Rabarber – masser af opskrifter

Rabarber er en grøntsag, selv om dens egenskaber minder mest om en frugts. I madlavningen bruges den da også mest som en frugt, selv om dens smag er til den meget syrlige side.

Rabarberen er meget nem at dyrke, og den er sådan set også meget nem at anvende i madlavningen. Tilmed er den meget rig på vitaminer, så der er meget godt at sige om rabarberen. Desuden så smager den virkelig skønt.

 

Dyrkning af rabarber

Rabarber kan dyrkes hvor som helst. Den vil dog helst stå et roligt sted i haven, hvor der er lys nok og fugt nok. Da dens blade er så voldsomt store, så skal den have plads nok. Der skal også være fint med plads imellem de enkelte planter.

Planterne vil gerne have lidt god kompost en gang imellem, men ellers så trives de faktisk bedst ved at stå at passe sig selv.

Det første år skal du ikke plukke så meget af planten, men ellers er det kun fint for væksten at plukke af den.

 

Hvornår er det sæson for rabarber

Sæsonen for rabarber er faktisk ret lang. Du kan høste af den fra det tidlige forår og til et stykke ind i oktober, hvis ellers vejret er til det. Hvis vi har et lunt efterår, så kan rabarberen godt blive ved med at gro, og du kan blive ved med at høste af den.

 

Hvad bruges rabarber til?

Rabarber bruges i madlavningen. Den har primært været brugt i forbindelse med desserter, hvilket den da også er helt eminent til. Dens syrlige smag kombineret med noget sukker giver et skønt smagsbillede.

Ud over i forbindelse med desserter så vinder rabarberen mere og mere frem som et lækkert tilbehør i både salater og ved kødretter. Det kan enten være en spæd rabarber, der hakkes og puttes i retten rå, eller den kan være afbagt og smagt til med sukker og eventuelt vanilje. Det klæder rigtig mange retter med noget syre.

Rabarberen er en meget alsidig grønsag, som vinder ved nærmere bekendtskab. Det er bare at eksperimentere lidt med den og opdage flere sider af dens helt særlige egenskaber.

 

Rabarberopskrifter

Rabarbertrifli – se en opskrift her og her.

Rababerkage  – se en opskrift her, her og her.

Rabarbertærte – se en opskrift her, her og her.

Rabarbermarmelade – se en opskrift her.

Rabarbersaft – se en opskrift her.

Rabarbersaft med vanilje – se en opskrift her.

Rabarbersirup – se en opskrift her.

Rabarbercrumble – se en opskrift her.

Rabarberkompot – se en opskrift her.

Rabarbergin – se en opskrift her.

Blondie med rabarber – se opskriften her.

Sous vide rabarber – se en opskrift her.

Dessert med chilibagt rabarber – se opskriften her.

Hvis du vil læse mere omkring hvornår rabarber og andre grøntsager er i sæson, så læs denne oversigt

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…