Børnenes første skoledag skulle være en festdag – men den druknede i et vildt voldsopgør inden for en indvandrerfamilie

Arkivfoto

Fredag var en festdag på en skole i den tyske by Heidelberg. Eller rettere sagt: Den skulle have været en festdag. Men en indvandrerfamilie endte med at drukne den i vold, så politiet måtte gribe ind for fuld styrke.

 

For de børn, der havde glædet sig så meget til denne første skoledag, blev det en rystende oplevelse. Den glemmer de ikke lige med det første.

 

Fra skolens side var der ellers lagt op til, at det hele skulle foregå fredeligt og fornøjeligt.

 

Da både nye og gamle elever var blevet placeret i deres klasseværelser, forsamledes forældrene på en plads foran skolen.

 

Pludselig indfandt en 35-årig irakisk mand sig – far til en af de nye skoleelever – og han sluttede sig til festlighederne.

 

Men det fik hans fraseparerede kone, en iraker på 26 år, til at skælde ham huden fuld. Hun lod eftertrykkeligt forstå, at han ikke havde noget at gøre dér. Manden insisterede på, at det var hans ret.

 

Så blandede en 33-årig kvindelig slægtning til moderen sig i striden. Det fik angiveligt manden til nu at angribe hende.

 

Han var helt fra snøvsen og brugte kniv

Der blev ringet til politiet, som ankom kort tid efter. Men det bragte på ingen måde gemytterne til ro. En talsmand for politiet siger i BILD:

 

”Mens betjentene udredte, hvad der var sket, begyndte flere slægtninge på begge sider at blande sig. Fem mandspersoner angreb den 35-årige far, selv om politiet var til stede, og overdængede ham med slag og spark.”

 

En betjent ilede til for at trække den 35-årige væk fra angriberne. Men åbenbart opdagede manden ikke, at hun var en politibetjent, der prøvede at hjælpe. Han var helt fra snøvsen og stak hende med en kniv i låret!

 

Totalt kaos.

 

18 politibiler i aktion

Betjenten fik kun overfladiske stiksår, men kunne ikke fortsætte arbejdet med at skabe ro.

 

Og det groteske optrin fik på ingen måde familiestridens parter til at dysse sig ned. Tværtimod. De for løs på hinanden igen, mere ophidsede en nogen sinde.

 

Der måtte tilkaldes i alt 18 patruljevogne for at få situationen under kontrol! 18 politibiler til noget, der skulle have været en festlig fejring af børnenes første skoledag.

 

De tilkaldte betjente måtte tage både peberspray og fysisk magt i anvendelse for at få stridens parter under kontrol.

 

Tre mand blev anholdt og løsladt igen, efter at politiet havde fået styr på det hele.

 

Politiet efterforsker nu sagen som legemsbeskadigelse, farlig legemsbeskadigelse og fysisk angreb på politiembedsmand i funktion.

 

Voldskultur

Der forlyder intet om, hvordan de skolebørn, der skulle have en festlig første skoledag, reagerede på voldsudgydelserne. Men det må have været en meget ubehagelig oplevelse for mange af dem.

 

Det dramatiske familieopgør med slag, spark og knivstik viser, hvad der kan ske, når en voldelig mellemøstlig kultur importeres til et normalt fredeligt og velordnet samfund som det tyske.

 

Samme mønster viser sig i den egentlige kriminelle aktivitet. Der er i Tyskland en stærk overrepræsentation af ikke-vestlige, ofte mellemøstlige indvandrere i statistikken over voldskriminalitet.

 

Det samme gælder i Danmark – en pointe, der blev slået fast med tørre tal af Kristian Thulesen Dahl på Dansk Folkepartis årsmøde lørdag.

 

Familien står over individet

Men det uhyggelige optrin i Heidelberg drejer sig ikke kun om voldskultur. Det drejer sig også om, at samfundene i den muslimske verden i den grad er styret af familier, klaner og stammer.

 

Når et ægteskab drukner i stridigheder mellem manden og konen, så tager mandens familie parti for ham, mens konens familie tager parti for hende.

 

Man går hele vejen i ens loyalitet over for egen familie. Man viger ikke tilbage for at bruge grov vold mod ægtefællens familie i den forbindelse.

 

Familien står over individerne. Og vold er tilladt for at værne om familiens interesser og ære.

 

Tilbage står, at nogle børn fik ødelagt deres første skoledag, som er så vigtigt og godt et minde for mange mennesker.

 

Hadet vandt. Volden vandt. Familien vandt over små drenge og piger, der ellers kunne have brug for at lære mere om at være et frit individ i et fredeligt og civiliseret samfund.

 

https://www.bild.de/regional/stuttgart/stuttgart-aktuell/heidelberg-polizei-grosseinsatz-bei-einschulungsveranstaltung-64701380.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…