Udlændingepolitikken svækkes: Islamiske hadprædikanter må igen rejse ind i Danmark – men vi får ikke at vide hvorfor

Khalid Yasin

Den 1. januar 2017 fik 19 prædikanter indrejse forbud i Danmark. De var alle islamistiske ekstremister – bortset fra en enkelt kristen prædikant.

 

Begrundelsen for disse forbud var, at de pågældende prædikanter opfordrede til had mod eksempelvis jøder og homoseksuelle.

 

“Vi vil ikke lægge jord til disse hadprædikanter, som forsøger at omstyrte vores land”, skrev Inger Støjberg dengang på Facebook.

 

Men det er der nu ved at blive lavet om på.

 

Fem hadprædikanter får ophævet indrejseforbud

Fem af de prædikanter, der stod på listen, har igen fået lov til at rejse ind i Danmark. Det skriver Berlingske.

 

Senest blev canadieren Muhammed Alshareef slettet fra listen over hadprædikanter med indrejseforbud.

 

For et par dage siden blev Ismail a-Wahwah, som er en ledende figur i den australske afdeling af Hizb ut-Tahrir, også fjernet fra listen, skriver Berlingske.

 

I juni blev den rabiate amerikanske prædikant Khalid Yasin, der flere gange har spredt sine hadbudskaber i Danmark, strøget fra listen over indrejseforbud.

 

Det samme skete med den ekstreme kristne amerikanske forkynder Terry Jones.

 

Den saudiarabiske prædikant Salman Alodah fik allerede i april fjernet sit indrejseforbud.

 

Sludder for en sladder fra integrationsministeren

Det er Udlændingestyrelsen der har fjernet de fem hadprædikanter fra listen.

 

Men Berlingske har ikke fået en forklaring på disse beslutninger fra styrelsen. S-regeringen har heller ikke givet danskerne nogen forklaring på, at de rabiate prædikanter nu alligevel må komme ind i Danmark.

 

Integrationsminister Mattias Tesfaye siger blot til Berlingske:

 

“Jeg har fuld tiltro til Udlændingestyrelsens vurdering af, hvem der skal være på listen” (over hadprædikanter med indrejseforbud).

 

Det kan man vel kalde en sludder for en sladder.

 

Det er jo ikke nok, at ministeren har tillid til den blødere kurs over for nogle hadprædikanter. Det skulle befolkningen også gerne have.

 

Flygtninge får lov til blive

Man kan skabe usikkerhed og mistænksomhed, når myndighederne gennemfører denne lempelse i udlændingepolitikken, uden at danskerne får begrundelsen for det.

 

Dette er særlig uheldigt i en situation, hvor den nye S-regering allerede er gået i gang med at lempe udlændingepolitikken.

 

Man har således slået kraftigt af på det såkaldte paradigmeskifte. Dette paradigmeskifte skulle sikre, at krigsflygtninge rejser hjem, så snart der er fredeligt nok i hjemlandet, til at de kan gøre det.

 

Efter pres fra De Radikale har S-regeringen gjort det muligt for sådanne flygtninge at blive i Danmark, hvis de har været i arbejde her i to år. Dermed øger man antallet af mennesker med baggrund i Mellemøsten og Afrika i det danske samfund.

 

Det vil blandt andet være et bidrag til et mere muslimsk Danmark. med større kultur- og værdisammenstød.

 

Man bøjer sig for De Radikale og den yderste venstrefløj

Regeringens overvejelser om at give en mere favorabel offentlig forsørgelse til flygtningefamilier vil trække i samme retning. Også disse planer er et resultat af, at Socialdemokratiet bøjer sig for Det radikale Venstre og dets ekstreme udlændingepolitik.

 

Al erfaring tyder på, at mere rundhåndede offentlige ydelser tiltrækker migranter. Den blå regerings stramninger på dette område var medvirkende til, at tilstrømningen til Danmark faldt.

 

Nu er der grund til at frygte, at det går den modsatte vej.

 

Politik har konsekvenser. Det står i dag klart, at en stemme på Socialdemokratiet var en stemme på en kraftigt øget indflydelse til De Radikale og den yderste venstrefløj. Og en stemme for en svagere udlændingepolitik.

 

Denne stærkt udvikling suppleres nu af en lempeligere holdning til hadprædikanter. Uden at befolkningen kan få begrundelsen at vide.

 

Få måneder efter den nye S-regerings tiltrædelse er der grund til at være bekymret.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…