Regeringen vil hver måned sende 1900 skattefrie kroner til flygtningefamilier med børn – danske børnefamilier betaler

Den stramme udlændingepolitik handler også om økonomi.

 

Jo færre penge en flygtningefamilie modtager, jo færre flygtninge vil søge mod Danmark og i stedet vælge et land, der tilbyder bedre økonomiske forhold.

 

Det princip har regeringen nu brudt.

 

I alt cirka 1.900 skattefrie kroner ekstra om måneden

Af et lækket notat, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, fremgår det, at familier på integrationsydelse med to børn under to år fremover kan regne med at modtage cirka 1.900 kroner skattefrit om måneden.

 

Ordningen vil også gælde for folk, der er ramt af kontanthjælpsloftet.

 

Beløbet svarer til 63 procent af børnechecken per barn.

 

Ordningen skal gælde, indtil en kommission om et år har fremlagt anbefalinger til et helt nyt ydelsessystem.

 

Der er dog blandt støttepartierne uenighed om, hvem der skal have hvad.

 

Således mener De Radikale, at flygtninge og indvandrere skal prioriteres.

 

”De er allerhårdest ramt. Vi så gerne, at man gav mest til dem,” siger den radikale beskæftigelsesordfører, Samira Nawa, ifølge Finans.

 

Det nye tilskud vil ifølge regeringsnotatet svække beskæftigelsen med 180 fuldtidspersoner.

 

Sådan er ydelserne i dag

Løkke Rasmussens regering aftalte med Dansk Folkeparti størrelsen af den såkaldte integrationsydelse. Desuden aftalte de, at integrationsydelsen gradvis skulle stige over en seksårig periode.

 

Som takstsystemet funger i øjeblikket, modtager en flygtningefamilie på integrationsydelse med to børn i alt 20.600 kroner om måneden før skat. Det beløb vil over en seksårig periode gradvis stige til 20.700 kroner om måneden.

 

Til sammenligning får en familie på kontanthjælp med to børn i øjeblikket 30.200 kroner om måneden før skat. Det beløb vil over en seksårig periode stige 32.300.

 

Tallene fremgår af svar fra daværende integrationsminister Inger Støjberg (V) til Venstres integrationsordfører, Mads Fuglede.

 

I besvarelsen har ministeriet også udregnet rådighedsbeløbet efter at skat, husleje og øvrige boligudgifter såsom strøm og varme samt daginstitution er betalt.

 

Her kommer ministeriet frem til, at det månedlige rådighedsbeløb for en flygtningefamilie på integrationsydelse med to børn vil ligge på 9.200 kroner om måneden stigende til 10.300 kroner i løbet af seks år.

 

Til sammenligning har en familie på kontanthjælp med to børn i øjeblikket et rådighedsbeløb på 12.800 kroner stigende til 14.900 kroner i løbet af seks år.

 

Det er de nævnte satser i svaret fra Inger Støjberg, der vil blive ændret, når S-regeringens kommission som planlagt skulle komme med forslag til et helt nyt ydelsessystem.

 

Med de ekstra cirka 1.900 skattefrie kroner, som regeringen nu planlægger at sende til flygtningefamilier på integrationsydelse med to børn, vil deres månedlige rådighedsbeløb stige til lidt over 11.000 kroner.

 

Dansk Folkeparti: Var det, hvad S-vælgerne troede de stemte for?

Hos Dansk Folkeparti har man gennem hele perioden været noget mistroiske omkring seriøsiteten i Mette Frederiksens (S) erklæringer om, at Socialdemokratiet har tilsluttet sig den stramme udlændingepolitik.

 

Af samme grund er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, da heller ikke overrasket over regeringens seneste planer om en højere integrationsydelse til flygtningefamilier med børn.

 

”Socialdemokraterne fortsætter med at tilføre flere penge til indvandrere, der enten ikke kan eller vil bidrage til samfundet,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det vil sandsynligvis øge ledigheden endnu mere hos de ikke-vestlige indvandrere. Samtidig bliver der indirekte færre penge til de ældre danskere og de nedslidte.”

 

”Gad vide om det var det, deres vælgere troede, de stemte for?” lyder det fra Peter Skaarup.

 

Men det vil jo så vise sig, næste gang der bliver udskrevet folketingsvalg om senest fire år.

 

Læs mere her:

https://finans.dk/politik/ECE11538993/L%C3%A6kket-notat-l%C3%B8fter-sl%C3%B8ret-for-nyt-tilskud-til-b%C3%B8rnefamilier/

 

Læs hele besvarelsen fra Inger Støjberg her:

https://www.ft.dk/samling/20181/almdel/beu/spm/321/svar/1575755/2048192/index.htm

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…