Den italienske ret, risotto, er blevet meget populær også uden for Italiens grænser. Det er den selvfølgelig, fordi den er både velsmagende, let at lave og let at variere.
De særlige grødagtige ris med det super lækre tilbehør er meget populært i de fleste familier. Kender I det ikke endnu, så kunne I komme til det nu.
Brug præcis de ingredienser, som du har lyst til. Retten er også god til at få brugt sine rester på – på en god, velsmagende og sund måde.
Hvad er risotto?
Denne skønne italienske ret består først og fremmest af ris. De særlige risottoris er tykke og korte og har den egenskab, at de koger ud til en grødagtig konsistens.
De koges sammen med smør, bouillon og hvidvin og får denne skønne nøddeagtige smag. Der suppleres med en lækker reven parmesanost.
I risen tilsættes hakkede løg, ost og eventuelt andre hakkede grøntsager efter eget valg. Retten kan sagtens varieres yderligere ved at tilsætte en form for let kød.
Hvordan serveres risotto?
I Italien serveres risotto typisk som en forret eller som et godt tilbehør til den øvrige mad. Det kan være til brød eller til en form for lettere kød eller salat.
Ofte fyldes der nogle lækre svampe i, som kan være med til at give retten noget karakter og en skøn, let smag.
Som altid er italiensk mad sundt, lækkert og let krydret. Det er let tilgængeligt for både voksne og børn.
Hvordan kan risottoen varieres?
Herhjemme serveres retten typisk som en god hovedret. Derfor tilføjes noget ekstra grønt og så også en form for lettere kød. Det kan for eksempel være fisk, skaldyr, kylling, bacon, skinke eller hvad, man lige har lyst til.
Prøv jer lidt frem i forhold til, hvilke ingredienser I synes godt om i risottoen. Du kan eventuelt supplere den med de madrester, der alligevel trænger til at blive brugt. Det er en glimrende måde at få brugt både grøntsager, kødrester, ost og bouillon, som er til overs fra dagen inden.
En lækker og billig ret, som er meget velsmagende, mættende og sund.
Opskrifter med risotto
Risotto alla Milanese
Risotto
Risotto med trøfler og skaldyr
Risotto
Risotto med rejer
Risotto med friske krydderurter og kylling
Risotto med knoldselleri og friteret æggeblomme
Risottokugler
Risottobar
Risotto med skinke og avocado
Risotto med amarone di Valpolicella
Svamperisotto