Regering vælger side til fordel for Iran imod USA og Israel – her er fire grunde til, at det ikke er i dansk interesse

Med hovedet under armen – Sikkerhedskonferencer 2019

 

Der er lige afholdt det årlige sikkerhedsmøde i München, og ugen før var det er en mellemøstlig Konference i Warszawa indkaldt af USA og Polen. Begge konferencer adresserede Iranproblemet.

 

Vi havde intet med mødet i Warszawa at gøre. EU, Tyrkiet, og Iran var sammen med Qatar ikke med. USA, Israel og de konservative arabiske stater Saudi Arabien, UAE og Bahrain deltog.

 

Konferencen i München

Hvad angik mødet i München, så deltog alle. Mødet afslørede en afgrundsdyb uenighed mellem USA og EU i spørgsmålet om Iran. Og den indbyrdes uenighed indskrænker sig ikke til Iran.

 

EU’s opretholdelse af den atomare aftale med Iran, sanktionerer Iran frem for Israel og støtter Det Muslimske Broderskabs krav om en fortsættelse af Det Arabiske Forår efter Broderskabets ideologi.

 

EU’s synspunkt støttes foruden af Iran også af Tyrkiet, Qatar og Palestinian Authority på Vestbredden og i Gaza.

 

Hvorfor vil vi være med i det selskab?

Det er efter mim opfattelse med hovedet under armen, når vi i Danmark vælger side mod USA og Israel til fordel for EU, Iran, Tyrkiet og Det Muslimske Broderskab.

 

Det må da være en fejl dikteret af, at vi som resten af EU (bortset fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn/Visegradgruppen.) lader os trække rundt i manegen af vort unuancerede had til Trump og vor undsigelse af Israel.

 

Det er som om vi ikke engang selv er klare over, at vi med vores positionering har undsagt vore egne interesser.

 

Man kunne forvente et sådant selvmål af Venstrefløjen, når den i den overordnede kamp for godheden mister al jordforbindelse, men det er skuffende at en liberal dansk regering sammen med de toneangivende EU lande er havnet i den fælde.

 

Følgende kan efter min opfattelse ikke være i dansk interesse.

  1. Det er helt forkert, at vi sammen med EU har bragt os i et modsætningsforhold til USA. Vi burde undsige den nukleare aftale med Iran på stedet.
  2. Det er forkert, at vi gør os blinde for, at Iran er en slyngelstat, hvis proxykrige over hele Mellemøsten udgør en fare for fred og sikkerhed. Irans og Tyrkiets opgør med kurderne vil påføre os et flygtningeproblem, der får tidligere flygtningestrømme til at blegne.
  3. Det er forkert, at vi har valgt side til fordel for slyngelstater som Tyrkiet og Iran mod Israel. Vi burde politisk og økonomisk støtte Israel, der tappert kæmper for vores interesser i regionen, mens de samtidig må finde sig i vores og FNs massive mistænkeliggørelse.
  4. Det er ubegribeligt, at vi som Tyrkiet og Qatar tror, at Det Muslimske Broderskabs har ønsket om at reformere den arabiske verden. Denne dybt konservative islamistiske gruppering ledet af ærkereaktionære islamiske klerikere repræsenterer ikke på nogen måde en fornyelse. Deres snak om politiske reformer er ikke andet end et smart taktisk træk, der skal facilitere og fremskynde islamismens endelige magtovertagelse.

 

Som sagt: at man kan få Venstrefløjen med på et projekt mod USA og Israel og for Iran og Tyrkiet undrer ikke. Men at en borgerlig regering ser det som Danmarks interesse må være en fejl.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…