Bombesprængning: Mette Frederiksen kan ikke bruge sine røde venner til noget – beskeden fra danskerne er klar

Skattestyrelsen ødelagt af bombesprængning (Foto: Steen Raaschou)

Bombeangrebet mod Skattestyrelsen og derefter mod lokalpolitistationen på Nørrebro har konfronteret Mette Frederiksens regering med den første krisesituation.

 

Men allerede her må den nye statsminister konstatere, at hun på afgørende spørgsmål ikke kan bruge sine venner i rød blok til noget.

 

De mistænkte bombemænd

Onsdag eftermiddag holdt Mette Frederiksen et pressemøde sammen med justitsminister Nick Hækkerup om bombesprængningen mod Skattestyrelsen. Bombesprængningen mod politistationen siges at være uden sammenhæng med angrebet på SKAT.

 

Dansk politi mistænker to mænd fra Sverige for at stå bag det voldsomme bombeangreb mod Skattestyrelsen.

 

Den ene, en mand på 22 år, er blevet anholdt i Malmø. Den anden, en mand på 23 år, er stadig på fri fod og efterlyst internationalt.

 

Om den 23-årige oplyses det i øvrigt, at han i Sverige har været opstillet for Vänsterpartiet, der svarer til Enhedslisten i Danmark. Og så er han tidligere forbundet med kriminel aktivitet.

 

Et angreb på det danske samfund

Mette Frederiksen gør intet forsøg på at bagatellisere denne forbrydelse som en tilfældig, enkeltstående politisag.  På pressemødet kaldte hun den et angreb på de danske myndigheder og det danske samfund.

 

Dermed antydede hun, at der lå en eller anden form for fjendtlighed over for vores samfundsorden bag.

 

Situationen har da også været diskuteret i regeringens sikkerhedsudvalg.

 

Det er velkendt, at Sverige har oplevet en stribe af sådanne bombeangreb mod offentlige myndigheder. Disse angreb synes i vidt omfang at komme fra indvandrerbande-miljøet. Det samme gælder i øvrigt striben af væbnede opgør i specielt Malmøs gader.

 

Nu har to mænd fra Sverige altså gennemført et lignende angreb mod myndigheder i Danmark. Det vides ikke, om de to mænd har haft et samarbejde med folk i Danmark, eller om de måske på eget initiativ har eksporteret deres had til samfundet til København. Det første er mest sandsynligt.

 

Men selv om Sverige er kommet væsentligt længere ud i dette morads end Danmark, så har vi også herhjemme mærket et stigende antal bombesprængninger. Ifølge Nick Hækkerup har der været tale om ni eksplosioner på seks måneder.

 

Tre slags stramninger

Som et modsvar til den samfundsfjendtlige vold lægger regeringen nu op til tre slags stramninger:

 

Der skal indføres en skrappere grænsekontrol mod Sverige.

 

Politiet skal gives mulighed for øget videoovervågning.

 

Der skal indføres hårdere straffe for besiddelse og anvendelse af sprængstoffer.

 

Hård kritik fra de røde venner

Den slags stramninger har normalt udløst kritik i Socialdemokratiets egne rækker. Og de er blevet mødt med hård kritik fra Socialdemokratiets røde venner.

 

Det gælder både vennerne i Folketinget – fra venstreekstremisterne i Enhedslisten til de slappe, politisk korrekte radikale. Og det gælder Journalistisk Venstreparti.

 

Det sidste blev illustreret på TV2 News onsdag morgen. Her havde man et interview med Dansk Folkepartis Peter Skaarup. Anledningen var et forslag fra Dansk Folkeparti om at give politiet øget mulighed for videoovervågning.

 

Studieværten havde forhørsledertonen på, da hun udspurgte Skaarup. Hun signalerede meget tydeligt, at hun misbilligede forslaget.

 

En våd klud i ansigtet

Så er det jo en våd klud i ansigtet på venstreorienterede journalister og politikere, at Mette Frederiksen fremførte det samme forslag få timer senere.

 

Og så skærpet grænsekontrol mod Sverige!! Hvor mange gange har de politisk korrekte ikke belært om, at grænserne skal være helt åbne?

 

For ikke at tale om hårdere straffe!!! Hvor mange gange har de politisk korrekte ikke fortalt danskerne, at hårdere straffe ikke hjælper?

 

Danskernes holdning er klar

Mette Frederiksen ved selvfølgelig, at hendes røde venner er meget imod den slags stramninger. Men når man sidder som statsminister, får man et skarpere blik for virkeligheden – ’de faktiske forhold i jernindustrien’.

 

Mette Frederiksen er klar over, at et markant flertal af danskerne går ind for en stram kurs. At ignorere dette ville være selvmorderisk.

 

Hun er også klar over, at disse stramninger ikke kan gennemføres med de røde venner. Her skal samarbejdes med de blå partier.

 

Dansk Folkeparti vil være mere end parate til stramninger – og til at gå længere end regeringen. De Konservative vil ligeledes være helt klar.  Liberal Alliance vil nok også deltage.

 

Venstre har som bekendt visse problemer med at finde sine ben i øjeblikket. Samtidig har Lars Løkke foretaget en vis tilnærmelse til De Radikale. Og overvågning er ikke i høj kurs blandt de højliberale i partiet. Men Inger Støjberg, der er retspolitisk ordfører, giver utvetydig Venstre-støtte til stramninger.

 

Lars Løkke ved jo også lige så godt som Mette Frederiksen, at man bliver straffet af vælgerne, hvis man ikke reagerer hårdt på bombesprængningerne.

 

Folkets røst

Danmark har en regering, som er indsat på rød bloks stemmer. Men denne regering kan kun overleve på blå bloks stemmer, når det gælder de store spørgsmål om udlændingepolitik og bekæmpelse af kriminalitet.

 

Og frem for alt kan den kun overleve, hvis den erkender, at den danske befolkning kræver en stram kurs i værdipolitikken.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…