Hun blev koldblodigt dræbt på åben gade i Malmø – nu er det afsløret, at hendes mand var med i et af de største røveriet i Danmark

For godt en uge siden blev en 31-årig kvinde myrdet i Malmø.

 

Mordet vakte stor opsigt også i Danmark.

 

Kvinden blev reelt henrettet med skud i hovedet på Segels Väg midt i byens centrum.

 

På armen havde hun sin baby.

 

Nu har familien offentliggjort hendes navn og billede.

 

Hun skal ikke være et anonymt offer. Vores datter og søster skal have den ære, hun fortjener, siger familien til svensk TV, SVT.

 

Den 31-årige kvinden hedder Karolin Harim. Hun var uddannet som læge i et andet land end Sverige. Vi ved ikke hvilket. Nu arbejdede hun som læge i Sverige.

 

Hendes 35-årige mand blev i 2010 dømt for røveriet af Dansk Værdihåndtering. Det var et af de største røverier i Danmark med et udbytte på over 60 millioner kroner. (SVT)

 

Røveriet blev begået af omkring 14 mænd, men man mener at omkring 20 var involveret. En stor del af røverne var af udenlands herkomst. Eller svenske statsborgere samt bosat i Sverige, som det hed i SVT i 2010.

 

Ifølge medier er det vurderingen, at det var Karolin Halims mand, der skulle dræbes den dag på Segels Väg. Men det lykkedes ham at flygte fra stedet. Han er ikke fundet, og man kender ikke motivet.

Privat video af den formodede drabsmand bragt i flere svenske medier

 

En sortklædt mand med en pistol i hånden blev filmet, da han flygtede fra stedet.

 

Senere fandt man en brændende bil i nærheden.

 

Gerningsmændene er ikke anholdt. Kun en 19-årig mand er fængslet for meddelagtighed.

 

En verden, vi ikke kender

På billedet af Karolin Halim ser vi en ung veluddannet kvinde, der på grusom vis blev koldblodigt skudt og dræbt med sit barn i armene.

 

Men historien bag kvinden, der selv var uddannet læge i udlandet, lader ane en helt anden verden end den velkendte traditionelle svenske hverdag i Malmø.

 

Efter løsladelsen har kvindens mand kun været dømt for mindre mindre narko-kriminalitet og ulovlig kørsel.

 

Men røveriet mod værdihåndteringen i Brøndby, som han var dømt for, var tilsyneladende udført af hårdkogte kriminelle. Det var meget professionelt med skudsikre veste og automatvåben. En mur blev gennembrudt med en stjålet gummiged, og vejen spærret med stjålne renovationsvogne.

 

Mange af de involverede havde udenlandske rødder, som man kan læse ud af navnelisten her.

 

De dømte fik tilsammen mere end 100 års fængsel. Men nogle er altså ude igen.

 

Kun en mindre del af udbyttet på over 60 millioner er fundet.

 

Vi ved ikke om mordet på Segels Väg havde noget at gøre med mandens fortid. Men SVT fremhæver hans deltagelse i Brøndbyrøveriet.

 

Og der er så meget, vi ikke ved om den kriminalitet og de parallelsamfund, der er fulgt i kølvandet på den store indvandring.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…