grupper af unge: Én, der angreb studentervognen, og én, der senere fik bøderne.”

 

Charlotte Karlsson fortæller til avisen, at hun gik hjem med hunden, og ar politiet skulle være ankommet 5 minutter senere.

 

Charlotte Karlsson tror selv, at fyrene med flaskerne var forsvundet, da politiet nåede frem. Men hun har dog også hørt fra en veninde, at nogle mørke fyre stimlede sammen om politiet, da de kom frem.

 

Læren af forløbet

Hele forløbet understreger, at man skal være varsom med at kritisere folk, der stiller spørgsmål til et forløb.

 

Og det viser, at der er behov for at vide mere præcist, hvem der opfører sig groft asocialt og hvem der begår ulovligheder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…