Vagtmand ved gymnasiefest blev stukket ned, da han passede sit arbejde – ung somalier er eftersøgt for drabsforsøg

Der var fest på Rødovre Gymnasium. En ung mand kunne ikke finde ud af at opfører sig ordenligt, og blev derfor vist ud fra festen af vagterne.

 

Men det ville han tilsyneladende ikke finde sig i. Og så blev det blodigt.

 

Den unge mand havde en bror og en ven, som dukkede op til festen. Vennen var bevæbnet med kniv. Det skete den 30. november TV2.

 

– Deltageren til festen her kunne ikke finde ud af at opføre sig ordentligt, og han blev derfor vist ud. I forbindelse med udvisningen dukker to personer op angiveligt den udvistes bror og kammerat, sagde vagtchef fra Københavns Vestegns Politi Henrik Andreasen i december til Ekstra Bladet.

De to personer optræder ‘højtråbende’ og ‘aggressivt’. Ifølge politiet mener de to nyankomne, at vagterne skulle have slået den udviste fra gymnasiefesten.

 

– De bliver så også smidt ud og bliver fulgt lidt på vej. På et tidspunkt vælger vagterne at slippe dem, og her vender den ene sig om, og vagten mærker et slag i nyreregionen. Efterfølgende kan han så konstatere, at han bløder og er blevet stukket med en kniv, forklarer vagtchefen til Ekstrabladet.

 

De tre personer flygtede fra stedet.

 

Somalier efterlyses

Nu efterlyser politiet en somalier for drabsforsøg på vagten.

 

I en pressemeddelelse har Københavns Vestegns Politi offentliggjort billeder og video fra et overvågningskamera.

 

To medgerningsmænd er allerede blevet fundet, mens selve gerningsmanden fortsat er på fri fod. De to andre er blevet sigtet for medvirken til drabsforsøg.

 

– Vi har altså fundet dem, vi mener er de medskyldige, men trods intensiv efterforskning er det ikke lykkedes os at finde frem til ham, der begik selve drabsforsøget.

 

– Derfor har vi nu valgt at offentliggøre overvågningsvideoen, der viser den unge mand, siger politikommissær Ole Nielsen.

 

Det er politiets teori, at overfaldet formentligt er en udløber af den episode.

 

Den eftersøgte mand beskrives som mellem 17 og 20 år, somalisk afstamning, 180-190 centimeter høj, samt tynd og spinkel. Han var iført en grå/hvid dynejakke, sort/grå hættetrøje, kondisko samt blå cowboybukser.

 

Han talte desuden dansk med accent.

 

Mange elever med anden etnisk baggrund end dansk

Rødovre ligger på den københavnske vestegn, hvor mange beboere har anden etnisk baggrund end dansk.

 

Det mærkes på sammensætningen af eleverne på gymnasierne. På Rødovre Gymnasium havde 18, 3 procent indvandrerbaggrund i 2016. det var en stigning fra 2010 hvor andelen var 11 procent. Se her og her

 

På flere andre gymnasier er andelen endnu højere som for eksempel i Ishøj, hvor den er 46,5 procent.

 

Og sammensætningen vil hurtigt ændre sg endnu mere.

 

For nogle år siden var det opsigtsvækkende, at det kunne være nødvendigt med vagter ved fester på gymnasier. Nu er det ikke længere en nyhed.

 

Nu er der vagter og de kan tilmed blive udsat for drabsforsøg, hvis de gør deres arbejde og forsøger at håndhæve ro og orden.

 

Hvad bliver det næste?

 

I Ishøj har 23 procent af indbyggerne i dag ikke dansk statsborgerskab. Og hvert andet nyfødte barn har en mor med udenlandsk baggrund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…