Påskefrokosten – hygge med forår i luften

Påskefrokosten stammer fra en jødisk højtid. Her fejrede man Jesu korsfæstelse, død, begravelse og genopstandelse fra de døde. Påsken er et symbol på, at livet vinder over døden. Påsken er for jøderne den største festtid, og den betyder meget i den kristne tro og i de kristne traditioner.

 

 

Fra religiøse traditioner til påskefrokost

 

Traditionen sagde dengang, at man skulle slagte et lam til påske. Man spiste lammekød med usyrnet brød til. Blod fra lammet blev brugt til at tvære ind i dørkarmen. Dette skulle beskytte mod at få taget et liv i hjemmet, typisk den førstefødte søn. Man mente, at Herren ville skåne de husstande, som havde frisk lammeblod ved dørene.

 

Mange af de øvrige traditioner knytter sig til, at påsken forgår i foråret. Hønsene fik endelig nok dagslys og kunne begynde at spise af naturens planter, hvorfor de startede ægproduktionen. Med æg kom de små, gule kyllinger. Derfor blev det med tiden en tradition, at man spiste æg til påsken, som foregår efter fasten, hvor man ikke måtte spise æg. Påskeliljer er ligeledes et naturligt symbol på påske og forår.

 

Fænomenet med gækkebreve har rødder tilbage fra 1600-tallet, hvor folk sendte mystiske breve til hinanden med gåder og gækkevers. Dette er dog gledet ud i sandet, og nu om dage er det primært børn, der sender gækkebreve.

 

Påskeharen er en sød tradition, der er kommet til Danmark via Tyskland. Man har senere fundet på historien om, at påskeharen kommer med påskeæg, som den gemmer rundt omkring, så børnene kan gå på jagt efter æggene.

 

 

Den moderne påskefrokost

 

Alt dette har tilsammen dannet grundlag for det vi i dag kender som en påskefrokost. Vi spiser typisk masser af æggemadder, dekorerer med kreative påskeæg og spiser i øvrigt også gerne chokoladeæg, som er en nyere tradition med omkring 100 år på bagen. Påsken har holdt godt fast i os, og nu er påskefrokosten en af årets største højtider.

 

 

Inspiration og masser af opskrifter til din påskefrokost

 

Opskrifter med lam

 

 

Lammekrone i ovn

Lammekrone

Se opskriften her.


Grillede lammeschnitzler

Grillede lammeschnitzler

Se opskriften her.


Sous vide lammekoteletter

Sous vide lammekoteletter

Se opskriften her.


Langtidsstegt Lammebov

Langtidsstegt Lammebov

Se opskriften her.


Grillet Lammekølle med pisket smør

Grillet Lammekølle med pisket smør

Se opskriften her.


Lammekrone Sous Vide med gremolata

Lammekrone sous vide

Se opskriften her.

Opskrifter med æg

 

Djævleæg

Djævleæg

Se opskriften her.


Pocheret æg i mikroovn

pocheret æg i mikroovn

Se opskriften her.


Stenbiderrogn med pocheret æg

Stenbiderrogn med pocheret æg

Se opskriften her.


Salat med kylling og æg

Salat med kylling og æg

Se opskriften her.


Rødbedesyltede æg

Se opskriften her.


Salat med æg​​​​​​​

Salat med æg

Se opskriften her.


Friteret æggeblomme

Friteret æggeblomme

Se opskriften her.


Opskrifter med fisk

Nordisk rejecocktail​​​​​​​

Se opskriften her.


Hjemmelavet stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud

Se opskriften her.


Laksesandwich

Laksesandwich

Se opskriften her.


Stjerneskud

Stjerneskud

Se opskriften her.


Fiskefilet

Fiskefilet

Se opskriften her.


Paneret fiskefilet med panko

Paneret fiskefilet med panko

Se opskriften her.


Cornflakespaneret rødspætte​​​​​​​

Cornflakespaneret rødspætte

Se opskriften her.


Lakseopskrifter

Laks

Se mange flere lakseopskrifter her.


Opskrifter med sild

Sildemad med æg

Se opskriften her.


Stegte sild i eddike​​​​​​​

Stegte sild i eddike

Se opskriften her.


Kryddersild

Se opskriften her.


Opskrifter med tatar

Verdens bedste tatar

Verdens bedste tatar

Se opskriften her.


Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Laksetatar

Se opskriften her.


Tatar​​​​​​​

Tatar

Se opskriften her.


Laksetatar med kapers

Laksetatar med kapers

Se opskriften her.


Opskrifter på hønsesalat

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind

Se opskriften her.


Hønsesalat

Hønsesalat

Se opskriften her.


Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo​​​​​​​

Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo

Se opskriften her.


Hønsesalat​​​​​​​

Hønsesalat

Se opskriften her.


Opskrifter med gris

Leverpostej

Se opskriften her.


Frikadeller

Frikadellefars

Se alle frikadelle opskrifter her.


Opskrifter på hjemmelavet brød

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Se opskriften her.


Kernerugbrød​​​​​​​

Kernerugbrød

Se opskriften her.


Rugbrød

Rugbrød

Se opskriften her.


Franskbrød

Franskbrød

Se opskriften her.


Lækre, nemme hjemmelavet Croissanter​​​​​​​

Lækre, nemme hjemmelavet Croissanter

Se opskriften her.


Toastbrød – hjemmelavet og lækkert​​​​​​​

Toastbrød

Se opskriften her.


Opskrifter på snaps

Julesnaps med appelsin og julekrydderier 
Du er mere end velkommen til at anvende andet end julekrydderier.

Julesnaps med appelsin og julekrydderier

Se opskriften her.


Julesnaps med kaffe og appelsin​​​​​​​

Julesnaps med kaffe og appelsin

Se opskriften her.


Opskrifter på dressinger

Hjemmelavet Mayonnaise

Hjemmelavet Mayonnaise

Se opskriften her.


Hjemmelavet Thousand Island Dressing​​​​​​​

Hjemmelavet Thousand Island Dressing

Se opskriften her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…