8 medlemmer af Porsche-banden anholdt i Skive – banden har rødder i Mellemøsten og er berygtet for at køre i dyre biler

Colourbox

I går klokken 10 slog Midt- og Vestjyllands Politi til på en række adresser i Skive-området. Otte personer blev anholdt, og en stribe adresser er blevet ransaget.

 

Dagens anholdelser og ransagninger sker, efter Midt- og Vestjyllands Politi gennem længere tid har efterforsket mod en gruppe af personer i Skive.

 

Gruppen har skabt utryghed blandt byens borgerne. Samtidigt var der en formodning om, at flere af personerne begik forskellige former for kriminalitet.

 

De otte anholdte er fra den såkaldte Porsche-bande, skriver Skivefolkeblad.dk.

 

Porsche-banden har i lang tid plaget beboere i Skive.  EkstraBladet har tidligere skrevet, at banden har rødder i Mellemøsten.

 

Og politiet har i skivefolkeblad.dk talt om gruppering af medlemmer af anden etnisk herkomst end vestlig.

 

De kører i Porscher, der typisk koster over en million. Bilerne er leaset og flere af medlemmerne af banden er på kontanthjælp., skrev eb.dk i februar.

 

Organiseret og personfarlig kriminalitet
Midt- og Vestjyllands Politi har derfor i en lang periode været mere tilstede i Skive med patruljer. Det har vi været for at genskabe trygheden blandt borgerne i byen, men også for at overvåge gruppen og indsamle viden om den, skriver politiet i en pressemeddelelse

 

Derudover iværksatte vi en kompliceret og ressourcetung efterforskning for at afdække eventuel kriminalitet – herunder specielt organiseret og personfarlig kriminalitet.

 

Efterforskningen er sket i et samarbejde mellem lokalpolitiet i Viborg-Skive og Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskningssektion for organiseret kriminalitet.

 

Otte mænd anholdt
Som et resultat af efterforskningen iværksatte Midt- og Vestjyllands Politi i dag klokken 10.00 en samlet anholdelses- og ransagningsaktion på forskellige adresser – hovedsagligt i Skive, men også i andre byer.

 

Aktionen forløb planmæssigt. Otte mænd i alderen 21 til 42 år blev anholdt, og en stribe adresser er blevet ransaget. Midt- og Vestjyllands Politi forventer yderligere anholdelser i sagen de kommende uger.

 

Seks af dagens anholdte sigtes for overtrædelse af straffelovens § 191 – handel med kokain.
Disse seks personer vil i morgen ved Retten i Viborg blive fremstillet i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling. Der vil blive anmodet om dørlukning.

 

De sidste to anholdte vil sandsynligvis blive løsladt igen uden fremstilling i grundlovsforhør, men er fortsat sigtet i sagen.

 

Af hensyn til efterforskningen kan der ikke oplyses yderligere, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

 

Politiet oplyser i sin pressemeddelelse intet om de anholdtes baggrund.

 

Porsche-banden har plaget skive i flere år

Skive har flere gange være plaget af kriminelle udlændinge. For eksempel overfaldt nogle arabiske mænd et ungt kærestepar i marts 2017. Dengang sagde politiet:

 

Der er langt fra tale om nogen isoleret episode. De unge arabere skaber frygt i Skive, oplyser politikommissær Lars Mikkelsen, der kalder dem ”en rigtig træls gruppe”. Han uddyber over for TV2 MIDTVEST:

 

”De er særdeles godt kendt i bymiljøet i Skive, og vi døjer nærmest med dem til daglig med alt fra narko, chikane og bilkørsel.”

 

I begyndelsen af 2019 var der flere episoder, hvor mænd i Porscher og andre dyre biler var involveret. en kvinde der blev groft chikaneret beskrev gerningsmanden som mellemøstlig.

 

På kontanthjælp i dyre biler

“Nogle er dem er uden officiel indkomst. Derfor undrer vi os over, at man kan køre rundt i meget dyre biler”, sagde chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra politiet til eb.dk i februar. Han fortsatte:

 

“Til tider får vi efterretninger om, at de har mange penge. Penge, de flasher på diskoteker og værtshus. I deres egne øjne vil de gerne have status.”

 

“Et par af dem er på kontanthjælp, men det kommer man ikke langt med. Mistankegrundlaget er, at de ernærer sig økonomisk på ikke-lovlig vis.”

 

Og politiet kan ikke beslaglægge biler, der er leaset.

 

Anden etnisk herkomst end dansk

Gruppen består af 14 mand, der næsten alle sammen har rødder i Mellemøsten, og har tidligere været kendt som drengebanden McDonalds-gruppen, skrev eb.dk i februar.

 

Senere på året tog politiet bladet fra munden og fortalte om unge med anden etnisk herkomst, som politiet har svært ved at nå med traditionelle sociale redskaber. Det skrev skivefolkeblad.dk på baggrund af en samtale med politiassistent Jens Boesen. Avisen skrev blandt andet:

 

“I mange tilfælde kan SSP-samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi præventivt sikre, at utilpassede unge ikke ender i kriminalitet.”

 

“Men den gruppering af medlemmer med anden etnisk herkomst end vestlig, der også den seneste tid har gjort Skive utryg ved at køre hasarderet i leasede biler og besværliggøre politiets arbejde ved at virke truende, beviser, at det ikke er alle, SSP-samarbejdet kan nå ud til.”

 

“Flere af medlemmerne af grupperingen, som blandt andet bliver kaldt »Porsche-banden«, har boet i Skive i mange år, og de har således også været emner i SSP-samarbejdet.”

 

Medlemmer af den omtalte gruppering har blandt andet uagtsomt manddrab, grov vold og narkokørsel på samvittigheden, skrev avisen.

 

Nu har politiet slået til igen. Men man kan have sin tvivl om det vil være afslutningen på trængslerne for Skives indbyggere.

 

Det kan du læse mere om her:

https://denkorteavis.dk/2017/ny-bande-arabere-overfaldt-et-ungt-par-i-skive/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…