Når uheldet for alvor er ude – fiskeskipper og besætning reddet af helikopter to gange på en weekend

Stå aldrig til søs, lad de andre stå, hedder det i Admiralens vise i fra musikfilmen H.M.S. Pinafore fra 1970.

 

Den opfordring er af gode grunde lidt svær at efterkomme for en fiskeskipper, men der kan vist ikke herske megen tvivl om, Hvidesande-skipper Jens Christian Frederichsen nok havde ønsket, at han havde ladet de andre stå anden gang, han selv stod til søs i den forgangne weekend.

 

I fredags udsendte han et nødkald til Forsvarets Operationscenter. Han lå omtrent 70 kilometer ud for Holmslands kyst, og hans kutter, RI 524 ”James Robert”, var ved at synke under ham og hans fire polske besætningsmedlemmer.

 

En helikopter blev sent ud til den synkende kutter og reddede skipper og besætning sikkert i land, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

 

Kutteren sank imidlertid ikke helt og begyndte at drive

Nu viste det sig imidlertid, at kutteren ikke havde nået havets bund, men var begyndt at drive ind mod kysten ved Esbjerg.

 

Derfor besluttede skipper Jens Christian Jensen om søndagen, at han ville forsøge at redde kutteren og få den ind i havnen, fortæller han til Dagbladet Holstebro-Struer.

 

Sammen med den ene af de polske besætningsmedlemmer blev han sejlet ud til ”James Robert” af Søsikkerhedstjenesten Esvagts skib, ”Carina”.

 

Men så gik det for alvor galt

Vel ankommet ombord fik skipperen og hans besætningsmedlem liv i kutterens maskine og satte kursen mod Esbjerg.

 

”Vi var ombord igen søndag klokken 17. Det var dårligt vejr med meget bæst, men vi prøvede at sejle ind. Der var vand i lasten, og det prøvede vi at pumpe ud,” fortæller Jens Christian Frederiksen til avisen.

 

Og så opdagede de pludselig, at der kom røg fra maskinrummet. Det viste sig at maskinrummet stod i lys lue.

 

Der blev sendt nødsignal til ”Carina”, som fulgte kutteren på vej ind. De satte en redningsbåd i vandet og reddede skipperen og hans besætningsmedlem over på ”Carina”.

 

Herfra blev de af en tilkaldt redningshelikopter fløjet videre til Esbjerg Sygehus, hvor de blev indlagt til observation for røgforgiftning.

 

Den nu brændende fiskekutter flød imidlertid videre og strandede mandag morgen helt udbrændt på Fanøs kyst,

 

Søfartsstyrelsen skal nu se nærmere på de to ulykker ombord på ”James Robert”, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

 

Du kan læse hele artiklen i Dagbladet Holstebro-Struer her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…