Pia Kjærsgaard udsat for urimelig hetz – hun passede bare sit job!

Verden er af lave – det gælder ikke mindst i dansk politik. Mette Abildgaard, konservativ gruppeformand, valgte at tage sin 5 måneder gamle baby med ind til en afstemning i folketingssalen, hvorefter folketingets formand diskret via en sekretær bad Mette Abildgaard forlade folketingssalen. At hun således bare passede sit job gav efterfølgende stof til en landsdækkende debat, der har fyldt medierne. Den konservative politiker, der i de få minutter, afstemningen varede, sagtens kunne have overladt barnet til en af de mange hjælpere, der står til folketingspolitikernes rådighed, greb anledningen til at lave et mediestunt på Facebook og dermed få en hel masse omtale, der givetvis taler til mange unge mødres følelser. Imidlertid gjorde hun ikke folkestyrets værdighed en tjeneste. Derimod er hendes stunt udtryk for den mangel på pli og respekt, som kendetegner mange unge folkevalgte. Brugen af de sociale medier som politisk platform afspejler også en nedgradering af seriøsiteten i den politiske debat og er med til at undergrave respekten for folkestyret. Tænk blot på den amerikanske præsidents flittige brug af Twitter (!).

 

Ikke brug for yderligere nedbrydning af respekten for politikere

 

Heldigvis har vi den danske humor, der kan forlige os med meget. Hør blot følgende satiriske bemærkning, som fandt plads i en avisspalte mellem alt hysteriet: ”Babyer hører ikke hjemme i folketingssalen. De hører hjemme i en vuggestue, og  Folketinget er en børnehave (!).” – Episoder som den, Mette Abildgaard helt bevidst har fået blæst op, medvirker i høj grad til at nedbryde respekten for vore politikere, og det er det, vi mindst af alt har brug for.

 

Er det en dyd i sig selv til enhver tid af hænge i skørterne på tidsånden?

 

Sagen var også oppe at vende i programmet ”Besserwisserne” på TV2 News. Her var det ikke overraskende den erfarne Hans Engell, der forsvarede Pia Kjærsgaard, mens han undrede sig over sin unge konservative partfælles adfærd. Til gengæld tog Søs Marie Serup den unge politikermor i forsvar. Argumentet var det tyndest tænkelige, nemlig et hun repræsenterede en ny tid og var udtryk for en mere moderne måde at anskue tingene på. Er det gammeldags eller forbudt at forholde sig kritisk til tendenser i tidsånden, som man finder betænkelige? Ifølge Søs Marie Serup er det åbenbart en dyd i sig selv at hænge i skørterne på den til enhver tid herskende tidsånd. Det fremmer ikke kvaliteten i det politiske liv og er en effektiv og samtidig unfair måde at argumentere på, som burde ligge under en professionel debattørs værdighed.

 

Velbekomme til den konservative gruppeformand

 

Tak til Pia Kjærsgaard, tak til Hans Engell og tak til de trods alt mange mennesker, der ikke har deltaget i hetzen mod Pia Kjærsgaard i denne sag – der er trods alt stadigvæk borgere og politikere, der tillader forsvarer den respekt og værdighed, som bør kendetegne møderne i folketingssalen. Mette Abildgaard har i denne sag gået venstrefløjens ærinde. – I Enhedslisten, Alternativet og SF jubler man! Velbekomme til den konservative gruppeformand….

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…