Vigtigt at stå fast på frihedens og demokratiets grund

foto: Hanne Buchberg

Af Flemming Jansen

 

Vi lever i turbulente tider på mange fronter. Et af problemerne er den folkevandring, der er i gang fra især afrikanske og mellemøstlige muslimske lande til Europa og herunder også Danmark. Herhjemme blussede en hed debat om den problematik op for fuld udblæsning, da vi fik det store illegale rykind i 2015. I de sidste par år er denne debat dog trængt lidt i baggrunden af en heftig klimadebat. Karakteristisk for både udlændingedebatten og klimadebatten er imidlertid for begges vedkommende, at en selvbestaltet politisk elite har sat sig tungt på, hvad der er politisk korrekt, og hvad der er ukorrekt, hvem der er de gode, og hvem der er de onde. Medierne har i høj grad spillet med i denne enøjede måde at anskue tingene på. En dybt forankret bekymring for vores land, vores frie måde at indrette os på og vores kristne og folkelige værdier er blevet stemplet som racisme, højreekstremisme, nationalisme og populisme. Det har besværliggjort en åben og en fair dialog om nogle reelle problemer.

 

Fjendske mod det samfund, der har taget imod dem

 

For ganske kort tid siden kunne Jyllands-Posten således omtale en undersøgelse, der ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet afslører, at omkring 42% af indvandrerne i Danmark går ind for, at religionskritik skal være forbudt. Det må være bekymrende for ikke at sige alarmerende for selv de såkaldt politisk korrekte. Ytringsfrihed, respekt for mangfoldighed og en fri og åben demokratisk debat er jo de værdier, vores lands grundlov er bygget på. Hvis man vender sig kraftigt imod disse indvandreres ønske om ikke at være aktivt med i det frie danske samfund, der er skabt gennem generationer, er man så racist eller fremmedfjendsk? – Overhovedet ikke. Det er derimod det omvendte, der er tilfældet, nemlig at der åbenbart er et stort antal immigranter, der er fjendske imod de værdier, som er bærende for det samfund, der har taget imod dem.

 

Undertrykkelse af den frie tanke, tro og tale er udansk

 

De holdninger, der ligger bag ønsket om at forbyde religionskritik, hører ganske enkelt ikke hjemme i et frit demokratisk Danmark. Her går grænsen. Undertrykkelse af den frie tanke, den frie tro og den frie tale er både udansk og grundlovsstridig. Religionsfrihed og friheden til at øve religionskritik er nemlig to sider af samme sag, som tidligere minister og folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech så rigtigt har udtrykt det. – Det samme gælder den situation, der er opstået som følge af de ulykkelige omstændigheder i Syrien. Medlemmer af Islamisk Stat med dansk statsborgerskab (hvordan i alverden har de fået det?), der slipper ud af fangenskabet, vil nu gøre krav på at komme tilbage til Danmark. Her er både regeringen og den borgerlige opposition heldigvis  i enighed trådt i karakter. Naturligvis skal terrorister, der er gået i krig mod det land, der har givet dem statsborgerskab, fratages dette statsborgerskab. Der er vel at mærke tale om mennesker, der har dobbelt statsborgerskab, så de bliver ikke statsløse.

 

IS-terrorister har selv afskrevet sig retten til at være dansk statsborger

 

Venstrefløjen og De Radikale er selvfølgelig på banen og klar til at køre jura-kanonen i stilling og påpege alle de rettigheder, disse terrorister, børnemordere og voldtægtsforbrydere har. Disse rettigheder har de selv afskrevet sig  via deres forræderiske og forbryderiske adfærd. Lad os derfor håbe, at demokratiet og ansvaret for at forfægte almindelig menneskelig anstændighed også her vinder over venstrefløjens og De Radikales totale svigt, når det gælder at forsvare og kæmpe for den frie verdens værdier i forhold til mørke voldelige kræfter, som truer vores civilisation mere og mere. – Og må vi så fremover være fri for, at den demokratiske debat stækkes – hverken af knæfald for en misforstået krænkelseskultur eller af en primitiv opdeling af danskerne i ”de gode” og ”de onde” (!). At stå fast på frihedens og demokratiets grund er hverken fremmedfjendsk, højreekstremt, nationalistisk eller populistisk. Det er at have respekt for de demokratiske frihedsværdier.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…