Nu er syrere begyndt at forlade Danmark – en familie på fire får langt over en kvart million kroner for at rejse hjem

Asylansøgere, da de ankom til Danmark (Foto: Steen Raaschou)

Medens den syriske flygtningestrøm mod Danmark er aftaget stærkt gennem de sidste fire år, er trafikken så småt begyndt at gå den modsatte vej.

 

Tilbage i 2016 søgte i alt 1.253 syrere asyl i Danmark.

 

I år er er det antal per 30. november nede på 465 syriske asylansøgere.

 

Og nu er de begyndt at forlade Danmark igen. Frivilligt.

 

Pengene lokker

Efter at den tidligere regering besluttede at lade syrerne blive omfatte af den såkaldte repatrieringsydelse, hvor flygtninge og indvandrere får en sum penge med i posen for at rejse tilbage med flybilletterne betalt af den danske stat, er syrerne nu i stigende omfang begyndt at benytte sig ordningen.

 

Således får en familie på fire med to voksne og to børn tilsammen 364.000 kroner med sig med halvdelen udbetalt på stedet, når de i Kastrup vinker farvel til Danmark med flyrejsen hjem betalt af den danske stat.

 

Dertil kommer, at de årligt får 7.800 kroner sendt fra Danmark til sygesikring i op til fire år, samt fem hundrede kroner om måneden til hvert skolesøgende barn.

 

Dertil kommer betaling af udgifter på op til 30.000 kroner for betaling af hjemtransport af bohave.

 

Alene per 30. november i år har 90 syrere benyttet sig af ordningen, efter at de blev omfattet af den 1. marts i år.

 

De 90 hjemrejste syrere i år med penge på lommen svarer til en femtedel af de syrere der, der fra 1. januar i år og indtil 30. november har søgt asyl i Danmark.

 

Antallet er steget støt

I Dansk Flygtningehjælps statistikker kan det tydeligt aflæses, hvordan rygtet om penge har fået et stigende antal syriske flygtninge og indvandrere til at rejse hjem.

 

Som nævnt trådte ordningen i kraft den 1. marts, og efterfølgende var der i maj måned blot én syrer, der benyttede sig af tilbuddet.

 

I august måned var det samlede antal løbet op i 38, der benyttede sig af ordningen, medens alene tyve syrere i november besluttede at rejse hjem med penge på lommen og diverse udgifter betalt.

 

Per 1. oktober i år var der i alt 42.818 syrere inklusive kvinder og børn i Danmark, som formentlig alle er omfattet af ordningen.

 

Til sammenligning var der den 1. oktober 2010 blot 4.069 syrere i Danmark, men takket være det asylsystem, som Dansk Folkeparti forgæves har kæmpet imod, er antallet siden da blevet tidoblet.

 

Folketingets store flertal har ønsket det sådan med det resultat, at syrerne nu ligger på linje med somalierne som den mest belastende folkegruppe i Danmark, når det drejer sig om offentlig forsørgelse og kriminalitet.

 

Så alt i alt er det nok en billig løsning at lade dem rejse hjem med penge på lommen, selvom det for en familie på fire med alle udgifter medregnet kommer til at koste pænt over 400.000 kroner.

 

Artiklen er baseret på følgende tal fra Dansk Flygtningehjælp:

https://flygtning.dk/media/5547697/statistik-for-repatriering-af-flygtninge-og-indvandrere-november-2019.pdf

 

Læs mere om repatriering her:

https://uim.dk/arbejdsomrader/Integration/repatriering/hvilken-stotte-kan-man-fa

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…