Hun tog sine børn med til Islamisk Stats rædselsregime – børnene burde tvangsfjernes men Red Barnet og Røde Kors vil beskytte moderen

En mor, der tager sine børn med i en krig, som hun aktivt skal deltage i sammen med sin mand til støtte for Islamisk Stats rædselsregime, opfører sig tilsyneladende ansvarligt.

 

Så ansvarligt, at hun skal blive hos sin 13-årige søn, som hun har taget med i krig, og som nu er blevet hårdt såret under krigshandlingerne.

 

Det mener i hvert fald organisationen Red Barnet.

 

Her frygter man tilsyneladende, at moren ikke får lov til at komme med, hvis drengen ender med at komme under lægelig behandling i Danmark.

 

Hos Red Barnet er generalsekretær og tidligere leder af Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, bekymret for, at drengen risikerer at blive adskilt fra sin mor.

 

”At varetage barnets tarv er også at sørge for, at barnet kan være sammen med sine forældre,” siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

 

Anders Ladekarl fra Røde Kors mener også, at drengen som udgangspunkt bør geforenes med sin mor.

 

Men den bekymring gælder tilsyneladende kun forældre, der tager deres børn med i en krig, hvor forældrene er aktive deltagere til støtte for Islamisk Stat, og hvor børnene er udsat for ekstrem fare.

 

Over to tusinde børn tvangsfjernes i Danmark

Medens Red Barnet således skønner, at en moder, der tager sine børn med i krig, opfører sig så ansvarligt, at man ikke skal fjerne hendes børn, ser situationen noget anderledes ud for etnisk danske forældre.

 

Her er antallet af tvangsfjernede af børn i alderen 0 – 17 år steget voldsomt gennem de seneste år.

 

På blot syv år er antallet af tvangsfjernede børn således steget fra 1.809 anbragte børn den 31. december 2011 til i alt 2.587 tvangsfjernede børn optalt den 31. december 2017, fremgår det Danmarks Statistiks årlige opgørelser

 

Der er her tale om en årlig stigning på lidt over hundrede tvangsfjernede børn fra forældre, som trods alt ikke har været så ekstremt uansvarlige, at de har taget deres børn med i krig.

 

Det er kommunernes børn og ungeudvalg, som består af tre fagfolk og to lokalpolitikere, som træffer beslutningerne om tvangsfjernelser på grundlag af forvaltningens sagsbehandling af den enkelte familie.

 

På den baggrund kan det undre, at muslimske forældre kan tage deres børn ud af skolen og drage i krig sammen med børnene, uden at den kommunale forvaltning har grebet ind og slået alarm.

 

FN’s Børneorganisation: Forældre er ikke altid til barnets bedste

Ifølge DR’s oplysninger opholder flere end 25 kvinder og børn med forbindelse til Danmark sig i lejre i det nordlige Syrien for folk, der har støttet Islamisk Stat.

 

Medens den samlede venstrefløj inklusive Det Radikale Venstre mener, at mødrene skal følge børnene til Danmark, hvis de er danske statsborgere, har FN’s Børneorganisation i Danmark, UNICEF Danmark, en noget mere nuanceret holdning.

 

Her fastslår kommunikationsdirektør Line Grove Hermansen i en skriftlig kommentar til Politiken, at den danske stat har et ansvar for børn med dansk statsborgerskab, men det er ikke ensbetydende med, at børnene i Syrien har bedst af at blive sammen med deres forældre.

 

”Som udgangspunkt har børn ret til at være sammen med deres familie. Men vi kan nok alle komme i tanke om eksempler, hvor det ikke er i barnets bedste interesse at være hos sine forældre. Det kender vi også fra tvangsfjernelser i Danmark,” skriver Line Grove Hermansen i sin kommentar til Politiken.

 

Dansk Folkeparti og De Konservative: Forældrene skal ikke med

Hos både Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er der enighed om, at de danske statsborgere, som har kæmpet sammen med Islamisk Stat, under ingen omstændigheder skal have lov til at vende tilbage til Danmark.

 

Hvad angår børnene er der dog forskelle i holdningen. Således siger den konservative udenrigs- og retsordfører, Naser Khader, til DR:

 

”Udenrigsministeriets Borgerservice har vurderet, at der er et barn, som er hårdt såret, der har brug for behandling, og det er ok. Vi har ikke et problem med børnene, men vi har et problem med forældrene, som har været en del af en terrororganisation, der har rigtig meget på samvittigheden. De skal holde sig uden for Danmarks grænser.”

 

Vedrørende børnene har Dansk Folkeparti dog en noget anden holdning. Her har gruppeformand Peter Skaarup den opfattelse, at heller ikke børnene skal tilbage til Danmark, men skal hjælpes i nærområderne, hvis de har behov for behandling.

 

”Det er godt og rigtigt, at man hjælper den sårede dreng, men man skal bare lige huske på, at det er forældrenes ansvar, at de bragte ham ind i et krigshelvede, fordi de støttede Islamisk Stat,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og understreger:

 

”Vi har den helt grundlæggende opfattelse, at dem, der er taget fra Danmark og til Syrien eller Irak for at kæmpe sammen med terrororganisationen Islamisk Stat, de har vendt Danmark ryggen og skal ikke forvente hjælp fra Danmark, når krigslykken vender.

 

Og det gælder også deres børn, fastslår Peter Skaarup.

 

”Dem bør vi selvfølgelig hjælpe på stedet, hvor de er, men ikke i Danmark.”

 

Den hårdt sårede 13-årige dreng er med Udenrigsministeriets bistand kommet ud af flygtningelejren, og efter at han lokalt er blevet stabiliseret, skal han på hospitalsbehandling i Danmark.

 

Hvordan fremtiden vil forme sig for dem med dansk statsborgerskab i lejrene i Syrien, vil blive afgjort af det røde flertal, der nu forsøger at danne regering.

 

Læs også:

https://politiken.dk/indland/art7268214/Dansk-dreng-er-ude-af-fangelejr-nu-skal-de-andre-ogs%C3%A5-hentes

 

https://www.dr.dk/nyheder/indland/politikere-om-evakueret-dansk-dreng-i-syrien-en-rigtig-positiv-nyhed

 

https://www.statistikbanken.dk/ANBAAR2

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…