Politiheste mangler et sted at bo – nu spørger politiet, om du kan hjælpe

Foto: Politihestenes venner

Man kan igen møde dansk politi på hesteryg i rigets gader og stræder.

 

Politihestene og deres ryttere er nu i fuld gang med træningen, og kan snart indgå i det løbende beredskab. På nuværende tidspunkt er træningen i gang med fem heste, men på sigt er det planen, at rytterisektionen skal råde over tyve firbenede kolleger.

 

”Vi har indtil videre haft hestene opstaldet på en dejlig gård på Amager. Det har vi været meget glade for, men der er desværre ikke plads til alle hestene, når vi kommer op på fuld styrke. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra borgere, der har lyst til og mulighed for at huse de danske politiheste,” siger vicepolitiinspektør John Jensen fra Rigspolitiet.

 

Skal ligge i nærheden af Hovedstadsområdet

Staldene skal ligge i nærheden af Hovedstadsområdet, da det er Københavns Politi, der står for det daglige arbejde med hestene. Ud over opstaldning til tyve heste skal der også være plads til personale og køretøjer.

 

De vrinskende medlemmer af politistyrken skal arbejde med en række politiopgaver med fokus på tryghedsskabende patruljering, særligt i turistområder og ved honorære begivenheder som royale arrangementer og Folketingets åbning.

 

Her havde rytterisektionen iøvrigt sin debut ved åbningen i oktober 2018.

De fem nuværende heste er af racerne Oldenborger og Dansk Varmblod.

Hvis du har en gård eller rideskole i eller nær Hovedstadsområdet, hvor der er plads til tyve politiheste, vil Rigspolitiet meget gerne høre fra dig. Kontakt udbudskonsulent Morten Jacobsen på tlf. 9135 7679.

 

Søger desuden heste med sind og fik til at løse politiopgaver

Københavns Politi søger desuden heste, der har sind og fysik til at kunne løse politiets opgaver, idet der opstilles følgende krav:

 

  • Hesten skal være mellem 5-10 år og være tilredet. Vallakker er foretrukne.
  • Højde: 167-175 cm i stangmål.
  • Temperament: Rolig, stabil, modig. Den skal kunne bestå miljøtest udført af Københavns Politis Rytterisektion.
  • Hesten skal kunne bestå et helbredstjek inklusiv gennemsyn af dens sygdomshistorik.

 

 

Har du sådan en hest, vil vi gerne høre fra dig. Kontakt Københavns Politis Rytterisektion: Kristian Madsen, tlf. 6139 1098 eller Marianne Fich, tlf. 6119 7439.

 

Har du mulighed for at opstalde politiheste, kan du finde udbudsmaterialet her:

https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase.asp?PID=235941

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…