Sådan finder du råvarer i sæson

Vil du gerne blive bedre til at finde råvarer, der er i sæson, så du kan spare nogle penge på dine råvarer? Det er også en god måde at være miljøvenlig på, fordi du altid køber lokalt og dermed ikke køber råvarer, der er blevet transporteret.

 

Disse råvarer er i sæson i første halvår

 

Omkring juletid kan du finde friske kartofler, porrer, rødbeder, gulerødder og blomkål. I januar er det råvarer som kinekål, rosenkål, selleri og æbler, der er i sæson. Februar byder på friske jordskokker, pastinak, persillerod, champignoner og kartofler. I marts måned er det rosenkål, løg, jordskokker, hvidkål og grønkål, der er i sæson.

 

April måned byder på salat, spinat, æbler, radiser og rosenkål. Med mere varme i maj, kan du finde friske råvarer såsom asparges, persille, rabarber, salat og spinat. Når sommeren rammer i juni, kan du finde broccoli, jordbær, spidskål, ærter og kinakål.

 

Råvarer i sæson i sommer og efterår

 

I juli måned er bær i fokus, men du kan også finde frisk persille, salat, blomkål og ærter. August måned betyder mange friske råvarer såsom blommer, bladselleri, grønne bønner, majs, pærer, squash, æbler og ærter. I september måned kan du finde pastinak, persillerod, bønner, rosenkål, selleri, spidskål, porrer og persille.

 

Oktober måned byder på friske kartofler, løg, majs, porrer, radiser og æbler. I november kan du finde æbler, selleri, rødkål, rødbeder, løg, kinakål, jordskokker, grønkål og hvidkål i sæson.

 

Fordelene ved at spise råvarer i sæson

 

Det betyder meget, både for din madlavning, men også for miljøet, at du spiser råvarer, der er i sæson. Du får friskere råvarer ved at spise råvarer i sæson, fordi du kan købe dem friskt, i stedet for at de har været undervejs fra Sydeuropa eller måske endda længere væk fra.

 

Desuden gør du også en masse godt for miljøet ved at spise råvarer i sæson, der bliver købt lokalt. Du minimerer nemlig alt den transport, der normalt er forbundet ved at købe råvarer, fordi de kommer fra Sydeuropa. Det betyder, at du kan undgå brugen af en masse CO2, i forbindelse med din madlavning.

 

Hos GastroFun.dk kan du finde en masse inspiration om hvilke råvarer og opskrifter du kan lave i hver måned.

Følg med her:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…