Rabiate moskéer lever i bedste velgående – myndighederne lukker ikke blot øjnene, men samarbejder også

Moské på Vibevej (Foto: John Bodholdt Nielsen)

Rabiate hadmoskéer lever i bedste velgående – myndighederne lukker ikke blot øjnene, men samarbejder også

 

Poul Erik Andersen

 

Under fredagsbønnen den 13. februar 2015 i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro i København tordnede imam Haij Saued imod jøderne.

 

Blandt tilhørerne var den dengang 22-årige Omar EL-Hussein.

 

Efter at have lyttet til imamen angreb han atten mellem lørdag den 14. og søndag den 15. februar den jødiske synagoge i Krystalgade i København, hvor han skød og dræbte vagtmanden Dan Uzon.

 

Forinden havde han om lørdagen angrebet et arrangement med en svensk muhammedtegner i forsamlingshuset Krudttønden på Østerbro. Her skød og dræbte han filminstruktøren Finn Nørgaard og sårede flere politibetjente.

 

Men moskéen på Nørrebro fungerer skam stadig i bedste velgående på trods af, at formanden for moskéens bestyrelse, den tidligere folkeskolelærer Khalid Danø, nægtede at tage afstand fra drabene, som han betegnede som ”hændelserne”.

 

Og imam Haij Saued prædiker skam stadig. Det kan han roligt gøre. Han ikke er på Integrationsministeriets liste over hadprædikanter, som ikke må opholde sig i Danmark.

 

Imam med indrejseforbud tilknyttet dansk moské

Til gengæld er den iranske imam Mansour Leghaei på Integrationsministeriets liste over hadprædikanter, der har indrejseforbud i Danmark.

 

Men det ser man stort på i Imam Ali Moskéen i København.

 

Her er selvsamme imam Mansour Leghaei opført på prædikantlisten, og har blandt andet holdt taler og undervist i det gode familieliv, skriver Jyllands-Posten i dag den 13.3.

 

Ifølge en aktindsigt, som avisen har fået, er han blandt andet kommet på hadprædikantlisten, efter at han som undervisning i det gode familieliv skrev på en shiamuslimsk hjemmeside, at det er i orden at slå sine koner og børn over syv år.

 

Ligeledes har han fastslået, at en hustru ikke kan afvise sin mands ønsker om sex, medmindre hun har menstruation eller er så syg, at det er fysisk umuligt for hende.

 

Moskéen er i øvrigt mistænkt for at være underlagt det iranske præstestyre, ligesom det fortsat er uvist, hvem der reelt står bag finansieringen byggeriet og driften.

 

Imam Ali Moskéen, der ligger på Vibevej i Købehavns Nordvestkvarter, blev indviet den 1. oktober 2015 og har plads til 1.500 personer.

 

Over tyve IS-terrorister kom i Grimhøj-moskéen

I marts 2016 oplyste Østjyllands Politi, at 24 ud af de i alt 27 aarhusianske muslimer, der havde tilsluttet sig IS i Syrien, havde haft deres gang i Grimhøj-moskéen.

 

Ligeledes havde tre mænd, der regelmæssigt kom i Grimhøj-moskeen, ifølge PET planlagt at myrde tegneren Kurt Westergaard.

 

I forbindelse med Østjyllands Politis udmeldinger om det tilsyneladende faktum, at Grimhøj-moskéens påvirkning inspirerede unge muslimer til at lade sig hverve som islamiske IS-terrorister, nægtede man fra Grimhøj-moskéens side at forholde sig til IS.

 

”Nej, vi tager ikke afstand fra noget som helst. Som jeg har sagt til dig i det her interview, så er vi neutrale,” lød det fra moskéens talsmand, imam Oussame EL Saadi i et interview med BT den 31. januar 2017.

 

Den neutrale holdning giver professor i islam- og koranstudier ved Københavns Universitet, Thomas Hoffmann, dog ikke meget for.

 

”Talsmandens tavshed og såkaldte neutralitet på dette spørgsmål om IS kan udlægges som en stiltiende anerkendelse af IS’ forbrydelser, hvilket sender et signal til hele menigheden omkring Grimhøj. Det er også typisk for talsmandens udmeldinger, at de hårfint balancerer inden for lovens rammer,” siger Thomas Hoffmann til BT og tilføjer:

 

”Ved at undgå at tage stilling risikerer han heller ikke at komme til at undsige de sharia-love, der tillader slaveri og sexslaver. Det er nemlig centralt for den særlige bogstavtro og salafistiske udgave af islam, som Grimhøj-moskéen abonnerer på.”

 

Tidligere havde moskéens talsmand, Fahdi Abadalla i et interview med Den Korte Avis den 2. september 2014 udtalt sin støtte til Islamisk Stat.

 

Ikke desto mindre får Grimhøj-moskéen nu ros for at have samarbejdet med Østjyllands Politi og Aarhus Kommune om at tage imod hjemvendte IS-terrorister med åben arme og sørget for både job og uddannelse til dem.

 

Al tale om, at de har ladet sig indrullere i IS efter at have haft deres gang i moskéen, er forstummet.

 

”De skal behandles med respekt og ikke fængsel,” lød det således fra imam Oussama El Saardi i et interview med Berlingske Tidende den 3. marts.

 

Shariaråd i Aarhus til kvinde: Du må finde dig i tæv og voldtægt

Fredens Moské ligger i Aarhus, og her afslørede TV 2 i udsendelsen ”Moskéerne bag sløret”, at Fredens Moské ligefrem har et sharia-råd.

 

Udsendelsens to muldvarper, Fatma og Mohammed, henvender sig til moskéens imam, Radwan Mansour i en sag om skilsmisse.

 

Fatma vil skilles med den begrundelse, at hendes mand tæver hende, voldtager hende og vil have en kone mere.

 

Men den går ikke. Efter at imamen har forelagt sagen for moskéens sharia-råd, får Fatma den besked, at:

 

”Du kan ikke kræve skilsmisse på det grundlag. Det er ikke tilladt i henhold til sharia.”

 

Fra Grimhøj-moskéen har skjulte optagelser vist kvinder, blev undervist i, at utroskab skal straffes med stening eller piskeslag, berettede Berlingske den 29. februar 2016.

 

Godkendte muslimske trossamfund med bind for øjnene

Nu viser det sig, at muslimske trossamfund rask væk er blevet godkendt af myndighederne, uden at man anede noget som helt om, hvorvidt de blev styret fra udlandet, eller hvordan det forholdt sig med kvinders rettigheder med videre.

 

Som for eksempel i sagen fra Fredens Moské, hvor kvinden rent ud sagt fik at vide, at hun er mandens ejendom.

 

Det fortæller to tidligere medlemmer af Kirkeministeriets ekspertråd til Jyllands Posten.

 

”Vi handlede i blinde,” lyder det fra juraprofessor Jens Elo Rytter og udvalgets mangeårige formand, professor emeritus Armin W. Geertz, som begge forlod udvalget i protest.

 

”Jeg sad med en klar fornemmelse af, at foreningerne bare havde lavet deres papirarbejde, sådan at formaliteterne var i orden. Men reelt set havde vi ingen mulighed for at vide, hvad der egentlig skete. Det var frustrerende,” siger Jens Elo Rytter til avisen.

 

Samme udmelding kommer fra professor emeritus Armin W. Geertz:

 

”Faktisk oplevede vi tit, at passager blev slettet, og vi havde simpelthen på fornemmelsen, at nogle af organisationerne udelukkende lavede om på deres vedtægter for at få dem til at passe til vores krav.”

 

Han understreger, at han forlod udvalget i protest, fordi Kirkeministeriet ikke ville indføre et lovkrav om, at anerkendte trossamfund efterlevede principper om ligestilling og demokrati i deres foreninger.

 

Over for Jyllands-Posten understreger kirkeminister Mette Bock (LA), at loven om trossamfund, som blev ændret i 2017, indeholder nye krav til gennemsigtighed. Bl.a. skal anerkendte trossamfund nu indsende årsregnskaber hvert år.

 

”Vi har taget et vældigt skridt fremad med den nye lov. Det er ikke engang et år siden, at den blev vedtaget. Derfor bliver vi nødt til at se, hvordan den kommer til at virke i praksis,” lyder det fra Mette Bock.

 

Læs også:

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11221077/omstridt-moske-stoetter-iransk-hadpraedikant/?utm_campaign=Aften&utm_content=2019-03-12&utm_medium=email&utm_source=jp

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11221024/medlemmer-af-ministeriets-ekspertraad-vi-handlede-i-blinde/

 

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/selvfoelgelig-praediker-de-sharia-i-moskeen

 

Her kan du se en fortegnelse over samtlige anerkendte trossamfund i Danmark:

http://www.km.dk/andre-trossamfund/trossamfundsregistret/liste-over-anerkendte-trossamfund-og-tilknyttede-menigheder/

 

Her kan du se Integrationsministeriets sanktionsliste vedrørende hadprædikanter:

https://www.nyidanmark.dk/da/Ord-og-begreber/US/Religiøse-forkyndere/Religiøse-forkyndere-med-indrejseforbud/?anchor=7C5D2D143D284E4EB2829BA5F0F04837&callbackItem=DC3754ADBF374889939412F9480BB230&callbackAnchor=DC3754ADBF37488

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…