Bøgen er sprunget ud på Fyn – det er næsten en rekord

Foto fra april 2018: Bent Sterndorff

Per Servé gik i går den daglige tur med sin hund. Han gik forbi et bøgetræ Tiselholt Gods øst for Svendborg, som han ved springer ud meget tidligt. Og minsanten: Der var allerede små lysegrønne bøgeblade på træet. Han tog et foto og sendte det til TV2.

 

Det var ikke et helt tilfældigt træ, der var tidligt på den, for Per Servé kender udmærket denne bøg, der altid springer ud lidt tidligere end de andre bøgetræer. Det kan skyldes, mener han, at træet står i læ af et stort egetræ og vender mod syd i forhold til træet. Per Servé kender området og dets bøgetræer rigtig godt, da han siden barndommen er kommet i området med sin far, der er biolog og forfatter til flere bøger om planter og dyr.

 

TV2’s vejrfolk har fulgt bøgens udspring i 15 år. Det er blandt andet sket ved hjælp fra seernes fotografier.

 

Den 22. marts 2014 kom det tidligste udspring af bøgen, som TV 2 Vejret har registreret igennem de seneste 15 år. Et bøgetræ regnes ifølge tv-stationen for at være sprunget ud, når de første grønne blade er store nok til at dække en tokrone. Bladene skal desuden sidde på grene ”et stykke over jordhøjde”, ligesom der skal være blade på mere end blot en enkelt gren.

 

”Der er lunt vejr på vej, så det er ikke umuligt, at den danske bøgeskov lige om lidt er flot og lysegrøn,” siger vejrværten Peter Tanev til tv2.dk.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…