Arbejdsløse sendes i erhvervspraktik i omstridte moskeer – det vil Pernille Bendixen ikke stiltiende acceptere

Colourbox

Hvis en moské har en imam på lønningslisten, kan den blive registret som en erhvervsvirksomhed og blive godkendt som en arbejdsplads, der kan modtage arbejdsløse som erhvervspraktikanter.

 

Det gælder således Det Islamiske Trossamfund Fyns moské i Odense, hvor en imam i TV 2’s dokumentar ”Moskéerne Bag Sløret” fra 2016 på skjult kamera opfordrede til at skjule sin formue over for kommunen.

 

Efterfølgende valgte Odense Kommune at politianmelde imamen, men ikke desto mindre har selvsamme Odense kommune anerkendt moskéen som en praktikplads og sendt en arbejdsløs med løntilskud ud som erhvervspraktikant i moskéen.

 

Det fremgår af en aktindsigt, som Jyllands-Posten har fået, og hvor stillingsbetegnelsen i moskéen er pedelmedhjælper i 37 timer om ugen.

 

Aktindsigten, som Jyllands-Posten har fået, viser, at Odense Kommune har sendt i alt fire arbejdsløse ud i erhvervspraktik i, hvad Jyllands-Posten betegner som to omstridte moskéer.

 

En moské er ikke en erhvervsvirksomhed men et parallelsamfund

Sagen kommer helt bag på Odenses 2. viceborgmester, Pernille Bendixen (DF), som også er medlem af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

 

”Jeg er fuldstændig overrasket. En moské er for mig at se slet ikke en virksomhed. Det er et parallelsamfund. Vi aner ikke, hvad der foregår derinde. Og borgerne, der bliver sendt derhen, kan jo også være ressourcesvage mennesker, som kan være letpåvirkelige overfor alt muligt,” siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis.

 

Hun vil nu bede om en redegørelse fra forvaltningen og rejse en sag i byrådet.

 

Københavns Kommune har sendt to arbejdsløse ud i moskéer

Odense Kommune er ikke den eneste, der sender arbejdsløse med løntilskud ud i erhvervspraktik i omstridte kommuner, fremgår det af Jyllands-Postens aktindsigt.

 

Københavns Kommune har sendt to arbejdsløse i erhvervspraktik i henholdsvis Taiba Moskéen og Imam Ali Moskéen.

 

Begge moskéer har blandt andet haft besøg af imamer, der siden er kommet på regeringens hadprædikantliste, skriver avisen.

 

Du kan læse hele artiklen (betalingsartikel) i Jyllands-Posten her:

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE11323834/kommuner-har-sendt-ledige-i-aktivering-i-omstridte-moskeer/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…