Så hårdt rammer den muslimske sharialov kvinder – også i Europa og blandt kristne

Tilfældige beboere fra Aarhus Vest (Foto: Privat)

Hun kalder sig Leyla Abu Nadi, men det er et falsk navn. Hun bruger dette navn, fordi hun er bange for, at hendes tidligere mand skal finde hende og hævne sig på hende.

 

Leyla er i dag 44 år. Hun er født i Gaza, men hun er ikke muslim. Hun er født og opvokset i en kristen familie.

 

Alligevel blev hun tvunget til at underkaste sig shariaen, den islamiske lov.

 

Hendes skæbne understreger, hvor naivt det er, når kredse i Danmark – herunder visse politikere – omtaler islam som en religion på linje med kristendommen.

 

Islam er langt fra kun en religion i vores forstand. Den formulerer regler, som omfatter alle livets forhold.

 

Når man lever i et muslimsk område som Gaza, gælder disse regler også for kristne. De kan blive tvunget til at indordne sig under shariaen – for eksempel i form af at leve efter dens regler for ægteskab.

 

”Han hader kvinder, der er selvstændige”

Som 18-årig måtte Layla afbryde sit studium for at blive gift med en 20 år ældre forretningsmand. Han tog hende med til Dubai, og han forbød hende at arbejde.

 

Dagen igennem lod han hende overvåge af kameraer. Når han så hende om aftenen, kunne han finde på at smide stole efter hende, når hun gjorde ham utilfreds.

 

En dag var hun gået ud for at købe ind. Pludselig stod manden foran hende, fordi han mente, at hun havde været for længe væk hjemmefra. For at sikre, at hun ikke gjorde dette igen, bankede han hende om aftenen.

 

Leyla Abu Nadi frygtede for sit liv, fordi hun kendte mandens hemmelighed: Han var homoseksuel, men det er fuldkommen tabu inden for shariaen.

 

Hans frustration gik ud over hende. Som hun siger til Die Welt: ”Han hader kvinder, der er selvstændige.”

 

 

Manden bortførte børnene

Til sidst kunne hun ikke holde det ud længere. Da hendes datter og søn var blevet myndige, flygtede hun til Tyskland. Men hun kunne ikke tage børnene med. I et muslimsk ægteskab efter shariaen tilhører børnene manden.

 

Derfor er det en meget reel trussel, når muslimske mænd, der er flygtet med familien til Europa, truer konen med at rejse tilbage til det muslimske oprindelsesland med børnene, hvis hun ikke makker ret.

 

Det kan den 23-årige Rehab Kairo fra Syrien tale med om. Hun blev gift som 17-årig. Hun flygtede med familien til Tyskland. Det samme gjorde hendes søster, der var gift med en stærkt troende mand, som i årevis havde mishandlet hende.

 

Da søsteren endte med at forlade manden, bortførte han deres to børn, som han nu lever sammen med i Libanon.

 

Leyla Abu Nadis mand fik lavet en video, som han fremviste på sin telefon. Den viste en nøgen kvinde, der slangede sig i sengen – med sløret ansigt. Han påstod over for familie og venner, at kvinden var Leyla. Det var et led i at få hende udstødt og fjernet fra børnene.

 

Mange af disse kvinder lever med truslen om mandens voldelige afstraffelse, hvis de ikke indordner sig under hans vilje, som shariaen foreskriver. En meget stor del af beboerne på krisecentrene for kvinder er indvandrere.

 

Shariaen flytter med til Europa

Når familien flygter til Europa, flytter shariaen med. Kvinden skal indordne sig under den strenge regler. Det får hun ikke bare at mærke i familien, men også i det bredere muslimske miljø.

 

Da Leyla kom på sprogkursus, var hun den eneste kvinde. Og flere af de andre på kurset spurgte hende, hvorfor hun ikke var hos sin mand.

 

Som kristen kvinde i Gaza blev hun tvunget til at følge shariaen. Som flygtning i et europæisk lande blev hun presset til at følge shariaen.

 

Uhyggeligt drab

Forleden bragte Den Korte Avis et uhyggeligt eksempel på, hvor frygteligt en kvinde kan blive straffet, når hun bryder shariaens regler og trodser manden vilje for at leve et selvstændigt liv:

 

En 30-årig kvinde blev dræbt i den tyske by Limburg, da hendes mand fem gange huggede en økse i hendes hals på åben gade. Det var straffen for, at hun havde forladt ham for at blive fri og selvforsørgende. Manden mente, at han var i sin gode ret til at tage hendes liv.

 

Mandens muslimske netværk havde hjulpet ham med at eksekvere denne uhyggelige straf for at bryde shariaen. Hans søster kendte en kommunalt ansat, og hos hende fik hun oplyst den flygtende kvindes adresse. Stik mod alle samfundets regler, men i pagt med shariaen.

 

Vi har en dobbelt opgave i forhold til shariaen

Danmark, Tyskland og andre europæiske lande har en dobbelt opgave i forhold til shariaen:

 

For det første skal man føre en meget stram udlændingepolitik, der forhindrer, at shariaen for alvor vinder fodfæste.

 

For det andet skal man gøre en bedre indsats for at beskytte de muslimske kvinder, der er kommet til Europa, mod brutal undertrykkelse og måske ligefrem drab i shariaens navn – jævnfør Limburg.

 

I dag bliver ingen af disse opgaver løst bare tilnærmelsesvist godt nok.

 

https://www.welt.de/vermischtes/plus202586234/Frauen-aus-islamischen-Laendern-Er-akzeptierte-nicht-dass-sie-nichts-von-ihm-wollte.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…