DF kom med opsigtsvækkende forslag, så gjorde TV-journalisterne sig til pr-agenter for regeringen

Under den seneste valgkamp påpegede Den Korte Avis en række eksempler på, at TV-stationernes dækning havde kraftig slagside til fordel for rød blok i almindelighed og Socialdemokratiet/Mette Frederiksen i særdeleshed.

 

Dette afspejlede to ting:

 

For det første ligger danske journalister politisk klart til venstre – ligesom deres kolleger i de fleste andre europæiske lande.

 

For det andet lader journalister i stigende grad deres politiske sympatier slå igennem i deres journalistiske dækning.

 

Klimapolitik og udlændingepolitik

I den forgangne valgkamp gav det sig blandt andet udslag i en nærmest hysterisk dyrkelse af Mette Frederiksen, der ’genopstod’ fra sit sygeleje.

 

Ligeledes gav det sig udslag i, at udlændingepolitikken blev kraftigt nedprioriteret i valgdækningen. Til gengæld var klimapolitikken over det hele.

 

Det var naturligt, at klimapolitikken fik en central plads i mediedækningen. Men det var politisk skævvridning, at den i den grad skubbede blandt andet udlændingepolitikken til side.

 

Intet tyder på, at denne prioritering fra Journalistisk Venstreparti afspejlede den almindelige stemning i befolkningen.

 

Blandt danskerne er der stadig en meget stærk opbakning til den stramme udlændingepolitik. Det understregede en nylig undersøgelse af danskernes holdninger til udlændingepolitik, der blev bragt af mediet ”mandagmorgen”.

 

Meget tyder da også på, at Mette Frederiksens nye og strammere kurs i udlændingepolitikken bidrog kraftigt til, at hun blev statsminister.

 

Udlændingepolitikken er stadig en kæmpestor sag i danskernes politiske bevidsthed.

 

DF-forslag om investering i klimaet

Men Journalistisk Venstreparti taler så lidt om den som muligt – også efter valget. Det er jo stadig et tema, som ligger bedst til blå blok.

 

Til gengæld taler man klimapolitikken op – så meget, som det overhovedet kan lade sig gøre. Men her løb man ind i et uventet problem i lørdags:

 

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, kom med et forslag om, at skatteindtægterne fra olieindvindingen i Nordsøen skulle gå til den grønne omstilling. Som det blev udtrykt: Sorte penge skal bruges på grøn politik.

 

Ifølge Thulesen Dahl vil det betyde, at man over de næste 20-25 år kan bruge 120 milliarder kroner på en grønne omstilling.

 

Journalisten holdt mikrofon for socialdemokraten

TV2 fik en kommentar fra socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen til dette DF-forslag. Man ved jo ikke, hvor mange penge der skal bruges på klimapolitikken, sagde han, og han mente, at forslaget ville betyde nedskæringer på velfærden.

 

Rabjerg Madsens svar skulle være en lækkerbisken for en kritisk journalist.

 

Det var således nærliggende at stille ham spørgsmålet: ”Vil det sige, at Socialdemokratiet vil bruge færre penge på den grønne omstilling end Dansk Folkeparti?”

 

Også et andet spørgsmål trængte sig på: ”Hvordan kan I på forhånd afvise dette forslag, når regeringen slet ikke har fremlagt sine klimaplaner og sine forslag til finansiering?”

 

Men den slags spørgsmål blev ikke stillet til socialdemokraten. Journalisten holdt bare mikrofon for ham.

 

… men der blev gået hårdt til Thulesen Dahl

Der blev dog stillet kritiske spørgsmål fra TV-stationernes side … nemlig til Kristian Thulesen Dahl.

 

Mens socialdemokraten Rabjerg Madsen ikke skulle stå til regnskab for noget som helst, krævede DR således svar fra DF-lederen på følgende:

 

””De penge (fra Nordsøen, red.) bliver i dag brugt til blandt andet veje, skoler, sygehuse og ældrepleje. Hvor vil du spare henne?”

 

Her gør DR det pludselig til et problem, at Dansk Folkeparti vil øge bevillingerne til grøn omstilling. Det har ellers absolut ikke været tilfældet, når de røde talte om det.

 

Journalisternes dobbelte standard

Selvfølgelig efterlader Dansk Folkepartis udspil en debat om, hvordan der investeres i velfærd og andet, samtidig med at man sikrer den grønne omstilling.

 

Men pointen her er, at Journalistisk Venstreparti bruger en dobbelt standard:

 

Når de røde kommer med forslag til øgede investeringer i grøn omstilling, bliver det hos TV-stationerne klappet igennem.

 

Når Dansk Folkeparti kommer med forslag til øgede investeringer i grøn omstilling, bliver dette ikke temaet på TV-stationerne. Temaet bliver derimod, at det kan gå ud over velfærden.

 

Hvornår har Mette Frederiksen fået inkvisitoriske spørgsmål fra TV-journalisterne, der insinuerer, at hendes grønne løfter vil gå ud over velfærden?

 

Journalisterne optræder her væsentligt anderledes over for Kristian Thulesen Dahl end over for Mette Frederiksen.

 

Pr-agenter for regeringen

Begge politikere står selvfølgelig over for udfordringen med at finde finansiering til den grønne omstilling, samtidig med at velfærden og andre kerneopgaver tilgodeses.

 

Men Mette Frederiksen behandles, som om dette ikke er noget problem, mens Kristian Thulesen Dahl behandles, som om det gør hans forslag utroværdigt.

 

Der er sandelig forskel på folk i dansk TV.

 

Klimapolitik og de røde politikere med Mette Frederiksen i spidsen skal fremmes. Udlændingepolitik og strammeren Kristian Thulesen Dahl skal mistænkeliggøres.

 

Det er ikke uvildig journalistik. Det er politisk propaganda forklædt som journalistik. Journalisterne fungerer som pr-agenter for regeringen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…