Sådan er det i Brønshøj: ”Der bliver spyttet på gaden, hver gang en hvid går forbi” – men ikke når det er en afrikaner eller en asiat

Det er ikke alle steder i Danmark, at det er lige sjovt at være indfødt dansker med en forkert hudfarve.

 

Det vil sige hvid.

 

”Jeg har set den her gruppe drenge og unge mænd, som er fra 14 år og op i 30’erne, spytte på gaden, hver gang en hvid person går forbi,” fortæller Erik på 57 til B.T., som har afdækket forholdene i Brønshøj i flere artikler.

 

Erik fortsætter: »Hvis det er en asiat eller afrikaner, gør de det ikke. Jeg har selv diskuteret med dem på biblioteket, men det nytter ikke noget. De er uden for rækkevidde,« sagde Erik, der ikke ønskede sit efternavn i B.T.

 

Det er på Brønshøj Torv, Erik fortæller om forholdene, og 57-årige Anette Thomsen er enig:

 

”Det er meget værre, end I tror. Folk er pisse bange for at udtale sig herude. De tør bare ikke,” siger hun til BT.

 

Der kom en pølsevogn – men kun så længe, der var politikere i den

Som vi tidligere har skrevet her i avisen, har der engang været en pølsevogn på Brønshøj Torv. Men den er der ikke længere.

 

Ejeren gav til sidst op på grund af chikane fra børn og unge med ikke-vestlig indvandrer baggrund.

 

”De smed kanonslag ind under pølsevognen og startede motoren, og sådan blev det ved. Jeg fatter ikke, det er kommet så vidt, men anderledes må jeg jo så også bare konstatere, at løbet er kørt med hensyn til den uheldige udvikling i samfundet. Det er blevet værre og værre, og nu er det for sent at gøre noget ved det,” lød det fra ejeren, da hun i april gav op.

 

Men i går eftermiddags den 23. maj var der atter en pølsevogn på Brønshøj Torv, men overlevede kun at kraft af, at det var Inger Støjberg (V), Morten Messerschmidt (DF), Mattias Tesfaye (S) samt Karsten Hønge (SF), der stod og langede pølser over disken

 

De var mødt op for at diskutere problemerne med de unge med indvandrebaggrund, som med vold og trusler og chikanerier mere eller mindre har overtaget magten i omådet.

 

Således mente Karsten Hønge, at de unge blot havde brug for en ekstra støttende hånd til at komme på fode.

 

Det budskab blev ifølge BT modtaget med klapsalver fra tre af de mellem to og tre hundrede borgere, der var mødt op.

 

Spiller håndbold under politibeskyttelse

Forholdene i Brønshøj er nu så langt ude, at den lokale håndboldklub er nødt til at have politibeskyttelse, når de træner.

 

Og hvis Karsten Hønge med sin ekstra støttende hånd mener et forstærket SSP-samarbejde, kan han godt glemme alt om det.

 

Det er således det lokale SSP med 28 medarbejdere, der har rådet formanden for klubben og træner Lars Pedersen at tilkalde politiet, når der er problemer med de unge ikke-vestlige.

 

Forholdene for håndklubben er så groteske, at børnene efter træningen ikke tør forlade Bellahøjhallen alene, da de unge ballademagere sidder uden for og venter på dem for at plyndre dem for deres mobiltelefoner med videre.

 

”Ovre i hal to render de og pisser og spytter på gulvet og slæber ting frem og tilbage, og herhenne har vi fået et hul i gulvet, fordi de har kørt på skateboard,” har Lars Pedersen tidligere fortalt til BT.

 

Men en aften kom situationen helt ud af kontrol. En gruppe unge med indvandrerbaggrund slog sig ned i indgangen, hvor de skabte uro og truede medlemmerne, og Lars Pedersen gjorde, som havde fået besked på.

 

Han ringede til SSP, som meddelte ham, at de ikke havde beredskab til at rykke ud, og anbefalede ham at ringe til politiet.

 

Enhedslistens Søren Søndergaard: Det lyder helt syret

Den udmelding fra SSP om at tilkalde politiet vækker forargelse hos Enhedslistens udlændingeordfører, Søren Søndergaard.

 

”Jeg synes, det lyder helt syret, at SSP meddeler, at de ikke har tid til at gøre noget ved det. Det er klart, hvis det er 20-årige, er det en politiopgave. Men er det drenge på otte-ni år, der spiller smarte, hvad de godt kan gøre, så er det klart, det ikke er en politiopgave, så er det en indsats for SSP,” siger Søren Søndergaard til BT.

 

”Nogen i SSP må have røde ører,” siger han.

 

Men den kritik tager man ikke til sig i SSP, hvor sekretariatschef Riad Tolba afviser kritikken:

 

”SSP må ikke forveksles med et vagtværn. SSP er et samarbejde mellem politiet og forvaltningerne i kommunen. SSP kan igennem vores samarbejdspartnere blive gjort opmærksom på de problemer, der har været i Bellahøjhallen, og det vil der selvfølgelig blive reageret på i SSP regi,” lyder det til BT fra Riad Tolba.

 

Og det er ikke kun i Bellahøjhallen, den er gal.

 

Bellahøjbadet var Brønshøjs stolthed. Det var vel nok det første udendørs svømmebad i København – og børn kom cyklende fra nær og fjern.

 

I 2009 blev det udvidet til et stort moderne svømmestadion. Det var man ikke mindre stolte af.

 

Men det er måske ved at være slut. Brønshøjs stolthed er ved at blive ødelagt takket være en ukontrolleret indvandring.

 

I forhold til danskere er hver tredje ung af ikke-vestlig oprindelse

 

Brønshøj med Bellahøjhallen og Bellahøjbadet ligger i Københavns Kommune.

 

Her har en ukontrolleret indvandring medført, at i dag er næsten hver tredje ung i alderen 10 -19 år af ikke-vestlig herkomst i forhold til antallet af danskere i samme alder.

 

Den 1. april i år der således i alt 10.666 efterkommere af ikke-vestlige indvandrere i den pågældende alder, medens danskernes antal er på 37.890 ugne i den pågældende alder.

 

Medens det således i Københavns Kommune er næsten hver tredje ung i den pågældende alder, der er af ikke-vestlig herkomst i forhold til antallet af danske unge, er antallet på landsplan langt lavere.

 

Her er det hvor ottende.

 

Og nu er politikerne væk igen og sammen med dem pølsevognen

Et par timer en torsdag eftermiddag var alt, hvad politikerne kunne ofre på sagen, og det er nærmest symbolsk, at sammen med dem er pølsevognen så også væk og området atter tilbage i den gamle utrygge gænge.

 

Problemerne i Brønshøj og befolkningens utryghed i området på grund af terror fra unge af ikke-vestlig herkomst har jo intet med klima at gøre.

 

Og i denne valgkamp er dagsordenen tilsyneladende, at næsten alle partier konkurrerer om, hvem der er bedst til at redde klodens klima i en situation, hvor kloden største klimaudfordring er den eksplosive befolkningstilvækst på det afrikanske kontinent og i Indien

 

Den danske befolknings sikkerhed og tryghed er åbenbart et spørgsmål af underordnet politisk betydning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…