Mette F. lægger ud med store løftebrud i udlændingepolitikken – vi får flere flygtninge

Foto af tilfældige migranter fra en anden sammenhæng/Arkiv

Under valgkampen bedyrede Mette Frederiksen (S) gang på gang, at den stramme asylpolitik vil blive videreført, hvis hun blev statsminister.

 

Nu har Mette Frederiksen overtaget jobbet som statsminister, og som noget af det første har hun brudt dette vælgerløfte og svækket den stramme asylpolitik på to centrale områder.

 

Områder, der vil få afgørende betydning for den fremtidige tilstrømning af asylansøgere.

 

Kom bare – I bliver ikke sendt hjem

For det første fremgår det af regeringspartiernes aftalepapir, at det såkaldte paradigmeskift skal skrottes.

 

Det var den ordning, der gik ud på, at flygtninge skal sendes hjem, så snart forholdene i deres hjemlande tillader det.

 

Det skal de ikke mere. De får nu mulighed for at blive, hvis de har været i beskæftigelse i to år. Paradigmeskiftet ville sænke antallet af folk med flygtningebaggrund i Danmark. Men den ny regering går den modsatte vej.

 

Man kalder det, at disse flygtninge skal integreres i stedet for at sendes tilbage til hjemlandet. Selvom de kun er her på såkaldt midlertidigt ophold, skal de ovenikøbet også have adgang til videregående uddannelser.

 

For det andet vil ydelserne til flygtninge med børnefamilier på integrationsydelse og familier på kontanthjælpsloft blive sat op med mellem 250 og 300 millioner kroner, indtil en såkaldt ydelseskommission om senest et år har afgivet en betænkning.

 

Læg så der til, at Mette Frederiksen pludselig igen vil tage imod kvoteflygtninge i år på trods af, at hun under hele valgkampen har hævdet det modsatte.

 

Historien taler sit tydelige sprog: Asylansøgere vil igen strømme ind i landet

Læs også
Mette Frederiksen satsede voldsomt og tabte – kaotiske tilstande hos de røde

Sidst en socialdemokratisk regering afløste en borgerlig, var efter valgt i september 2011, hvor regeringen Helle Thorning-Schmidt overtog magten efter VKO-flertallet.

 

Det første, man dengang gjorde, var at rulle VKO-stramningerne på udlændingeområdet tilbage, og det kunne straks mærkes på asyltilstrømningen.

 

Således søgte i alt 3.806 personer asyl i Danmark i 2011, medens VKO-stramningerne stadig var i kraft.

 

Året efter var stramningerne rullet tilbage, og resultatet udeblev ikke: Antallet af asylansøgere blev i 2012 næsten fordoblet til i alt 6.184 personer, som søgte asyl i Danmark.

 

I den sidste periodeode med VKO-flertallets asylstramninger fra 2008 og til og med 2011 modtog Danmark i alt 15.185 asylansøgere

 

I perioden med regeringen Thorning-Schmidts asyllempelser fra 2012 og til og med 2015 modtog Danmark i alt 49.849 asylansøgere. Heraf 21.316 asylansøgere i 2015.

 

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

Trækker man de sidstnævnte ud, søgte således i alt 28.533 personer asyl i Danmark på blot tre år under Thorning-Schmidts asyllempelser.

 

To interessante årstal viser, at stramninger virker

Modstandere af især Dansk Folkepartis strammerpolitik forsøger konstant at sprede den myte, at det ikke er stramningerne, men et faldende flygtningetal, der er årsag til den rekordlave tilstrømning af asylansøgere til Danmark.

 

Det er beviseligt forkert og kan klart illustreres med to årstal og situationen i Middelhavet.

 

I 2014 landede i alt 225.455 migranter og flygtninge i EU via Middelhavet. Det år søgte i alt 14.792 personer asyl i Danmark, hvor Thorning-Schmidt havde regeringsmagten.

 

I 2016 landede i alt 373.652 migranter og flygtninge i EU via Middelhavet. Det år søgte i alt 6.266 personer syl i Danmark, hvor Lars Løkke Rasmussens (V) regering presset af Dansk Folkeparti igen havde fået strammet asylpolitikken.

 

Så stramningerne virker og er vigtige. Tallene fra de to årstal taler deres eget tydelige sprog.

Læs også
De Radikale er hårde over for danskerne, men bløde over for indvandrerne – en farlig partner for Socialdemokratiet

 

Martin Henriksen: Vildt, at socialdemokraterne lagde sig ned så hurtigt

Dansk Folkepartis tidligere udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, har været hovedarkitekt bag de stramninger, som regeringen Løkke Rasmussen (V) har gennemført.

 

Og han er alt andet end begejstret over den udlændingepolitik, der nu skal føres:

 

– Det er rystende at se det, som man møjsommeligt har været med til at bygge op over de seneste fire år, blive ødelagt på så kort tid, især når Socialdemokraterne gik til valg på det modsatte,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Jeg vidste da godt, at Mette Frederiksen meget gerne ville være statsministeren, men at hun ville ofre udlændingepolitikken så hurtigt, det kom alligevel bag på mig. Jeg troede, at Morten Østergaard skulle arbejde lidt mere for det.”

 

Martin Henriksen erkender dog, at han aldrig har haft den helt store tiltro til Mette Frederiksens erklæringer om, at hun vil fortsætte den stramme asylpolitik, som Dansk Folkeparti står bag.

 

Læs også
Mette F. har lagt udlændingepolitik frem – det vil gøre samarbejdet med de røde støttepartier sværere på fem punkter

”Naturligvis har jeg vidst, at Socialdemokratiet var parate til lempelser. Sådan er de jo. Men at de lagde sig ned så hurtigt og med så mange lempelser til følge, det er alligevel vildt,” siger Martin Henriksen

 

Henriksens slapperliste – Frederiksens løftebrud

Om nogen er Martin Henriksen inde i de stramninger, som regeringen Løkke Rasmussen har gennemført, og han er begyndt at lave en liste over lempelser i udlændingepolitikken, som Mette Frederiksen sætter i værk.

 

”Jeg har lavet en slapperliste, nu hvor Mette Frederiksen er gået i gang med at lempe udlændingepolitikken, og det er vel fair nok, hvis folk gerne vil følge med i det,” lyder det fra Martin Henriksen, som fortsætter:

 

”Derudover bør alle os, der ønsker en stram udlændingepolitik, kritiserer hende for løftebrud, hvilket det jo også er. Man kan ikke gå til valg på at ville fastholde en stram udlændingepolitik for derefter at lempe reglerne. Så er det løftebrud.”

 

Martin Henriksen opregner følgende punkter på sin slapperliste:

 

Det bliver vanskeligere at hjemsende flygtninge, og det var svært nok i forvejen.

Læs også
Danskerne har grund til stor bekymring efter TV-debatten mellem Lars Løkke og Mette Frederiksen

 

Danmark vil igen fremstå som et mere attraktivt land at søge til for rigtig mange udlændinge. Det sker, når reglerne for afviste asylansøgere lempes, når udlændinges ydelser sættes op, og når der lempes på reglerne for udenlandsk arbejdskraft.

 

Martin Henriksen konkluderer: En ting er i hvert fald helt sikkert, og det er, at vi med store skridt har rykket os længere væk fra et opgør med islamiseringen af Danmark. Det betyder, at vores egne traditioner igen vil blive presset. Det berører mig dybt som dansker.

 

”Jeg betragter faktisk Mette Frederiksens kovending som forræderi,” siger Martin Henriksen og understreger:

 

”Og jeg tror desværre, at der kommer flere lempelser. Mette Frederiksen har vist, at hun kan presses til lempelser, og det har De Radikale og venstrefløjen fundet ud af nu. Det vil de udnytte, ligesom vi har udnyttet, at Lars Løkke ville give os stramninger for at blive ved magten.”

 

Læs her om situationen ved Middelhavet

https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…