Tyskland: Syrisk mand kører stjålet lastbil ind i flere biler – det behandles som terror af sikkerhedstjenesten

Arkiv/Skærmprint fra islamisk terror

Mandag sent på eftermiddagen holdt en lastbilchauffør ved en lyskurv i byen Limburg i den tyske delstat Hessen.

 

Pludselig blev døren hevet op, og en mand flåede chaufføren ud, hvorefter han kørte afsted i lastbilen. Den rigtige chauffør siger til Frankfurter Neue Presse, at manden, der flåede ham ud, ikke sagde noget, men stirrede på ham ”med opspilede øjne”.

 

Knap havde manden taget lastbilen i besiddelse, før han begyndte at køre den direkte ind i en række biler, der blev skubbet ind i hinanden.

 

Otte mennesker i disse biler blev kvæstede, dog ingen livsfarligt. Også manden, der stjal lastbilen, fik kvæstelser.

 

Sagen behandles som terror

Officielt har politiet ikke lagt sig fast på nogen teori om baggrunden for de bevidste påkørsler. Man holder det angiveligt helt åbent, om der er tale om terror eller andet.

 

Tirsdag morgen refererede den store offentlige TV-station ZDF dog sikkerhedsmyndigheder for, at man behandler sagen som terror.

 

Ifølge BILD havde manden flere gange tidligere om mandagen forsøgt at stjæle en lastbil. Hvis det holder stik, peger det klart i retning af en planlagt aktion.

 

Afvist asylansøger

Det er kommet frem, at manden er syrer. Han er født i 1987 og kom angiveligt til Tyskland i 2015.

 

Ifølge ZDF fik han i 2016 en midlertidig opholdstilladelse, men han søgte at få regulær flygtningestatus, så han kunne blive i Tyskland. Hans asylansøgning blev dog afvist for få dage siden, skriver Der Spiegel.

 

Myndighederne oplyser, at de ikke har kendskab til, at manden skulle have forbindelse til salafister (muslimske fanatikere) eller andre ekstremister.

 

Vidner: Han talte om Allah

Frankfurter Neue Presse har talt med flere vidner til de dramatiske hændelser.

 

Nogle af dem ville hjælpe den kvæstede chauffør. Men ifølge deres fremstilling til avisen trak de sig tilbage igen, fordi manden talte arabisk og sagde noget med Allah.

 

Dette peger ligesom ZDF’s oplysninger i retning af terror. Men det skal understreges, at vidneudsagnene om, hvad manden i lastbilen sagde, foreløbig er behæftet med usikkerhed.

 

Truslen fra islamisk terror

Nu afventer man, at politiet kommer så langt i efterforskningen, at man føler sig rustet til at komme med konklusioner i offentligheden. Syreren har indtil videre nægtet at udtale sig.

 

Der kan være tale om terror i en noget amatøragtig udgave. En syrisk indvandrer, der flere gange på samme dag forsøger at kapre en lastbil, tyder ikke på den store planlægning.

 

Men også amatøragtige terrorforsøg kan slå mennesker ihjel.

 

Sagen bliver fulgt med stor opmærksomhed, ikke bare i Tyskland, men i hele Europa.

 

Den kommer mindre end en uge efter de frygtelige terrordrab i politihovedkvarteret i Paris.

 

Terror er stadig en særdeles alvorlig trussel mod de europæiske lande. Islamisk terror.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…