Grænsepolitiet har igen haft succes – men regeringens støttepartier vil af med grænsekontrollen

I starten af denne uge har grænsekontrollen endnu engang bevist sin værdi.

 

Samarbejdet mellem Toldstyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi i den særlige Politi- og Toldenhed i Padborg har de seneste dage resulteret i to narkotikasager ved grænsen.

 

Anholdelserne ved grænsen demonstrer endnu engang med al ønskelig tydelighed, at narkoen takket være Schengen frit flyder op igennem det grænseløse Europa.

 

To Syriske narkosmuglere fra Østrig

Således blev to syriske mænd, der er bosat i Østrig, i tirsdags taget ved grænsen ved Frøslev.

 

I deres bil blev der fundet cirka tre kilo ecstasy, cirka 300 gram kokain og cirka 300 gram MDMA.

 

De to mænd, der er på henholdsvis 38 år og 31 år, blev anholdt og sigtet for narkotikasmugling.

 

Onsdag blev mændene fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Her blev de af dommeren varetægtsfængslet i fire uger.

 

Dagen efter: En hollandsk narkosmugler fik sin Tesla beslaglagt

Dagen efter blev en anden narkotikasmugler afsløret ved Frøslev grænseovergangen onsdag, og allerede dømt torsdag.

 

En 32-årig hollandsk mand, som er bosat i Norge, kom onsdag ved 16-tiden kørende til grænsen, hvor hans bil, en norsk indregistreret Tesla, blev udvalgt til kontrol.

 

Kontrollen afslørede, at der i bilen var skjult 516 ecstasy-piller. Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191.

 

Retten i Sønderborg idømte ham så torsdag en straksdom på syv måneders ubetinget fængsel og seks års indrejseforbud.

 

Narkosmuglerens Tesla blev beslaglagt med henblik på dækning af sagsomkostninger.

 

Manden modtog dommen, skriver Syd og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Støttepartierne bekymrer sig ikke om narkosmuglere

For regeringens støttepartier er narkosmuglere, menneskehandlere og andre kriminelle tilsyneladende ikke noget, der vækker bekymring.

 

Og for den sags skyld heller ikke menneskesmuglere, som vi her i avisen skrev om i onsdags  eller de over otte hundrede våben, der er beslaglagt siden kontrollens indførelse den

 

De mener, at grænsekontrol er overflødig, og nu har de fundet et nyt argument.

 

Da justitsminister Nick Hækkerup (S) i weekenden erklærede, at der mangler én milliard kroner, hvis politiet næste år skal have samme budget som i år, slog regeringens støttepartier til.

 

Ingen af de tre støttepartier, De Radikale, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti, er på forhånd indstillet på at udvide politiets budget.

 

Pengene skal findes ved effektiviseringer, lyder det, og her kommer grænsekontrollen ind i billedet.

 

Socialistisk Folkeparti: Grænsekontrollen er giver ikke mening

Således vil den radikale retsordfører, Kristin Hegaard, rydde op politiets ”symbolpolitiske opgaver”, hvilket blandt vil sige grænsekontrollen, som ifølge De Radiale ikke er andet end symbolpolitik.

 

Han følges op af Socialistisk Folkepartis retsordfører, Karina Lorentzen. Hun siger til Ritzau, at man bliver nødt til at se på, hvordan pengene bruges.

 

”Ikke mindst på, om grænsekontrollen giver mening. Det er ikke just prangende, hvilke resultater, den giver,” lyder det fra Karina Lorentzen.

 

Peter Skaarup: Find pengene med stop for asyl og hjemsendelser

Ikke uventet lyder der helt andre toner fra Dansk Folkeparti, der står som værn for den danske grænsekontrol, og som vil have den gjort permanent og udvidet med fast døgnbemanding.

 

Desuden ønsker partiet også grænsekontrol mod Sverige, hvilket regeringens støttepartier i kor afviste, næsten endnu inden statsminister Mette Frederiksen forsigtigt havde nævnt muligheden efter bombesprængningen ved Skattestyrelsen

 

Ligeledes mener Dansk Folkeparti, at politiet skal have tilført alle de ressourcer, det er behov for.

 

”Vi støtter i Dansk Folkeparti ét hundrede procent op om at finde penge til politiet. Vi foreslår følgende finansiering: Stop for asylansøgere, herunder kvoteflygtninge til Danmark, og turbo på hjemsendelse af asylanter til lande, der nu er blevet fredelige,” skrev Peter Skaarup på sin twitterprofil den 25. august.

 

I øvrigt foreslog Dansk Folkeparti på sit sommergruppemøde, at grænsebevogtningen ved den dansk-tyske grænse overtages forvaret, hjemmeværnet og politikadetterne.

 

Alene på asylområdet kan der findes over én milliard kroner

Det asylstop, som Peter Skaarup henviser til som et middel til at skaffe de fornødne bevillinger til politiet, vil rigeligt finansiere den milliard kroner, det åbenbart drejer sig om.

 

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet løb alene udgifterne indkvartering af asylansøgere sidste år op i lidt over én milliard kroner i landets 17 asylcentre.

 

Asylansøgere: Voldtægter, drab og vold

Dertil kommer så udgifterne til politi og retsvæsen samt forsvarsadvokater som følge af asylansøgernes omfattende kriminalitet.

 

Sidste år stiftede over ét tusinde asylansøgere bekendtskab med det danske retssystem, og blandt dem var kriminaliteten så alvorlig, at 199 asylansøgere blev idømt ubetingede fængselsstraffe.

 

Det drejer sig blandt andet om otte voldtægter, et drab og 77 tilfælde af vold.

 

Så hvis Folketingets politikere vil sætte handling bag deres festtaler om danskernes sikkerhed alvorligt, styrker de grænsekontrollen og indfører asylstop.

 

Alt andet er tomme ord.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2019/305550/

 

https://ditoverblik.dk/regeringens-stoettepartier-spare-graensekontrollen-vaek/

 

file:///C:/Users/Bruger/Downloads/Tal-og-fakta-paa-udl-omr-2018%20(4).pdf

 

https://www.statistikbanken.dk/10061 (Tabelkode: STRAF42)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…