Nu kan IS-terrorister få frataget deres danske statsborgerskab, medens de stadig opholder sig i udlandet

Regeringen og Dansk Folkeparti er nu blevet enige om at ændre reglerne for fratagelse af dansk statsborgerskab, således at IS-terrorister med dobbelt statsborgerskab kan miste deres danske, medens de stadig er i udlandet.

 

Som reglerne er i dag, kan en frakendelse af dansk statsborgerskab kun ske ved dom, og hvor den pågældende selv er til stede, men det bliver altså ændret nu.

 

Det betyder, at den IS-terrorist, der ved udrejsen var dansk statsborger, nu vil blive nægtet indrejse til Danmark og den familie, han måtte have her, hvis det var sådan, at han i forvejen havde et andet statsborgerskab.

 

Deres børn bliver født statsløse

Reglerne er i dag således, at et barn ved fødslen automatisk vil blive registreret som dansk statsborger, hvis blot den ene forælder har dansk statsborgerskab.

 

Her vil indfødsretsloven blive ændret således at børn, der fremover vil blive født i områder, hvor det er ulovligt at indrejse eller opholde sig, ikke mere automatisk vil få dansk statsborgerskab, hvis blot den ene forælder ene rejst ind i områder, hvor der ulovligt at opholde sig.

 

”Deres forældre har vendt Danmark ryggen, og så er der ingen grund til, at deres børn bliver danske statsborgere,” udtaler integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…